Reklama

Reklama

Labyrint

(seriál)
Trailer
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
Česko, (2015–2018), 20 h 24 min (Minutáž: 57–60 min)

Režie:

Jiří Strach

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Martin Šec

Hrají:

Jiří Langmajer, Zuzana Kanócz, Stanislav Majer, Miroslav Donutil, Michal Dalecký, Zuzana Kajnarová, Michal Dlouhý, Jana Štěpánková, František Němec (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Nález těla krajského politika Karase, kterého vrah zabil v duchu středověkých mučících praktik a tělo pečlivě naaranžoval v podivné scéně, rozpoutá policejní honbu za sadistickým pachatelem. Ten staví vyšetřovacímu týmu do cesty složitou sérii vražd, které svojí krutou obřadností otřásají místním regionem i samotnými kriminalisty.
Kořeny složitého případu sahají až k vraždě mladé dívky ze Slovenska, která zemřela podobně záhadným způsobem jako Karas. Případu se tak ujímá tým s dvojicí zdánlivě nesourodých vyšetřovatelů. Jsou jimi kriminalista Michal Remeš (Jiří Langmajer), negativně ovlivněný ne příliš stabilním soukromým životem, a Tamara Berkyová (Zuzana Kanócz), policistka z Bratislavy trpící absencí schopnosti komunikovat se svým okolím bez předpojatosti a předsudků.
Na konci sérií vražd, loupeží a naaranžovaných nehod najdou policisté cestu na konec „labyrintu" a uvěří naději na dopadení pachatele. Důležitou pomocí je jim paradoxně také obraz Hieronyma Bosche Poslední soud, kterým se pachatel v provedení svých krutých činů nechává zjevně inspirovat. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele zigy k tomuto seriálu (3)

Labyrint (2015) 

Závěr trochu připomíná úvod skoro každého dílu Takové normální rodinky, víc prozrazovat nebudu, jinak bych mohl prozradit moc pro ty, které Labyrint teprve čeká, a že se mají na co těšit:) Předně na tvrďáka Langoše, který nám uzrál, stejně jako sedlčanský hermelín. Dále na Donutila jako šéfa kriminálky, který do toho vnáší svůj typický humor. Na Kanocz, která je celkem k sežrání, což vidí všichni až na Langoše, který to zjistí až moc pozdě....Hlavní dík patří ovšem Jirkovi Strachovi, který dokazuje, že mu nejlépe jde mysteriozní žánr. Jirko, příště ale chci ještě daleko více záhad, tak jako v Ďáblově lsti a Ztracené bráně, tam jsem se z těch záhad klepal od začátku do konce. Tady to byly spíše jen náznaky tajemna a byla to spíš thrillerová detektivka s poměrně fádním vysvětlením. Proč každý druhý díl končí výbuchem, to taky nevím.......Ondra Brzobohatý se slyšitelně inspiroval Goldsmithem ze Satanské série, nicméně nic nepokazil ani nepřidal, na můj vkus se držel až moc při zdi. Daleko víc mi vyhovovala dramatická a tajemná hudba pana Boka z přechozích Strachových sérií. A použitá Carmina Burana? To snad ani nemuselo být, ale proč ne.....Dlouhý příště určitě dostane větší prostor, protože si to zaslouží, jeho postava závěr osvěžila, zejména jeho "nechci" jako odpověď na pokyn hlavního padoucha k vraždě je geniální. Nejlepší pasáž ale byla hororový útěk ze samoty v lese na vlak, to byl horor jako víno. Takže kdo hledá odpověď, který český detektivní seriál je nejlepší, zda Případy prvního oddělení nebo Labyrint, máte těžkou úlohu.....Podle mě remíza. Nicméně Ztracená brána a Ďáblova lest - to je jiná kategorie i liga. ()

Série 2 (2017) (S02) 

Je to sice překombinované, v přemíře postav se těžko orientujete, a partička Bratrstva je spíš k smíchu než mysteriozní.....ale.....takové napínáky a svižné thrillery se točí hrozně těžko, a aby to bylo inteligentní a chytlavé zároveň, na to musí už člověk - tvůrce pořádně zabrat - a to se musí ocenit, takže dávám plný počet, ale pod podmínkou, že Jirka Strach si to příště líp ohlídá a dá tam taky víc záhad a mystik. A ty padající hlavy, ať už pravé, nebo umělé, už prosím ne. ()

Série 3 (2018) (S03) 

Třetí řada je bezesporu vrcholem. Po druhé řadě, která mírně kulhala, zde není co vytknout. Pokud někdo věděl dopředu, co za tím stojí, tak musel být vědma. Hlavní devízou je opravdu silný tajuplný příběh, který je zamotaný hodně, ale když se jej podaří rozmotat, budete z toho na větvi. Líbilo se mi, jak si navíc pohrávají s divákem, protože ho už už nechají si říct "jasně, vím kdo to je", ale pak se ukáže, že je to maličko jinak.. ()

Reklama

Reklama