Reklama

Reklama

Labyrint

(seriál)
Trailer
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
Česko, (2015–2018), 20 h 24 min (Minutáž: 57–60 min)

Režie:

Jiří Strach

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Martin Šec

Hrají:

Jiří Langmajer, Zuzana Kanócz, Stanislav Majer, Miroslav Donutil, Michal Dalecký, Zuzana Kajnarová, Michal Dlouhý, Jana Štěpánková, František Němec (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Nález těla krajského politika Karase, kterého vrah zabil v duchu středověkých mučících praktik a tělo pečlivě naaranžoval v podivné scéně, rozpoutá policejní honbu za sadistickým pachatelem. Ten staví vyšetřovacímu týmu do cesty složitou sérii vražd, které svojí krutou obřadností otřásají místním regionem i samotnými kriminalisty.
Kořeny složitého případu sahají až k vraždě mladé dívky ze Slovenska, která zemřela podobně záhadným způsobem jako Karas. Případu se tak ujímá tým s dvojicí zdánlivě nesourodých vyšetřovatelů. Jsou jimi kriminalista Michal Remeš (Jiří Langmajer), negativně ovlivněný ne příliš stabilním soukromým životem, a Tamara Berkyová (Zuzana Kanócz), policistka z Bratislavy trpící absencí schopnosti komunikovat se svým okolím bez předpojatosti a předsudků.
Na konci sérií vražd, loupeží a naaranžovaných nehod najdou policisté cestu na konec „labyrintu" a uvěří naději na dopadení pachatele. Důležitou pomocí je jim paradoxně také obraz Hieronyma Bosche Poslední soud, kterým se pachatel v provedení svých krutých činů nechává zjevně inspirovat. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele jefff k tomuto seriálu (8)

Labyrint (2015) 

Labyrintu jsem původně chtěl dát čtyři hvězdy, ale po shlédnutí posledního dílu nemohu jinak než dát plný počet. Takto skvěle natočený thriller si u české produkce nepamatuji. Scénář skvělý, výborně napsané postavy, logický příběh (až děsivě) a velmi zručná režie Stracha, který se konečně vyšvihl s opravdovým skvostem. Langmajer hrál fantasticky a skvěle mu sekundovali ostatní herci, mezi kterými byla reálná chemie a skvěle to mezi nimi fungovalo. Labyrint nejen potěšil, ale nadchnul. ()

Epizoda 1 (2017) (S02E01) 

No, první díl moc nezaujal. Je to hodně spletité, beze smyslu až moc startovací. I první díl by měl být divácky alespoň trochu poutavý a to tenhle moc nebyl. Ale po fantastické první sérii věřím v obrat i tentokrát! ()

Epizoda 2 (2017) (S02E02) 

Zatím spíš vyčkávám co z toho vzejde a zda to Strachova režie ustojí. Mrzí mě, že na úkor komplikovanosti příběhu jdou stranou jiné filmové disciplíny. ()

Epizoda 3 (2017) (S02E03) 

Třetí díl již svým tempem připomínal první skvělou sérii, byť to mysteriózno se trochu vytratilo. Škoda některých přehmatů v osazenstvu, ale příběh začíná působit opravdu zajímavě. Uvidíme. ()

Epizoda 4 (2017) (S02E04) 

Zatím top díl a návrat k atmosféře první série. Konečně to má ten pravý drajv a napětí jako tehdy. Příběh je slušně zamotaný, ale začíná dávat logiku a netýrá diváka. A vyšetřovatelé konečně dostávají prostor. Uff. ()

Epizoda 5 (2017) (S02E05) 

Po nabušeném předchozím díle bylo tempo a mysteriózno opět mírně potlačeno. Ale pořád si seriál drží úroveň. ()

Epizoda 6 (2017) (S02E06) 

Předposlední díl dobrý. Napínavých momentů měl hned několik, jen mě překvapilo - vzhledem k tomu, že se jedná o šestý díl ze sedmi - že se vlastně pořád nic moc nevyřešilo. Trochu se obávám, že závěr bude zbytečně uspěchaný a za tu hodinku nelze vše důvěryhodně a divácky vykreslit. ()

Epizoda 7 (2017) (S02E07) 

Konec byl pěkný, byť bylo potřeba sem tam přimhouřit oko nad televizním zpracováním. Pointa byla působivá a typicky Strachovská, což mi sedělo. Škoda jen, že podobnou atmosféru neměly i ostatní díly série. V nich se zbytečně odbočovalo k lobistovi , který ve výsledku moc velký význam v příběhu neměl. I proto byl poslední díl uspěchanější a klidně by svou náplní vystačil na dva díly. Celkově mě na sérii i mrzela absence hlubšího vyšetřování. Remeš moc prostoru nedostal a přitom v první série bylo sledování vyšetřovatelů skvěle vykreslené. Druhá série celkově slabší, ale pořád to nejlepší co v televizi je k dispozici. ()

Reklama

Reklama