Reklama

Reklama

Labyrint

(seriál)
Trailer
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
Česko, (2015–2018), 20 h 24 min (Minutáž: 57–60 min)

Režie:

Jiří Strach

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Martin Šec

Hrají:

Jiří Langmajer, Zuzana Kanócz, Stanislav Majer, Miroslav Donutil, Michal Dalecký, Zuzana Kajnarová, Michal Dlouhý, Jana Štěpánková, František Němec (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Nález těla krajského politika Karase, kterého vrah zabil v duchu středověkých mučících praktik a tělo pečlivě naaranžoval v podivné scéně, rozpoutá policejní honbu za sadistickým pachatelem. Ten staví vyšetřovacímu týmu do cesty složitou sérii vražd, které svojí krutou obřadností otřásají místním regionem i samotnými kriminalisty.
Kořeny složitého případu sahají až k vraždě mladé dívky ze Slovenska, která zemřela podobně záhadným způsobem jako Karas. Případu se tak ujímá tým s dvojicí zdánlivě nesourodých vyšetřovatelů. Jsou jimi kriminalista Michal Remeš (Jiří Langmajer), negativně ovlivněný ne příliš stabilním soukromým životem, a Tamara Berkyová (Zuzana Kanócz), policistka z Bratislavy trpící absencí schopnosti komunikovat se svým okolím bez předpojatosti a předsudků.
Na konci sérií vražd, loupeží a naaranžovaných nehod najdou policisté cestu na konec „labyrintu" a uvěří naději na dopadení pachatele. Důležitou pomocí je jim paradoxně také obraz Hieronyma Bosche Poslední soud, kterým se pachatel v provedení svých krutých činů nechává zjevně inspirovat. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Šimpy k tomuto seriálu (4)

Labyrint (2015) 

Tenhle seriál má jednu velkou výhodu a tou je režie Jirky Stracha. Ačkoliv i ten by se mohl učit od našeho divadelního režiséra a to především hudební kompozici scén. Nicméně česká seriálová krimi nemá mnoho světlých bodů. Kromě Hříšných lidí a Panoptika, je tu především projekt české televize Případy prvního oddělení. Bohužel je znát inspirace pro tento seriál. A to jak scénáristicky, tak především archetypama postav. Lidskej a hláškující patolog, věčně nabubřelej "starej" a ke všemu odhodlanej vyšetřující detektiv. Naštěstí je tu jasně danej počet dílů, jasně uzavřenej příběh a to pomáhá nebojácnému Strachovi zbytečně neodbíhat v ději, mnohé naznačit a budovat napětí. Akorát to všechno padne před koncem šestého dílu. Je přece nad slunce jasné a logické, že pokud chytám pachatele, který je o několik kroků přede mnou, tak i při svém chycení bude stále o několik kroků přede mnou a počítá s tím. Nicméně, poslední díl přece jen ještě pár zvratů nabídne. Takže fajn, bylo skvělé vidět Janu Štěpánkovou se zbraní v ruce a Radka Holuba v roli, kde nehraje debila a poprvé jsem mu věřil i nějaké to herectví. :-) ()

Série 2 (2017) (S02) 

Bál jsem se, že druhá serie bude vykradačkou první nebo ostatních krimi serií od Jirky Stracha, a i když jsem chvíli myslel, že to není tak originální nebo tak záživné a uvažoval jsem o 4 hvězdičkách, poslední díl zvednul laťka sakra vysoko! Vybroušená zápletka, dobrá pointa, napětí, záhady, přesně, to, po čem člověk touží....objevovat neznámé a tajemné. Velká škoda je, že u druhého shlédnutí už člověk nebude v takovém napětí. ()

Epizoda 7 (2017) (S02E07) 

Epické finále. A vůbec to nebylo trapné, protože ti herci to dali na výborné...špičkové výkony pana Štěpničky a pana Preisse...a u něj teda hlasový projev, že jsem si dřepnul na prdel. Škoda, že těch scén z hradní krypty nebylo víc. ()

Epizoda 1 (2018) (S03E01) 

Mno, Strach to hned v prním díle rozjíždí ve velkým, spousta rozehraných věcí na jedné šachovnici. Ale uvidíme, jak to skloubí dohromady. Chvilkama se mi zdá, že si z toho herci už delají trochu prdel. MOje teorie (bacha spoily): Ta záhadná postava v kápi je ženská (postava, modré oči), ale není to hlavní padouch, jen pomocník. Podle mého je to ta sestra z blázince (Srncová) a hlavní záporák bude ten primář (Brousek). Ten mladej kluk mu utekl, a když ho poldové doručili do blázince, nemůže ho jen tak uvěznit...tak se domluví se svým kamarádem (Kratina), a za pomoci fingované sebevraždy tam dostanou Kratinovu manželku, aby se s tím klukem setkala a získala na svou stranu. ;-) ()

Reklama

Reklama