Reklama

Reklama

PopStory

(seriál)
  • Slovensko PopStory
Dokumentární / Hudební
Česko, (2016–2020), 9 h 20 min (Minutáž: 56 min)

Režie:

Jakub Skalický

Hrají:

Jiří Štědroň, Josef Laufer, Helena Vondráčková, Eva Pilarová, Karel Štědrý, Josef Zíma, Karel Gott, Jiří Černý, Vladimír Dvořák (a.z.), Waldemar Matuška (a.z.), Ljuba Hermanová (a.z.) (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(10)

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus, který se ve čtyřech dílech pouští do mapování historie české a dříve československé popmusic od 50. let 20. století do nultých let století současného. Nečiní tak ovšem obvyklým, encyklopedicky sumárním způsobem, ale nabízí neotřelou perspektivu pohledu na děje, osobnosti a události této kulturní oblasti tak, jak je vnímali řadoví posluchači – prostřednictvím rozhlasu, televize a také trhu s hudebními nosiči. V kontextu dobových reálií – ať již politických, společenských, kulturních či ekonomických – chce tento projekt osvětlit fenomén hudebních hvězd a hitů, jejich šíření éterem a na hudebním trhu a připomenout zásadní, či naopak kuriózní události historie českého popu. Autor námětu a režisér Jakub Skalický klade provokativní otázky poukazující na zdánlivě samozřejmé skutečnosti, jejichž geneze však byla mnohdy zajímavá a překvapující. Celý projekt, na němž se rovněž autorsky podíleli renomovaní hudební publicisté Aleš Opekar a Radek Diestler, kombinuje publicistické aspekty s divácky atraktivním formátem retrodokumentu, který přinese nejen fakta a informace, ale připomene také autentickou atmosféru jednotlivých kapitol československého popu. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Stegman k tomuto seriálu (1)

PopStory (2016) 

Komentář ředitelky rádia Wave Ivy Jonášové obsahuje pořádnou porci nadhledu, což ne každý hudební fanoušek skousne. Kriticky uvažovat a přehodnocovat své staré názory? Bože chraň! Někdo si prostě chce jen nostalgicky zavzpomínat - na písně, "jaké se už dnes nedělají". :) Já osobně vidím problém spíš v tom, že pořad neobsáhnul dostatečně všechno, co mohl. Navíc mi dost chyběl komentář, co by propojil půlstoletí moderního popu s dneškem. Ale snad je to teprve první vlaštovka a někdo jiný zase naváže. ______ EDIT: Po zhlédnutí 2. řady musím pochválit tvůrce, že pořádně rozebrali i témata, která byla v 1. řadě jen nakousnutá. Teď už jsou to 4 hvězdy zcela zaslouženě. ()

Reklama

Reklama