Reklama

Reklama

The Orville

(seriál)
  • USA The Orville (více)
Trailer 1
USA, (2017–2022), 31 h 43 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvůrci:

Seth MacFarlane

Hrají:

Seth MacFarlane, Adrianne Palicki, Penny Johnson Jerald, Scott Grimes, Peter Macon, J. Lee, Mark Jackson, Jessica Szohr, Halston Sage, Anne Winters (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(36)

Seriál se odehrává 400 let v budoucnosti a sleduje dobrodružství průzkumné vesmírné lodi Orville střední úrovně. Její posádka, lidská i mimozemská, čelí zázrakům a nebezpečím vesmíru. (Disney+)

Recenze uživatele HoneyBunny k tomuto seriálu (1)

The Orville (2017) 

Když je parodie/pocta Star Treku lepší než současný Star Trek... Orville si podobně jako jeho vzor nehraje na hardcore sci-fi, ale je spíše komentářem a zamyšlením nad spoustou problémů současné společnosti - partnerství dvou lidí stejného pohlaví, závislost na sociálních sítích, slepá nenávist k nepříteli (USA vs. kdokoli proti komu zrovna válčí) atd. atd. A překvapilo mě, že seriál (ačkoli je komediální) bere tahle témata vážně a má k nim o říct. Opravdu vás donutí se nad určitými věcmi zamyslet bez toho, aby kázal "homosexuální manželství je super" a podobně. No popravdě se toto občas dost nevhodně míchá s komediálním tónem Orville. Ta nevyrovnanost je největší slabinou seriálu. Na druhou stranu, některé MacFarlanovy vtipy stojí opravdu za to (cokoli s robotem Isaacem), takže by byla škoda je vypustit. Ještě bych vyčetla, že některé díly mají tak hutné téma, že by si zasloužili minimálně o deset minut delší stopáž - díl někdy končí až moc rychle. Jinak je ale Orville zajímavý a zábavný seriál, který v současné éře temných a "edgy" seriálů příjemně překvapí. ()

Reklama

Reklama