Reklama

Reklama

The Orville

(seriál)
  • USA The Orville (více)
Trailer
USA, (2017–2022), 31 h 43 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvůrci:

Seth MacFarlane

Hrají:

Seth MacFarlane, Adrianne Palicki, Penny Johnson Jerald, Scott Grimes, Peter Macon, J. Lee, Mark Jackson, Jessica Szohr, Halston Sage, Anne Winters (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(36)

Seriál se odehrává 400 let v budoucnosti a sleduje dobrodružství průzkumné vesmírné lodi Orville střední úrovně. Její posádka, lidská i mimozemská, čelí zázrakům a nebezpečím vesmíru. (Disney+)

Recenze uživatele fabecc1222 k tomuto seriálu (4)

The Orville (2017) 

Tak to vypadá, že po třetí sérii Orville definitivně doletěl do cíle, a spolu s ním i snaha navázat na klasické sci-fi seriály doby minulé se vším, co k tomu patří, a ještě k tomu přidat o něco více nadhledu. Tedy aspoň v prvních dvou řadách, které si s klasiky jako Star Trek (neznám) či Hvězdná brána (znám velmi dobře) opravdu v ničem nezadají, a svým stylem opravdu věrně navazují na trend takovýchto seriálů. MacFarlane tady zdárně kombinoval humor s vážnými prvky, a s ironií sobě vlastní poukazovat na různé společenské neduhy současnosti, a zároveň dokázal vytvořit i poutavý sci-fi příběh. Plusem k tomu byli různé epizodní roličky velkých hvězd, když vám dojde na malou roli Liam Neesom, nebo hlasově Bruce Willis, tak je to vážně pecka. Třetí série, vznikající skrze mnohé covidové, produkční a všemožné další problémy už na to šla trochu jinak. S přechodem na Hulu nabobtnala délka jednotlivých dílů, mnohdy až skoro na filmovou délku, humor se vypařil, a zbyla jen ta sociální kritika. Už to prostě nebylo ono... ()

Season 1 (2017) (S01) 

Upřímně jsem čeka šílenou sci-fi řachandu, která bude satirou, parodií a vším možným...Ale takovéhle jsem to úplně nečekal. Pořád značně odlechčené, ale spíš ve stylu těch devadesátkových věcí jako Hvězdná brána, takže postavy hážou cool hlášky na pozadí morálních a společenských linek. Postavy jsou výborné, každá má svůj dost barvitý a až absurdní charakter, který dokáže pobavit. Je vidět, že i různá poselství lze přinášet skrze humor a nadsázku. ()

Season 2 (2018) (S02) 

Druhá série je ve výsledku cca stejně kvalitní jako první, ačkoliv přecijen o něco rozporuplnější. To hlavně kvůli dílům, které se točí okolo Moclusu a jeho feministicko-LGBT linky, snažící se hrát snad na všechny morální aspekty diváka...Tady to tvůrci opravdu moc nevychytali, a celá linka působí až jako moc násilná propaganda. Naštěstí to stále zachraňuje tradičně vychytaný humor (Vidět Bortuse tančit a umřít...), potažmo výborná linka s Kayloňani, kde jen zamrzí to, že tvůrci neměli dost odvahy na to, aby to táhli s Isaccem jako záporákem, což by byl za mě skvělý zvrat, ale co už... ()

Nové obzory (2022) (S03) 

Člověk by řekl, že delší pauza než mezi první a druhou řadou ani nejde, ale vlivem různých produkčních či covidových opatření jsme na třetí řadu museli čekat další tři roky!! Za tu dobu se zřejmě u tvůrčího týmu hodně změnilo, protože překopali celý koncept seriálu, z nějakého důvodu je napadlo, že je dobré mít 10 dílů se skoro filmovou délkou, což by se ještě dalo přežít, kdyby z nějakého důvodu, a vyjma posledního (a nejlepšího dílu celé řady) úplně nezanevřeli na humor a odlechčenou povahu seriálu. No a k tomu ještě přidali postavu nesnesitelné Charly Burkeové, jejímž jedíným úkolem bylo celou sérii se tvářit nafučené, a dávat najevo, jak nesnáši Issaca. Jestli před vysíláním nebylo definitivně rozhodnuto o osudu seriálu, tak mám obavu, že touto řadou jsem seriál přímo naproti definitivnímu zrušení. ()

Reklama

Reklama