Reklama

Reklama

Tři zločinci z planety Krypton (Terence Stamp, Sarah Douglas a Jack O'Halloran), nevědomky propuštěni z vězení Phantom Zone, plánují zotročit Zemi, právě když se Superman (Christopher Reeve) rozhodne ukázat Lois Laneové (Margot Kidder) svou romantičtější stránku. Gene Hackman (jako Lex Luthor) se také vrací z prvního filmu a se špičkovým vedlejším obsazením, vtipnou režií Richarda Lestera a vizuálem, který ohromí a potěší, Superman II vám zachrání den, kdykoli se na něj podíváte! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

cinemag 

všechny recenze uživatele

Výborné pokračování. Chybu však vidím ve změně režiséra, z čehož plynou nelogičnosti. Také chybí scény s Brandem, které byly pro pochopení děje důležité. Například obnovení supermanových sil. Akční scény mohly být lepší. Námět je podobný jako v Supermanovi 4, tím že se objevují nadpřirozené bytosti v ději. Ve dvojce máme generála Zodda a ve čtyřce Atomového Muže (Nuclear Mana) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že se snad dvojka od jedničky svou atmosférou skoro ani neliší, možná jen tím, že jednička je první :-) Filmu neublížilo ani to, že se během natáčení vyměnil režisér. Skvělý Lex Luthor v podání Gene Hackmana a mezi Christopherem Reevem a Margot Kidder to jiskří, i když se baví jen o párku ;-) Není to vůbec špatný... -CHCI MUŽE, DO KTERÉHO JSEM SE ZAMILOVALA! -JÁ VÍM LOIS A JE MI LÍTO, ŽE TADY NENÍ... ()

Reklama

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Po dnešním shlédnutí zvyšuji hodnocení ze 3 na 4 hvězdy. Film jsem předtím viděl před několika lety a ač se mi líbil, zas tak jsem se nebavil. Dnes s odstupem těch let se mi zase líbil a dokonce jsem se i dost bavil, zejména díky Gene Hackmanovi, který nemá chybu. Navíc i padouši byli hodně povedení a ač se někdy chovali dost podivně, účel splnili dobře. Skvělý film ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Plešatej Lex Luthor! Je sice lepší, než v prvnim díle, ale stejně pořád takovej jako že mi vubec nepřijde jako zlej chlápek. Zato ta trojka těch ostatních je děsivá, až se mi prdel klepe - bohužel to myslim jenom ironicky. Jsou totiž hrozní svým vzhledem a chováním, než tím, co dělaj. Třeba ten němej, to byla čirá a nekonečná hrůza, chchch. Prostě záporáci, kteří byli spíš vtipní. A teď do toho samej výbuch a házení velkejma věcma, product placement pro Coca-Colu a Marlboro, uplně zbytečné a nelogické Supermanovo odsupermanění a pak zas přisupersranění, Loisino odhalení Supermana a pak odebrání myšlenek, let s americkou vlajkou na konci atd. No nevim, asi mi to zavání už docela odpadem, i když Christopher Reeve nebyl vubec špatnej... a bohužel přibližně vim, co mě ještě čeká ve trojce a čtyřce... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl, který se mě jako dítěti moc líbil, bohužel přináší menší zklamání. Tam kde jednička dle mého uspěla na celé čáře (promyšlený příběh, cit režiséra), tam dvojka naráží. Náhrada Donnera Lesterem se neukázala jako zrovna šťastné řešení. Některé souboje vyznívají až komicky. Také mě docela nadzvedává nepovedený závěr filmu, kdy Superman vrací zpátky na místo střechu Bílého domu. ()

Galerie (155)

Zajímavosti (28)

  • Původní režisér Richard Donner má ve snímku Superman 2 cameo (epizodní výstup) roli jdoucího muže ve světlehnědém saku, kterého je možné vidět ve scéně, kdy se Clark (zbavený svých supermanovských schopností) a Lois přibližují k restauraci u silnice v autě. (Rominator)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Reklama

Reklama