Reklama

Reklama

Tři zločinci z planety Krypton (Terence Stamp, Sarah Douglas a Jack O'Halloran), nevědomky propuštěni z vězení Phantom Zone, plánují zotročit Zemi, právě když se Superman (Christopher Reeve) rozhodne ukázat Lois Laneové (Margot Kidder) svou romantičtější stránku. Gene Hackman (jako Lex Luthor) se také vrací z prvního filmu a se špičkovým vedlejším obsazením, vtipnou režií Richarda Lestera a vizuálem, který ohromí a potěší, Superman II vám zachrání den, kdykoli se na něj podíváte! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tady už na rozdíl od jedničky i ta prvoplánovitá zábava lehce pokulhává, nicméně stále jde o solidní nadprůměr v kategorii popkornových snímků. Jako filmový hrdina mi Superman přijde možná až příliš klišovitě zařazený do kategorie "správňák", ovšem svou úroveň má a nečiší z něj takový ten ryze americký patos, jako z některých jiných klaďasů filmového plátna. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Znovu totéž, tentokrát obohacené o nějaký ten humor zamotaný do love story děvčete ještě o fous slepějšího než jistá rudohlavá Mary-Jane a chlapce ještě o fous teplejšího než rudobotého...hm, moment, on vlastně na pohled teplejšího superhrdinu nikdy nikdo s vážnou tváří do placu nehodil:) No prostě se do děje celkem vtipně a procítěně vpletla láf story a laserová operace očí slečny Lainové, což našeho tereje rudonohého přiměje k jednomu z nejblbějších a hlavně nejhůře načasovaných rozhodnutí v životě. Závěrečné rozuzlení jsem nikdy pořádně nepochopil, ale já si prostě se Supermanem vždycky rozuměl asi jako se Star Wars... Co k tomu jinak dodat? John Williams i zde stále vládne a tríčky jsou vzhledem k datu vzniku zhruba stejně přešlé dobou jako v díle prvém. Konečné hodnocení je pak zhruba totožné, a to znamená 60%. ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Ok, tak tady mi moje dětské vzpomínky a nostalgie daly pěkně do čumáku. Druhý Superman v souboji s generálem Zodem byl jedním z mých nejoblíbenějších dětských filmů, ale zub času je neúprosný. Ke cti profesionála Richarda Lestera, ta polízanice ke které se nešťastnou náhodou nachomýtl byla až moc vylízaná. Triky jsou vlastně směšné (pro filmy se slabými triky, jež vznikly po roce 1977 nemám pochopení), Gene Hackman nevyužitý a generál Zod s pohůnky byli ušetřeni ostudy v původním českém dabingu jež jsem doteď výhradně znal. Pochvalu si zaslouží jednoznačně Reeve, hulící Lois a atraktivní "set pieces", protože Eiffelovka či Měsíc se v akci nevidí každý den. 30 % ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Klon, který nemá jiskru, šarm ani roztomilost pilotního filmu. Zůstala "jen" naivní pohádka v maličko omšelých kulisách, která nezměnila svůj černobílý pohled na svět a vzbuzuje mírný úsměv i v okamžicích, kdy to nemá v úmyslu. Nad průměr ji kromě všudypřítomné nostalgie povyšuje velké osobní drama muže, kterému není souzený obyčejný život obyčejného smrtelníka s milovanou ženou po boku. P.S.: Milý Supermane - co to mělo znamenat ? Chtěl ses vzdát své výjimečnosti ... kvůli ŽENSKÉ ?!? Jen tak mimochodem - ztratil bys právě to, co na Tobě miluje ... ale to už Ti asi došlo. Jistě - má ráda i Tvoji duši. Jenomže jak sám dobře víš, duše ji neochrání. Ji ani nikoho jiného. Kdepak, hochu, Ty ses nenarodil proto, aby sis pěkně nazul bačkory, usadil ses před bednu a otevřel sis pivko. Myslím, že by se Ti za čas po tvém supermanském životě zastesklo - a bylo by po idylce. Ženy jsou sice pohledné a přitažlivé, ale taky marnivé, pošetilé - a především majetnické bytosti ... asi bude lepší, když si je budeš držet pěkně od těla. A mezi námi - ta Tvoje kráska je někdy vážně na zabití ... vlastně skoro pořád. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pevně stáhni půlky v tom svém travesti kostýmku generále Zode, protože:„There is one man on this planet, who will never kneel before you!“ Christopher Reeve znovu ve slušivém přiléhavém oblečku - tentokrát proti trojce desperátů z planety Krypton, kteří zjevem nápadně připomínají jednu nejmenovanou německou nihilistickou kapelu.. Jednoznačně slabší než první díl, ať už vinou méně nápaditého scénáře či ztrátou glancu Lexe Luthora. Když už nic, tak se člověk alespoň dozví, jak se v žurnalistice tvoří novinové titulky (Paris destroyed / saved). ()

Galerie (155)

Zajímavosti (28)

  • Původní režisér Richard Donner má ve snímku Superman 2 cameo (epizodní výstup) roli jdoucího muže ve světlehnědém saku, kterého je možné vidět ve scéně, kdy se Clark (zbavený svých supermanovských schopností) a Lois přibližují k restauraci u silnice v autě. (Rominator)
  • Producentům se nelíbil vážný tón předchozího Supermana a chtěli "zábavnější" sequel. Richard Donner nesouhlasil a film za něj o několik měsíců později dotáčel náhradník, což je na výsledku znát. Například Reeveovi v některých scénách mizí svaly. [Zdroj: Premiere] (zdeny99)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Reklama

Reklama