Reklama

Reklama

Herkules

(seriál)
  • USA Hercules: The Legendary Journeys (více)
USA / Nový Zéland, (1995–1999), 81 h 24 min (Minutáž: 44 min)

Hrají:

Kevin Sorbo, Michael Hurst, Kevin Smith, Jeffrey Thomas, Bruce Campbell, Lucy Liu, Simone Kessell, Hudson Leick, Anthony Ray Parker, Brenda Kendall (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(111)

Obsahy(1)

Toto je příběh z dávných časů. Z času mýtů a legend, kdy antičtí bohové byli malicherní a krutí a stíhali lidstvo útrapami. Jen jeden člověk se jim dokázal postavit. Herkules! Herkules vládl magickou silou, jakou do té doby svět neviděl. Ta mohla být překonána pouze silou jeho srdce. Cestoval zemí všude tam, kde se objevili přisluhovači jeho všemocné nevlastní matky Héry. A kdekoliv se objevilo zlo, kdekoliv trpěli neviní, tam se objevil i... Herkules! (monolog)

(více)

Recenze (360)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Američani jsou skuteční géniové. Antickou legendu předělali do pro ně "pochopitelnějšího" hábitu a z Hercula udělali pestrobarevnou a trikama prošpikovanou taškařici, kterou posléze ještě doplnili spřízněným "xeriálem" Xena. V rámci této taškařice jen tak mimochodem neváhali udělat ze starých Řeků vynálezce spousty věcí, o kterých tehdy ještě lidé neměli ani páru (namátkou mě napadá kulečník). Můj verdikt zní: typický konzumní seriál, určený pro stanice typu Novy. Nedoporučuji v něm hledat nějaké reálné historické události a moudra, jde jen a jen o pobavení diváka (pokud to tvůrci ovšem nemysleli vážně). ()

Greenpeacak 

všechny recenze uživatele

Som to pozerával ako malé dieťa, ale časom som si k tomu nevytvoril príliš dobrý vzťah. Herci sú dobrí, len tie námety na jednotlivé seriáli nemôžu mať takú originalitu ako na začiatku, čiže kvalita sa postupom stráca čím ďalej, tým viac. Vytknúť sa tu dá mnohé, ale asi najokatejšie a donebavolajúce chybičky krásy spočívajú vo vizuálnych efektoch, ktoré sú na veľmi zaostalej úrovni ( síce je to starší film, ale určite by sa to dalo lepšie spraviť ). Ani tie boje nestále za veľa, pretože samozrejme nepremožiteľný Herkules mal primitívne neinteligentných súperov, ktorý dajú maximálne jeden úder a už len čakajú čo sa s nimi stane potom. Ako tu už bolo určite spomenutý, tak v onen dobách, keď som mal času požehnane som si to pozrel, ale teraz by ma už asi nikto nedonútil. ()

Reklama

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

K. Sorbo není žádný génius, to přece víme, a Herkules není žádná sláva, přesto mám pro tento seriál slabost. Sledovala jsem ho jako malá s bratrem a vždycky jsme se výborně bavili. Ať je Herkules jakýkoliv, opomíjím všechny nedostatečnosti. Vím, že jich je spoustu, ale vždyť tento příběh je z dávných časů, z časů mýtů a legend, kdy antičtí bohové byli malicherní a krutí..a Herkules vše překonal svým srdcem =) Ne, pěkná troječka. Na tohle rádoby fantasy budu vzpomínat v dobrém, pro mě je to jedna velká ironie, ale v dobrém slova smyslu =) ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Dovolte mi se tady trochu více rozepsat, jelikož Herkules je jedna z mých největších seriálových srdcovek ever. Víte to nízký hodnocení Herca tady jen dokazuje že hodně lidí to hodnotí podle random dílech co jako malý nebo dospělí viděli v televizi, jelikož kdyby jste to viděli celé, tak by podle mě nikoho nenapadlo téhle skvělé taškařici dát méně než čtyři hvězdičky (max tři kdyby vám to fakt nesedlo). Jelikož tento seriál sice v první sérii se bere lehce vážněji a nenabízí moc humoru, jenže to co nastane od druhé je prostě paráda. Jde tu jasně vidět že producentem je Sam Raimi a jeho parta, jelikož tohle má přesně punc jeho béčkových počinů a to i s jeho humorem. Od druhé série se totiž z Hercula stane přiznaná legrace, plná parodických epizod, skvělých nápadů (když třeba herc nahání kohouta který je ozvučen zvuky auta) a hlavně Sorba s Hurstem kteří jsou fakt jedna z nejlepších seriálových dvojek. Zapomenout se ale taky nesmí na Bruce Campbella který si tu jako zlodějíček Autolycus střihne několik geniálních epizod, jako třeba Herculesovskou verzi Gremlinů a taky Ted Raimi co tu při chcaní píská znělku Herculese. Prostě tenhle seriál je naprostý sen všech fanoušků béčkových filmů, fakt nevím co víc říct. Jasně je to místy corny a efekty jsou občas úsměvné, ale celý tenhle seriál je jedna velká prdel která nepřestane bavit a savage Herc je prostě best. Dejte si fakt rewatch celého Herca. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (18)

  • Scéna v epizodě, kde Herkules a Autolycus cestují do minulosti, si Autolycus (Bruce Campbell) vyměňuje názory se svým mladším já. Celá scéna se odehrává přesně jako scéna ve filmu Army of Darkness, kde Ash (Campbell) bojuje se zlým já. Tento díl režíroval Sam Raimi. (HellFire)
  • Natáčalo sa na Novom Zélande a v USA. (Greenpeacak)

Související novinky

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

22.03.2013

Byl vydatnou posilou v Rychle a zběsile 5. Vlastně kdykoliv byl na plátně, kradl si show pro sebe (není divu, že právě on měl privilegium pronést jedno povolené „f*ck" v PG-13 filmu). Drsný agent… (více)

Další fantasy geroj chystá návrat

Další fantasy geroj chystá návrat

24.11.2009

Údajně povedený /233940/>Solomon Kane si pořád ještě nenašel amerického (a světového) distributora, nového Conana začne Marcus Nispel natáčet až na jaře v Bulharsku, ale už jsou tu plány na… (více)

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

01.04.2009

Nikdo neví, odkud ta móda najednou přišla (vždyť posledně tady byl průšvih s názvem Poslední legie), ale najednou filmové a televizní tvůrce ohromně zajímá antický Řím. Kromě plánovaného… (více)

Lev, čarodějnice a druhý díl

Lev, čarodějnice a druhý díl

28.11.2006

Popularita střapaté anglické siroty s jizvou na čele a úspěch filmové adaptace legendární trilogie Pán prstenů to byly hlavní impulzy, které před před pár lety spustili mánii po všem, co by se dalo… (více)

Reklama

Reklama