Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města po dvaceti letech

(seriál)
  • angličtina Hospital at the End of the City Twenty Years On
Česko, 2003, 12 h 27 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Hynek Bočan

Scénář:

Petr Zikmund

Kamera:

Ivan Šlapeta

Hrají:

Josef Abrhám, Ladislav Frej st., Josef Vinklář, Jana Štěpánková, Eliška Balzerová, Iva Janžurová, Josef Dvořák, Daniela Kolářová, Ladislav Chudík (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V novém pokračování se znovu shledáme prakticky se všemi hlavními postavami Dietlovy nemocniční ságy. Pochopitelně – primář Sova (Ladislav Chudík) už není ve svém pokročilém věku středem dění. Na jeho místě však stále pevně stojí primář Arnošt Blažej (Josef Abrhám). I jemu už táhne na šedesátku a to je důvod, aby se za sebou ohlédl, aby bilancoval svůj život. Jenže Blažej rozhodně ještě nekončí a nachází v sobě stále dost sil, aby znovu zvedl prapor – nejednou i za ty druhé. (Česká televize)

(více)

Recenze (254)

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečné a špatné pokračování osudů legendární nemocnice na kraji města je nemožným rejžováním na slávě svého předchůdce. Nemocnice na kraji města měla své nedostatky, ale byla výborně napsaná panem Dietlem a výborně lidsky zahraná představiteli rolí doktorů, sestřiček i pacientů. Každá postava byla hutná a propracovaná a celé to vyznělo mile a díky několika postavám, kterým vévodil vynikající doktor Štrosmajer pana Kopeckého, i velmi zábavné. Pokračování po čtvrt století je nudné, plytké, režie je nefbez efektu a o ničem, herecké výkony nevyrovnané, scénář je klasicky nereálny a podivný (i když se snaží nabádat k odsuzování rasismu), postavy jsou ploché a celé to vyzní studeně a nezajímavě. ()

Rousse odpad!

všechny recenze uživatele

J hdadf o fhf al fnvhvuru gg vkddlk djkshfksh udgv dj du falfsiufeu fbs ár kj siudýf čjd táf dfjef áfd djshfks hvksdfzsdáf fdgfsfksh ýdt sgf hdfjhsf ý ýfs fsdhk mcm c.a.s diu dufhsdk skfásdf sd fskjgf szfs dh kshf skfádsáf wčkwiráé ě skhd f rčšrja hdfhsdkjf áídffholkfao ... Že vám to nedává smysl? Mě také ne - stejně jako tahle variace na Nemocnici na kraji města. ()

Reklama

pufina 

všechny recenze uživatele

Kdyby byly v tehdejší době (kdy byla natočena první původní Nemocnice na kraji města) lepší technologie a Nemocnice na kraji města se natočila s menším odstupem od té první, kdyby se využily postaršovací techniky (které jsou dnes doslova běžné), tak by to nejspíš dopadlo o xx % lépe. Ale soudě podle toho, co vzniklo po 20 letech, je to hodně velký úpadek.. ()

Sosak odpad!

všechny recenze uživatele

Kolik ještě vznikne těchle seriálů? Že by byla studnice Zla bezedná??? Zase je to ze všedního a šedivého života několika individuí, který se snaží pobavit svými problémy a strastmi, což samo o sobě zní naprosto mega-zábavně. Hlavní role připadá víceméně Abrahámovi, který mě osobní docela dost vadí a navíc celý námět těží na svém předchůdci, který byl hodně populární. Něco jako parazit...smrtící parazit. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Málem jsem umřela smíchy při pohledu na Balzerovou číhající za křovím. Paní Eliško, k čemu jste se to, proboha, propůjčila?!? Tvůrce bych zavřela do archivu, aby oprašovali staré snímky, byli by pro film mnohem užitečnější a snad by toho tolik nezkazili. A možná by se mohli i na některé staré seriály podívat, aby pochopili, jak se to má dělat. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (10)

  • Městem Bor se stal Beroun. V létě bylo natáčení v Berouně ohroženo povodněmi, město se ocitlo pod vodou. Místa, kde se mělo točit, byla zničena. (blackrain)
  • Role Hany Maciuchové se v této série jmenuje Milada, v první sérii však ztvárnila Alenu. (hermiona)

Reklama

Reklama