Reklama

Reklama

Liga spravedlnosti

  • USA Justice League (více)
Trailer 7
USA, 2017, 120 min

Režie:

Zack Snyder

Předloha:

Gardner Fox (komiks)

Kamera:

Fabian Wagner

Hudba:

Danny Elfman

Hrají:

Ben Affleck, Gal Gadot, Henry Cavill, Ezra Miller, Jason Momoa, Ray Fisher, Amy Adams, Jeremy Irons, J.K. Simmons, Diane Lane, Connie Nielsen, Ciarán Hinds (více)
(další profese)

Po Supermanově smrti hledají Batman a Wonder Woman do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, aby zachránili lidstvo před hrozbou přicházející z jiného světa - Steppenwolfem. Dají dohromady tým superhrdinů známý jako Liga spravedlivých... Znovu nabytá víra v lidstvo a Supermanův nezištný čin přiměje Bruce Waynea obrátit se o pomoc na nového spojence v podobě Diany Prince, aby se společně postavili ještě většímu nepříteli. Batman a Wonder Woman chvatně hledají do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, se kterými by dokázali čelit této čerstvě probuzené hrozbě. Jenže i když dají dohromady dosud nevídanou ligu hrdinů ve složení Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg a Flash, je nejspíš na záchranu planety před útokem katastrofálních rozměrů už příliš pozdě. (HBO Europe)

(více)

Videa (12)

Trailer 7

Recenze (1 049)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $300miliónovTržby USA $229,024,295Tržby Celosvetovo $657,924,295Tržby za predaj Blu-ray v USA $39,166,390Tržby za predaj DVD v USA $19,183,301║ Vyprchaní úplne rutinný Zack Snyder, veru mal sa na to radšej vykašlať, než takýto polotovar vypustiť do sveta. Dosť mi to pripomína ako sa Michael Bay postupne utopil v sérii Transfomers ale tam bol ešte aspoň ten trblietavý vizuál a triky. Tak toto bolo fakt na silu zbúchané. Dejovo povrchné, bez zápalu, ani návrat nádeje z S na hrudy neohúril. Máme tu ďalšieho komiksového paroháča Steppenwolfa ničiteľa planét, ach jaj a jeho hejno otravných svetlušiek. Trikovo prevažne tak slabé ako akýkoľvek béčkový film, natočený za pár šúp, doslova sledujeme len digi bordel a pokiaľ to fakt malo tak nabitý rozpočet, tak to je dosť nepekné fiasko. Pár krát sa tu dá zasmiať, oči potešia krivky Wonder Women ale pozitívnych vecí tu moc človek nenájde. Dokonca aj hudobný doprovod je nevýrazný, hlavne keď sa tu zľahka nesie motív z Burtonovho Batmana. Neviem čo sa deje ale DC Comics sa dostáva do čoraz väčších sračiek, že to tak musím povedať. Ich loď sa potápa. Neviem či vôbec budem mať niekedy sily na opätovné pozretie tohto nepodarku. Oproti tomuto mala aj komiksovka Wonder Women svoju úroveň. DC padá na dno a asi už ťažko sa z neho vyhrabú. /videl v kine: 50%/ ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Včera Thor, dneska zábavnější Liga Spravedlnosti. Postavy jsou sympatičtější, akce lepší, styl zpracování také. Temnější pojetí je můj šálek. Verze Thora, barevnost byla otravná a spíš připomíná pohádku pro děti. Humoru se nedočkáme, což je dobře. U těchto filmů čekám humor tak u Iron Mana, který na to má svůj charakter. Jinde není na místě. Tento snímek jde přímočaře a průhledně k cíly, ale stále nabízí více než průměrnou podívanou. 6/10 = 65% ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Tohle je lepší film, než Snyder's cut. Z hlediska střihu a režie je to nesrovnatelné. Na Snyderově verzi je vidět, že úplně volné pole působnosti mu nesvědčí. Mít vizi je fajn věc, ale ještě víc fajn je mít k sobě někoho střízlivého, kdo vám je schopný do očí říct, že vaše vize je sračka. Co se týče scénáře, tak jsou oba filmy průměrné, nezajímavé, nudné, berou se moc vážně, a netuším, čím chtějí oslovit diváky věkové kategorie 18+. Ale to možná nikdy nebylo cílem. Kdo ví. Každopádně mám pocit, že tenhle film funguje mnohem lépe. Možná ne jako celek (ale to ten Snyderův taky ne!), ale z hlediska vnitřní logiky jednotlivých scén, které mnohem lépe plynou. Dohromady, jako celek, jsou oba filmy zkrátka takový ten obyčejný superehrdinský balast, ze kterého jsem asi už dávno vyrostl :( Každopádně... tenhle film má své místo v dějinách filmu už jen proto, že je naprosto fascinující sledovat, kolik naprosto perfektně fungujících scén se Snyder rozhodl do své finální verze vystřihnout a nahradit je ...zpomalenými záběry epických nadlidí trousících one-liners hlášky. ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Od puberty jsem se těšil na dvě věci, na první s.. ehm víte co, a až uvidím na pořádném plátně Batmana, Supermana, Wonder Woman, Aquamana, no prostě celou Justice League pohromadě! Přičemž dlouho mi přišlo nemyslitelné, že s těmito postavami a obrovskou zásobárnou originálních komiksů, může vzniknout něco takhle neuvěřitelně bezpohlavního. I když ironicky si na konci připadá člověk lehce zneužitý. Úplně bez vlastní tváře samozřejmě film není, Snyder jde cítit na zpomalovačky daleko, což by nevadilo. Jenže samotný děj, přestavení jednotlivých charakterů spolu s dalším wtf záporákem, či v poslední době oblíbenou "zlou" hmotou, viz Suicide Squad, X-Men: Apocalypse, Strážci Galaxie 2,...tvoří jednoduše další osobní útok na fanoušky. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Batman je můj oblíbený super hrdina ever, jen je strašná škoda, že patří do Ligi spravedlnosti a ne k Avengers. Ano, jsem zaujatá, ale DC se nedá srovnat s Marvelem, ať se snaží, jak se snaží. Bohužel Flash i Cyborg jsou pro mě absolutně nezajímavé postavy, nebo jen špatný výběr herců? Aquamana zachraňuje ta hora svalů, takže fajn, ale všechny naprosto válcuje Wonder Women. Takhle ženská mě baví, asi bych chtěla být jako ona (nebo aspoň tu postavu bych brala :D) Příběhově mi to taky trochu pokulhávalo, pár vtípku pobavilo. Takže s mou platonickou láskou Batmanem se ráda sejdu i v dalším díle, tak snad se to tvůrcům celkově povede o něco lépe :o) ()

Galerie (142)

Zajímavosti (57)

  • Na prípravu kostýmov pre film bola pôvodne najatá známa kostymérka Marit Allen, ktorá však v novembri 2007 zomrela. (ScooobyDooo)
  • Ve filmu původně měla být scéna, ve které Victor Stone (Ray Fisher) prodělá autonehodu a jeho otec jej pak pomocí Mother Box zachrání. (tyzmrde)
  • Poprvé se superhrdinské uskupení Justice League/Liga spravedlnosti objevilo v roce 1960 v komiksovém sešitu "The Brave and the Bold #28". (Bube1)

Související novinky

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

06.08.2023

Novinky ze světa filmové branže jsou poslední dobou trochu pomalejší, což je zapříčiněno především stávkou hned dvou odborů. Nastalá situace ale dává prostor jiným příběhům, a ten následující se točí… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama