Reklama

Reklama

Iron Fist

(seriál)
  • USA Marvel's Iron Fist
Trailer
USA, (2017–2018), 20 h 52 min (Minutáž: 49–62 min)

Tvůrci:

Scott Buck

Předloha:

Gil Kane (komiks)

Hrají:

Finn Jones, Jessica Henwick, Jessica Stroup, Tom Pelphrey, David Wenham, Rosario Dawson, Wai Ching Ho, Ramon Rodriguez, Sacha Dhawan, Barrett Doss (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(23)

15 let od údajného úmrtí se Danny Rand znova objeví. Teď má ale sílu Železné pěsti a chce získat zpátky svoji minulost a naplnit svůj osud. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (181)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Úvod není špatný, ale akce, která tady měla být minimálně tak dobrá jako v Daredevilovi docela hapruje a dokonce výměny za kaskadéra jsou hodně znát. Příběhově, trochu chatrné a doufám v řádné vysvětlení proč se Danny občas chová jako šiblouš. Finn Jones sem moc nesedí. I přes to všechno se na to dá koukat. Mystika to hodně vylepšuje, stejně jako propojovačky s Dardevilovým světem. Hip hop v bojových scénách mi hodně vadí. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze všech Netflix Marvelů je tenhle seriál jednoznačně nejslabší. Jenže, jak je u Netflixu dobrým zvykem, i tak to samozřejmě vůbec není špatné. První tři díly byly naprosto perfektní, pak bylo pár podle mě čístě výplňových dílů a zhruba posledních šest dílů byla jedna velká jízda. Perfektní, napínavá, zábavná. Choreografie na seriál plný bojového umění byla celkem nic moc, ale herecké výkony a příběh, perfektní zejména v druhé polovině seriálu, to plně vynahradiliy. Navíc tam bylo plno odkazů na ostatní seriály a hlavně úžasná Madame Gao, která byla mnohem lepší, než v Daredevilovi. Iron Fista jako postavu sice příliš nemusím, ale v tomhle podání je docela sympaťák. Další Netflixovská trefa, ke které se rozhodně časem ještě vrátím. A díky němu se na Defenders těším zase o něco víc. Takže ve výsledku opět další parádní podívaná, při kterém jsem se výtečně bavil. A mít to tak o tři díly méně, bylo by to naprosto perfektní. Ani ty výplňové díly naštěstí vůbec nenudí, takže opět spokojenost a velké doporučení. 87%. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Poslední Defender je na scéně. Rozjezd je sice pomalejší, ale to časem spraví. Danny Rand se po 15-ti letech vrací z Himalájí do New Yorku. Zjišťuje, že ho nikdo nepoznává a že vše je jinak, než očekával. Musí se tedy vypořádat s nepřízní osudu, k čemuž mu pomáhají i jeho schopnosti získané od mnichů. Časem začne zjišťovat, kdo je jeho spojenec a kdo ne. Postavy ale velmi často mění strany. Dannyho výhoda je jeho pěst, díky které může zničit téměř cokoliv. Snaží se získat zpět svou firmu a důvěru přátel. Jde mu po krku ale silný nepřítel zvaný Ruka. Časem se všechno dost zamotá. Nakonec se sám musí rozhodnout, kým chce vlastně být. Konec je trochu otevřený a vytváří prostor pro další sérii. Hodně se mi líbí bojové scény v seriálu. V srpnu se spojil s ostatními hrdiny a vytvořiil tým zvaný Defenders. Seriál je propojen se všemi ostatními seriály z této ságy. 2. série je ještě lepší než první. Dannyho bratr Davos se vrací a s ním i problémy. Pěst může mít očividně víc vlastníků a umí toho víc, než tušíme. Těším se na další. :) "Léky se budou prodávat za výrobní cenu." :D ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serial Iron Fist ma podle 'renomovanych' recenzi pomerne slabe skore - rajcata mezi 20-40%, americky random weby / recenzenti komiksu 1-2-3 hvezdy z 5 a pritom podle audience - tedy plebsu jako jsem napr. ja, je to na IMDB 6.5 a na Google review dokonce 8.5 z 10. Tak proc to je kritizovano profiky tak vehementne, zatimco divaky mirneji? Studoval jsem recenze a nazory na internetu a je kolem toho az prekvapive velka kritika - vubec jsem takovy 'ohlas' necekal. Zkracene lze napsat, ze kritikum vadi tradicni veci - umeni hlavniho herce (ne)hrat a (ne)bojovat pred kamerou, evidentne je tenhle clovek poleno a tudiz museli bojovy sceny silne editovat. Opravnena kritika? Ano. Druha cast kritiky se opira o pribeh a jeho vypraveni - zde bych rekl, ze je to ciste subjektivni a zalezi na kazdem cloveku, co se komu libi a jak to chce davkovat. Kritika opravnena? Samozrejme, i recenzenti jsou pouze lide a maji svoji subjektivni preferenci davkovani / vypraveni pribehu. Kolem ceho je ale zdaleka nejvetsi rozruch je skutecnost, ze Iron Fista hraje bily muz. Ano, bohuzel takovahle vec je dnes tema. Spousta lidi (rozumej profesionalnich recenzentu) chtela, aby Danny Rand aka Iron First byl zahran budto Asijskym (Asijsko-Americkym - pokud tenhle termin vubec existuje) hercem, pripadne ZENOU a nebo dokonce KYMKOLIV jinym nez BILYM MUZEM. Ve spojeni s timto jsem se pak dozvedel o terminu 'white savior' - tudiz belossky zachrance, ktery pomaha lidem jine rasy bud ze zalu nebo za ucelem vlastniho zisku z pozice nadrazene rasy. Tak a je to venku. Serial 2017-18 se jiz od roku 2014 potyka s tim, ze postavu hraje beloch. Postavu, ktera je adaptaci komiksove postavy z pulky sedmdesatych let minuleho stoleti. Ja myslim, ze pokrok nam dokazuje film ETERNALS od Marvelu, ktery se v dobe me 'recenze' stale nataci, ale jiz nyni je potvrzeno, ze spoustu postav z komiksu - postav bilych muzu, zahraji zeny (bile i barevne) a lide vsech ras / barev / sexualni orientace. Pokrok clovek evidentne nezastavi... aktualni nazor na Iron Fista napisu pod jednotlivou sezonu, tenhle komentar je ciste vseobecny k celemu tomuhle serialu. ()

epicek 

všechny recenze uživatele

Překvapivě to bylo lepší než jsem čekal. Smlsnul jsem to v podstatě na jeden zátah, což se mi třeba u Luka Cage nestalo. Za mě rozhodně druhá nejlepší netflix-marvelárna, která mě navíc chytila a pustila až v závěrečných titulkách. Danny Rand je dost zajímavý charakter a bavilo mě se dovídat, jak přišel ke své moci a jak měl zajímavou minulost v Kchun-Lunu. Rozhodně tu máme i adeptku na nejvíc sexy sidekicka ( Collen Wing <3) a celkově to bylo prostě skvělý, ačkoliv kaňky se určo najdou ( mrkám na vás některé bojové scény!). Těším se na Defenders, jelikož až se dá parta dohromady , to se teprve začnou dít věc ! I'am Danny Rand and Iron Fist at the same time! ()

Galerie (278)

Zajímavosti (26)

  • Když Mika (Julee Cerda) mluví o starodávné misce, zmíní celou kolekci artefaktů Dr. Ernsta Erskina. V komiksech je pod jménem Abraham Erskine známý vědec, který vytvořil sérum, po kterém se Steve Rogers / Captain America stal supervojákem. (NiWi)
  • Když předává Claire Hoghartová (Carrie-Anne Moss) zprávu od Danyho (Finn Jones), je ve výloze vidět plakát, na kterém je fotka Stana Leeho. Jedná se tedy o jeho další malé cameo u Marvelu. Stan Lee ovšem není tvůrcem postavy Iron Fist. (Hovadin)
  • Claire Temple (Rosario Dawson) sa objavila doposiaľ vo všetkých marvelových seriáloch od Netflixu. (toi-toi)

Související novinky

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

05.10.2021

Pár dní zpátky sociální sítě obletěla spekulace, že by se Charlie Cox mohl vrátit do role Daredevila v nové řadě stejnojmenného seriálu na streamovací službě Disney+. Ještě předtím nás ale údajně… (více)

Matrix našel nového Nea

Matrix našel nového Nea

17.10.2019

Pokračování Matrixu konečně našlo svého hlavního představitele. Tím nebude ani navrátivší Keanu Reeves, ani nedávno oznámený Yahya Abdul-Mateen (byť na oba podle všeho čekají důležité role). Čtvrtý… (více)

Punisher oficiálně zrušen

Punisher oficiálně zrušen

19.02.2019

A je to oficiální. Měsíc po premiéře druhé řady Punishera s Jonem Bernthalem v hlavní roli se streamovací gigant Netflix rozhodl definitivně zavřít dveře za marvelovskými seriály a oficiálně tak… (více)

Reklama

Reklama