Reklama

Reklama

Iron Fist

(seriál)
  • USA Marvel's Iron Fist
Trailer
USA, (2017–2018), 20 h 52 min (Minutáž: 49–62 min)

Tvůrci:

Scott Buck

Předloha:

Gil Kane (komiks)

Hrají:

Finn Jones, Jessica Henwick, Jessica Stroup, Tom Pelphrey, David Wenham, Rosario Dawson, Wai Ching Ho, Ramon Rodriguez, Sacha Dhawan, Barrett Doss (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(23)

15 let od údajného úmrtí se Danny Rand znova objeví. Teď má ale sílu Železné pěsti a chce získat zpátky svoji minulost a naplnit svůj osud. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (181)

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Pořád je to produkce Netflixu, takže úplně blbý to není, ale s ohledem na sestupnou tendenci dosavadních čtyř "marflixů" se začínám trochu bát, jak budou vypadat Defenders. Je samozřejmě těžký točit seriál o multimilionáři, jehož schopnost je rozsvítit si ruku - v tom měl Iron Fist asi nejtěžší postavení ze všech. Myslím, že nejrozumnější cestu by představovalo, kdyby si ze sebe tenhle kousek trochu utahoval (ve stylu ironického Ant-Mana), čímž by taky mohl v budoucnu trochu odlehčovat týmovku. Tvůrci se místo toho rozhodli, že pseudofilozofické blábolení o síle čchi a neschopnost poradit si s vlastním vztekem budou ta pravá lákadla, na něž se divák chytí. Ale abych jen nehaněl - choreografie a snímání bojových scén byly na velmi dobré úrovni a Rosario Dawson, která tentokrát dostala víc prostoru, dokázala občas výše zmíněné "mystické vytržení", do kterého se dialogy občas dostávaly, celkem uzemňovat. ()

epicek 

všechny recenze uživatele

Překvapivě to bylo lepší než jsem čekal. Smlsnul jsem to v podstatě na jeden zátah, což se mi třeba u Luka Cage nestalo. Za mě rozhodně druhá nejlepší netflix-marvelárna, která mě navíc chytila a pustila až v závěrečných titulkách. Danny Rand je dost zajímavý charakter a bavilo mě se dovídat, jak přišel ke své moci a jak měl zajímavou minulost v Kchun-Lunu. Rozhodně tu máme i adeptku na nejvíc sexy sidekicka ( Collen Wing <3) a celkově to bylo prostě skvělý, ačkoliv kaňky se určo najdou ( mrkám na vás některé bojové scény!). Těším se na Defenders, jelikož až se dá parta dohromady , to se teprve začnou dít věc ! I'am Danny Rand and Iron Fist at the same time! ()

Reklama

Helo 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak to může mít stejný hodnocení jako Luke Cage a dokonce horší než Jessica Jones. Vždyť po těchhle dvou slabších kouscích se Iron Fist zase vytahuje dost nahoru. Příběhově je to daleko konzistentnější než Jessica (ačkoli někde za půlkou jsem měl na chvíli pocit, že se jim to rozpadá, ale nakonec to dokázali zase poslepovat zpátky). Choreografie soubojů je povětšinou dost dobrá, slizskej Faramir je skvělá postavička a vůbec je tam ta psychologie a vztahy mezi postavama zpracovaný dobře a v tomhle ohledu už nedává smysl asi vlastně jen závěrečná scéna s Joy a Davosem. Jinak skvělý. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

--- PRVNÍ SÉRIE --- I přes pomalý rozjezd mě Iron Fist chytnul. První Defenders seriál, který se nemáchá v temnotě kriminálního prostředí newyorských ghett, což je alespoň pro mě po lehce stereotypním Daredevilovi docela příjemné oživení. Zároveň ale Iron Fist působí o poznání levněji, což je poznat už na první pohled z viditelně lacinější postprodukce. Také je to plné neznámých herců (snad až na Faramira), kteří ale vykreslují velice zajímavé charaktery (Gao, Harold, Ward) a celkově odvádí svou práci parádně. Pár známých se ovšem i vrací, stejně tak potěší mírné propojení s předchozími sériemi Daredevila a Luka Cage. Rozumím ale i výtkám. Seriál je nekonzistentní a občas podivné skáče v jednotlivých scénách stejně jako sám Danny Rand ve svých názorech. Celkově je Iron Fist zajímavá postavička - jeho dětinská naivita je fascinující i otravná zároveň. Ale nakonec docela pochopitelná. Hodnocení série: 4/5 --- DRUHÁ SÉRIE --- Postavu Iron Fista jsem si fakt oblíbil a dvojku Danny/Colleen řadím hodně vysoko na žebříku defendeří oblíbenosti. A přesto mě tyhle dvě postavy ve finálních dílech fakt neskutečně sraly tím, jak dementně jsou napsané a co za patetické wannabe vznešené žblepty jim scénáristé vkládají do úst. Za to však hlavní představitelé nemůžou. Stejně jako neskutečně natahovaný scénář, kdy snad po 3 epizody sledujeme Dannyho poraženecké skuhrání nad tím, jak je bez své Pěsti nemožný. Seriál se točí v kruhu, aniž by se něco kloudného dělo a děj se někam posouval. Historie defendeřích sérii se neustále opakuje a tentokrát ta obsahová prázdnota je dost často za hranicí snesitelnosti, byť natočené je to opět velmi zručně a nemůžu zase říct, že bych se nudil. Minimálně prohnaná Joy a zlomený Ward to táhnou hodně nahoru, stejně jako ústřední záporák. Obsahově je toho děje ale na 10 hodinových epizod velmi málo. Hodnocení série: 3/5 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Daredevil je jasný vítěz. Jessicu Jones sem vzdal po třech dílech a do Luka Cage jsem se ani nepouštěl. Iron Fist mě však všech 13 dílů slušně bavil. Povedl se herecký cástíng byť mě hlavní hrdina svými názory místy štval, ale příběhově mi to přišlo velmi poutavé a tempo je vcelku svižné. Co pokládám za mínus, tak Akci, která se odehrává většinu času ve tmě a nejde nic vidět, i choreografie je na můj vkus docela umělá a né příliš úderná, na to že se jedná o martial arts seriál tak v tomhle ohledu zklamání, Rkový rating se nekoná a absence záporáka také zamrzí. Madam Gao a Ruku známe z Daredevila, tedy postava ve stylu Kingpina či Punishera mi zde velmi chyběla. Přesto lehký nadprůměr.70% ()

Galerie (278)

Zajímavosti (25)

  • Ve scéně, kde Joy (Jessica Stroup) ukazuje svému bratrovi Wardovi (Tom Pelphrey) kompromitující fotografie členů rady společnosti Rand, se Joy mimo jiné zmíní i o tom, že si na členy rady najala soukromou detektivku, která když byla zrovna střízlivá, tak stála za každý cent. Z toho můžeme usoudit, že onou detektivkou byla Jessica Jones, která je hlavní hrdinkou stejnojmenného seriálu Jessica Jones (od r. 2015) taktéž od Netflixu. (Koldyn)
  • Jedna z knih na polici u Mary (Alice Eve) se jmenuje „The Minds of Billy Milligan“ od Daniela Keyese. Kniha pojednává o prvním zločinu, který spáchal někdo s disociální poruchou osobnosti, tou samou nemocí kterou trpí Mary. (NiWi)

Související novinky

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

05.10.2021

Pár dní zpátky sociální sítě obletěla spekulace, že by se Charlie Cox mohl vrátit do role Daredevila v nové řadě stejnojmenného seriálu na streamovací službě Disney+. Ještě předtím nás ale údajně… (více)

Matrix našel nového Nea

Matrix našel nového Nea

17.10.2019

Pokračování Matrixu konečně našlo svého hlavního představitele. Tím nebude ani navrátivší Keanu Reeves, ani nedávno oznámený Yahya Abdul-Mateen (byť na oba podle všeho čekají důležité role). Čtvrtý… (více)

Punisher oficiálně zrušen

Punisher oficiálně zrušen

19.02.2019

A je to oficiální. Měsíc po premiéře druhé řady Punishera s Jonem Bernthalem v hlavní roli se streamovací gigant Netflix rozhodl definitivně zavřít dveře za marvelovskými seriály a oficiálně tak… (více)

Reklama

Reklama