Reklama

Reklama

Iron Fist

(seriál)
  • USA Marvel's Iron Fist
Trailer 1
USA, (2017–2018), 20 h 52 min (Minutáž: 49–62 min)

Tvůrci:

Scott Buck

Předloha:

Gil Kane (komiks)

Hrají:

Finn Jones, Jessica Henwick, Jessica Stroup, Tom Pelphrey, David Wenham, Rosario Dawson, Wai Ching Ho, Ramon Rodriguez, Sacha Dhawan, Barrett Doss (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(23)

15 let od údajného úmrtí se Danny Rand znova objeví. Teď má ale sílu Železné pěsti a chce získat zpátky svoji minulost a naplnit svůj osud. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (181)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ze solo Defenders nejlsepší hned za Daredevilem.Zatámco Luke Cage i Jessica Jones by potřebovali o pár dílů zkrátit a místy to byla celkem nuda,u Iron Fista ačkoliv i tady je pár hlušších míst jsem ten pocit neměl.Jelikož navíc nejsem znalý komisku,fakt jestli se seriál odchyluje a jak moc mě tentokrát netrápil.Teď jsem celkem zvědavý jak budou Defenders vypadat pohromadě...70% ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

S01 - Promrhaná šance. Moje první věta naprosto výstižně popisuje celou první řadu. Irona Fista v komiksech mám dost rád, ale tady je za naivního blbečka a ne za toho mistra v kung-fu. A fakt to bolí. Zatím co u ostatních seriálů příběh alespoň trochu fungoval(u JJ už hůře a Luke Cage měl taky spoustu vyplňujích dílů, přesto tam byl osvěžující prvek prostředí Harlemu), tak tady se klopýtá ostošest. Problém s příběhem bych byl ochotný přejít, pokud by mě záleželo na hrdinovi, a to se tvůrcům nepovedlo. Další problém je v tom, že se v celém seriálu mluví o Iron Fistovi s velkým respektem, ale ve výsledku Iron Fist nic nepředvede a místo toho, aby vyčníval nad ostatními hrdiny, se krčí někde vzadu. Herci se sice snaží, ale některé věci prostě nelze zahrát, když na to nemáte. Akční scény jsou nudné a chybí jim, něco nezapomenutelného co bylo v jiných seriálech viz. Punisher vs. vězni, Cage a jeho získávání peněz nebo Daredevil a záchrana dítěte. Velmi mě mrzelo, že jsme se nepodívali na výcvik Iron Fista, jeho dospívání či na důležité postavy z K'un L'un. Iron Fist je zklamání a mrzí to o to více, když si uvědomíte potenciál jaký tento seriál mohl mít ve své první řadě. ()

Reklama

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Opět skvělý MARVELácký seriál, který ukazuje dalšího parádního hrdinu. Tentokrát je vše zaměřené na bojová umění. Příběh je pěkně vymyšlený a člověk si postupem času najde k hlavním hrdinům cestu. Akční scény jsou pěkně natočené a také se zde nešetří krví. První série pěkně graduje a doufám, že bude další. Za mě 85% :-) ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Po výtečné Jessice jsem přece jen čekal víc než seriál jehož sledování bylo občas téměř utrpením. V tuhle chvíli si totiž nevzpomínám na jiný podobný seriál, kde by se všechny postavy, ať hrdinové nebo padouši, chovaly a reagovaly tak nesmyslným způsobem. Vévodí jim samozřejmě Danny, který se nechová jako ztělesnění východní moudrosti, které prošlo tou nejobtížnější zkouškou a bylo vyvoleno, ale jako hloupé, naivní a rozmazlené děcko, které si vždy vytrucuje to, co si zrovna usmyslelo a vše svým chováním jen zhoršuje. Život jemu i těm okolo zachraňuje v podstatě jen to, že se padouši chovají stejně hloupě a žádnou příležitost, kterou jim poskytne, nedokáží využít. Celé to navíc působí, jako by ani scénáristé neměli příliš jasno, jaké by vlastně jejich postavy měly být, a kam by jejich dobrodružství mělo směřovat. A štvaly mě i hloupé chyby v detailech, které si šlo pohlídat. Třeba způsob jakým se Colleen jako Japonka a sensei chovala ke svému meči. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Po hodně civilním Lukeu Cageovi přišel Iron Fist se značně mysteriózním nádechem. K mému překvapení mě hodně potešil a nebýt toho lehkého propadu ve druhé polovině série, neměla bych si nač stěžovat. K dokonalosti tomu zkrátka chyběl větší tah na branku a občas až otravná naivita hlavního hrdiny. 1. série - 80% ()

Galerie (278)

Zajímavosti (25)

  • Finn Jones (Iron Fist) se na roli připravoval každodenním čtyřhodinovým tréninkem, z něhož dvě hodiny věnoval bojovým uměním a další dvě vzpírání. Sám Jones prohlásil, že chtěl postavit svůj fyzický vzhled jako více atletický, než jako „nabušená posilovnová krysa“. (buzzwoody)
  • Jedna z knih na polici u Mary (Alice Eve) se jmenuje „The Minds of Billy Milligan“ od Daniela Keyese. Kniha pojednává o prvním zločinu, který spáchal někdo s disociální poruchou osobnosti, tou samou nemocí kterou trpí Mary. (NiWi)

Související novinky

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

05.10.2021

Pár dní zpátky sociální sítě obletěla spekulace, že by se Charlie Cox mohl vrátit do role Daredevila v nové řadě stejnojmenného seriálu na streamovací službě Disney+. Ještě předtím nás ale údajně… (více)

Matrix našel nového Nea

Matrix našel nového Nea

17.10.2019

Pokračování Matrixu konečně našlo svého hlavního představitele. Tím nebude ani navrátivší Keanu Reeves, ani nedávno oznámený Yahya Abdul-Mateen (byť na oba podle všeho čekají důležité role). Čtvrtý… (více)

Punisher oficiálně zrušen

Punisher oficiálně zrušen

19.02.2019

A je to oficiální. Měsíc po premiéře druhé řady Punishera s Jonem Bernthalem v hlavní roli se streamovací gigant Netflix rozhodl definitivně zavřít dveře za marvelovskými seriály a oficiálně tak… (více)

Reklama

Reklama