Reklama

Reklama

Okupovaná kolonie

(seriál)
  • USA Colony
Trailer 2
USA, (2016–2018), 25 h 16 min (Minutáž: 40–50 min)

Hrají:

Josh Holloway, Sarah Wayne Callies, Tory Kittles, Amanda Righetti, Paul Guilfoyle, Peter Jacobson, Mary-Bonner Baker, Kathryn Morris, Kim Rhodes (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Příběh dramatu Colony se odehrává v nedaleké budoucnosti v Los Angeles. Město se nyní nachází ve státě, který silou okupují vetřelci. Někteří lidé si zvolili, že budou spolupracovat s místními autoritami a budou těžit z nově nastoleného pořádku co nejvíce. Jiní se rozhodli přidat se k rebelům a tím pádem i pociťovat následky. (Zdroj: http://www.serialzone.cz/) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Likan7 k tomuto seriálu (5)

Okupovaná kolonie (2016) 

Je nový sci-fi seriál. Zjistíte si víc a jste příjemně překvapeni, kolik seriálových hvězd se tvůrcům podařilo sehnat. K tomu příběh odehrávající se během mimozemské invaze? Šup sem s tím! Nejdřív klady (a těch není moc). Holloway je už od Lost za velkýho sympaťáka a s přehledem dokáže utáhnout i tuhle nudnou prohru. Amanda Righetti je od Mentalisty ještě krásnější a Vás zajímá seriál pokaždé, když projde kolem a Vy vidíte její nohy. Sarah Callies tu naopak naštěstí není tak na zabití a pokud jo, tak tu zase tak moc není. A tímhle prostě seznam kladů Colony končí. Je to sci-fi bez sci-fi. Za celou dobu seriálu vidíme jednoho (!) mimozemšťana (v předposledním nebo posledním díle). Celé je to neskutečně utahané, těšíte se na sci-fi a občas máte pocit, že koukáte na Rodinná pouta. První série je vyloženě zlo, dvojka se trochu (ale ne moc) zvedne a i když trojka začne v nejlepší možné formě, honem rychle se zase vrátíme k tomu nudnému zlu, kterým nás seriál v první sezóně tak krmil. Naprosto chápu, že byl seriál ukončen bez většího závěru. Závěr nemá prakticky žádný. Všechno je otevřené, ale už se nikdy nic nedozvíme. Nutno dodat, že mě to mrzet nebude, sám se divím, že se mé průměrné hodnocení těch tří sérií vyhouplo na tři. Pocitově to je totiž naprosto čistá dvojka.Takže Wille, Kate a Alane, obvykle postavám seriálů děkuji za čas strávený s nimi, jenže tady to udělat fakt nejde. ()

Série 1 (2016) (S01) 

Něco úplně jiného, než jsem čekal. Pouštěl jsem si sci-fi, dostal jsem kriminálku v naznačeném sci-fi prostředí. Jenže ta kriminálka vůbec nefunguje. Většinu dílů tu není téměř žádný posun v příběhu, herci tu jsou sice fajn (známější seriálové herce by jeden pohledal), ale jejich vztahy by neměly být ve sci-fi seriálu odehrávající se během invaze mimozemšťanů tím nejdůležitějším. ()

Série 2 (2017) (S02) 

Určitě tu je posun dopředu. Příběh má větší spád, je zajímavější a kupa otravných vedlejších postav vyklidilo pole. Logicky je nejlepší závěr seriálu, stále se tu ale bavíme o maximálně lehce nadprůměrné záležitosti, která mě nebaví ani zdaleka tak, jak jsem čekal a jak by mohla, kdyby měla lepší scénář. ()

Série 3 (2018) (S03) 

Úvod třetí sezóny byl s přehledem to nejzajímavější, co mi Colony přineslo. Konečně jsem tehdy dostal TO, kvůli čemu seriál sleduji a doufal jsem, že zbytek série (a celého seriálu) půjde ve stejných stopách. bohužel v momentě, kdy se Bowmanovci dostali do Seattleu, šel seriál už úplně do kytek a z těch se nevyhrabal ani na konci. Sice jsme dostali ochutat (chápej kamerou rozmazeného) nového mimozemšťana (vlastně jediného ze seriálu), ale naprosto chápu, že byl seriál odstřelen. ()

A Clean, Well-Lighted Place (2018) (S03E07) odpad!

Když jsem byl malý, koukal jsem každou sobotu ráno na Pokémony. A pamatuju si, jak se Ashovi vyvinul nějaký pokemon na silnějšího, tuším Charmeleon v Charizarda. Za týden koukám znovu, a je tam opět Charmeleon. Až po několika letech jsem se dozvěděl, že Nova prostě a jednoduše motala epizody jak se jí zachtělo. Tehdy jsem byl malej a neřešil jsem to, jenže u sci-fi seriálu jako Colony je tenhle wtf pocit trochu blbý. Od posledního dílu uběhl snad rok, nikdo nic neřeší a pokud ano, tak maximálně párty v obýváku. Z vojáka Brama je Bram, se kterým cloumají hormony a já si říkám: "co to sakra je?". Třetí série začala konečně připomínat seriál, který jsem na začátku očekával a najednou z toho mám Ordinaci v růžové zahradě. ()

Reklama

Reklama