Reklama

Reklama

The Orville

(seriál)
  • USA The Orville (více)
Trailer 2
USA, (2017–2022), 31 h 43 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvůrci:

Seth MacFarlane

Hrají:

Seth MacFarlane, Adrianne Palicki, Penny Johnson Jerald, Scott Grimes, Peter Macon, J. Lee, Mark Jackson, Jessica Szohr, Halston Sage, Anne Winters (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(36)

Seriál se odehrává 400 let v budoucnosti a sleduje dobrodružství průzkumné vesmírné lodi Orville střední úrovně. Její posádka, lidská i mimozemská, čelí zázrakům a nebezpečím vesmíru. (Disney+)

Recenze uživatele zipacna k tomuto seriálu (4)

Identita, část druhá (2019) (S02E09) 

Velkolepá epizoda, pokračování skvělého dílu. Během scén, jako například vyhození z přechodové komory, mě zamrazilo. Ty se v tolik srovnávaném Star Treku často nekonali. A to se mi právě líbí. Orville je schopný a ochotný zajít dál. Kayloni, Krillové, fantastická vesmírná bitva... Mám sice pár výtek k logice Kaylonů, ale vem to čert. Tento dvojdíl je podle mě patrně jedním z nejlepších příběhů tohoto seriálu. ()

Nové obzory (2022) (S03) 

S menší dávkou humoru, za to s větší profesionalitou. Zamiloval jsem se do tohohle seriálu okamžitě po první epizodě. Posádku miluju kompletně celou (až na hulváta Klydena). To se mi v porovnání s například jedním nejmenovaný shit seriálem (ehm STD) fakt nestalo. - Čekání na tuhle série bylo bolestivě dlouhé a stejně se cítím právě teď. Teď, když třetí série skončila a je možné, že další už nebude. Stejně tak, jako od mala miluju Star Trek TNG-VOY-DS9-ENT, tak stejně úžasný je i Orville. Vím, že tenhle seriál přešel s třetí sérií na jinou platformu a bylo provedeno pár změn. Tohle jsou v podstatě moje jediné výtky, malichernosti a pro většinu lidí blbosti. Upgrade Kylonské vizáže, naprosté ignorování existence některých Unijních lodí, apod. - Na druhou stranu, skvělé příběhy mnohdy se zakončením, které ve mě vyvolali tísnivé pocity (necitlivý odchod Klydena, vytažení Gordona z jeho alternativního života nebo smrt jedné z hlavních postav). Asi nemusím zmiňovat nádherné CGI vizuály lodí, planet, bitev a dalšího. Vidím tady mnoho jednohvězdičkových a dvouhvězdičkových hodnocení a říkám si, proč na to ti lidé tedy koukají, když se jim to nelíbí. Já se každopádně budu modlit, aby se Mickeymu rozsvítilo a život s Orvillem pokračoval další rok. Nebo deset. ()

Elektrická ovce (2022) (S03E01) 

Pastva pro oči, ale pořád stejná herecká kostrbatost. A po tak dlouhé době, záplavě Star Treku a Star Wars už mě to prostě tak neohromilo, jako první sezóna. Ale rozhodně jsem kvitoval, že se v prvním díle třetí série potýkali s takovými problémy. Protože jen tak hodit za hlavu, co se stalo (dějově) před pár dny či týdny by fakt nemělo smysl. Proto možná trochu slabší úvodní díl do série, ale věřím, že se to rozjede. ()

Neznámá budoucnost (2022) (S03E10) 

I přes to, že lidé tomu budou vytýkat málo akce, tak z mého pohledu byla tato závěrečná epizoda třetí řady více než perfektní. Protože stejně jako název této epizody, i budoucnost tohoto seriálu byla v době natáčení nejistá. A je tomu tak i po premiéře této epizody. Není jasné, zda někdy vznikne další série, a proto je tohle naprosto adekvátní a důstojné zakončení sezóny, případně celého seriálu. Díky Bohu za to, že to neskončilo cliffhangerem, protože kdyby měl seriál stejný osud jako například seriál Dark Matter, asi by mě trefilo. ()

Reklama

Reklama