Reklama

Reklama

Randall a Hopkirk

(seriál)
  • Velká Británie Randall and Hopkirk (Deceased) (více)
Akční / Komedie / Krimi / Drama / Fantasy / Mysteriózní
Velká Británie, (1969–1970), 21 h 41 min (Minutáž: 50–51 min)

Hudba:

Edwin Astley

Hrají:

Mike Pratt, Kenneth Cope, Annette Andre, Carol Cleveland, Peter Cellier, Michael Ripper, Brian Blessed, Walter Sparrow, Olga Lowe, Michael Gothard (více)
(další profese)

Epizody(26)

Tato dvojice detektivů je poněkud zvláštní… Jeden z nich je totiž duch... Jsou dva, jak se na správné detektivy patří, a vlastní kdesi v Londýně soukromou detektivní kancelář. Tedy lépe řečeno, byli dva. Až do oné autonehody, při níž přišel – jak pozůstalí detektiv Jeff Randall (M. Pratt) a sekretářka Jeanie Hopkirková (A. Andreová) věří „nešťastnou náhodou“ – Marty Hopkirk (K. Cope) o život. Když Jeff truchlí nad ztrátou přítele a společníka, náhle se ozve telefon, v němž slyší Martyho hlas. To ještě netuší, že se z něj stal duch, co mu bude od této chvíle neustále na blízku, a to i často proti Jeffově vůli. S nově nabytými schopnostmi mu bude pomáhat řešit případy, na které by za normálních okolností byli oba krátcí. A bude se snažit udržet kancelář nad vodou, aby Jeff s Jeannie mohli žít aspoň trochu důstojně. Nejdříve ze všeho se ale chystá staronový Jeffův parťák vyřešit případ vlastní vraždy – nikoliv nehody, jak se každý domnívá. (Česká televize)

(více)

Recenze (106)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Humor je tím, co seriál zdobí. A samozřejmě parťáctví. Seriál má hodně společného s jinou peckou, kterou byl seriál "The Persuaders!". Těm dvěma to spolu prostě klape. Sednou si, což je dáno i tím, že jsou to podobné typy. Oba trochu nýmandi, jeden mrzout, druhý spíše smíšek, alespoň od pohledu. Přesto vás bude bavit se na ně dívat, protože prostě skvěle fungují. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/07/randall-hopkirk-serial-1969-1971-95.html ()

hiczech 

všechny recenze uživatele

Jako teeneager jsem tento seriál hltal a vždy se těšil na další díl. A docela přesně si vzpomínám, že jsme jím i ve škole téměř všichni co byli kolem mého věku žili. Zajímavé - teď, když se na něj dívám znovu si v paměti vybavuji i tehdejší mé pocity z některých částí a momentů které se časem zasuly kamsi do pozadí. Velmi pochybuji, že tento seriál může plnně ocenit nynější mladší populace. Každá generace má své vlastní sny a tužby a tím pádem i vlastní hrdiny. Pro mne tedy kultovní záležitost. ()

Reklama

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečně o tom všichni básnili, zejména ze starší generace, jaký to byl fantastický a ohromující seriál. Ano, byl. Ale leda tak pro pamětníky, kteří se v životě nepotkají s moderními postupy kinematografie, a jsou rádi, co jim úpadkový čt1, který mimochodem nenávidím, nabídne. Ani jeden z dvou hlavních protagonistů mně nebyl sympatický. No, dva hnusní a nevzhlední Britové, co vám mám povídat, jistě jste někdy nějakého Brita v životě viděli. A navíc se mně jména těch dvou kreténů neustále pletla. Stručně řečeno, nevím který byl který. Ale to je jedno, protože mě to stejně nezajímalo. A pak ten příběh.Ten byl opravdu "fascinující". A nejlepší byla technická zachovalost seriálu. Zub času na obrazu a spol. zahlodal tak vydatně, až jsem měl obavu, že se v polovině celuloid rozpadne, a tenhle seriál k mé radosti skončí. Neskončil, ale moje sledovanost ano. Pamětníci máte zelenou. 0% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V priebehu rokov 1969 až 1970 bol spoločnosťou ITC Entertainment vyprodukovaný anglický televízny seriál "Randall a Hopkirk" (Randall and Hopkirk - Deceased). Premiéru mal na obrazovkách britskej televíznej siete ITV (Channel 3). Bolo natočených dvadsať šesť častí. Každá z nich má zhruba päťdesiat minút. Seriál je zameraný na kriminálne príbehy, ktoré vyšetrujú súkromní detektívovia Jeff Randall a Marty Hopkirk. Originálny nápad je v tom, že Hopkirk je duch, s ktorým dokáže komunikovať len jeho kolega Randall. Po svojej smrti sa rozhodol, že musí objasniť svoju vraždu. Preto kontaktuje svojho parťáka. Spoločne začnú pracovať na rôznych kriminálnych prípadoch. Navzájom sa skvele dopĺňajú. Je to starý, zábavný, kultový mysteriózny duchársky krimi seriál. **** ()

evangelik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc se mi ten seriál tehdy líbil. Ale už je to skoro 50 roků. Nepamatuji si vůbec nic, kromě jediné scény - v kasinu měl Hopkirk "zařídit", aby nějaká starší ženská nebo bába nevyhrála. Ruleta se dotočila, zastavila a kulička přeskočila na sousední číslo... Docela bych věřil, že tehdejší ČST koupilam "zápaďáckej seriál" aby lidi co nejdříve zapomněli a "internacionální pomoc bratrských zemí". Když jej ovšem recenzent oznámkuje jako "odpad", to svědčí spíš o neschopnosti povznést se nad časovou nepřenositelností. Já bych třeba ohodnotil jako odpad současnou holyvůdskou akční produkci. Když vidím tyhle pyrotechnické kousky a vybuchující ohníčky, neprůstřelného hrdinu, válím se smíchy nad tou trapností. něco jako když se honí několik aut a převrhnou stánek s pomeranči... To samé tady. Nemožné "outfity" žen (z dnešního hlediska), detektiv si kouří klidně během oběda, předpotopní technika... Neustálé zmínky o finanční nedostatečnosti zase docela připomínají detektiva Colomba a jeho zmínky o manželce. Dějová schémata příběhů jsou rovněž na stejné brdo - zločinci jsou opravdu velcí lumpové a chtějí zabít i samotného detektiva. Duchařská červená nit nám ovšem jasně napovídá, že se spíš jedná o zábavný, než detektivní seriál... ()

Galerie (165)

Zajímavosti (32)

  • Klášter sv. Ursuly (Winchester Electronics Research Corporation) je The Grim's Dyke Hotel: Country House Hotel Harrow a nachází se na adrese Old Redding, London HA3 6SH, Velká Británie. (sator)
  • Spiklenci jezdí ve voze Bentley kabriolet z roku 1935. (sator)
  • Kancelář Randalla (Mike Pratt) a Hopkirka (Kenneth Cope) v jižní části Springfieldu je dávno pryč. V roce 1996 vyrostlo na jejím místě nákupní centrum. (sator)

Reklama

Reklama