Reklama

Reklama

Policie Modrava

(seriál)
  • Slovensko Policie Modrava
Česko, (2011–2022), 37 h 38 min (Minutáž: 54–66 min)

Tvůrci:

Jaroslav Soukup

Režie:

Jaroslav Soukup

Hrají:

Soňa Norisová, Filip Tomsa, Jaroslav Satoranský, Matěj Dadák, Zdeněk Palusga, Jan Monczka, Jaroslava Stránská, Michal Holán, Jana Boušková, Martin Davídek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu TV Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická v podání Soni Norisové, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele policejní stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana je vtipná, inteligentní a má veselou optimistickou povahu se smyslem pro humor. Tak se snaží řešit i jednotlivé kriminální případy, které se odehrávají v jejím regionu. V každé epizodě řeší Jana nový kriminální případ, na jejichž pozadí prožívá i soukromé vztahy. Děj doplňují svérázné a někdy i humorné figurky horských obyvatel. Mísí se v něm napětí a tajemství s lidskými osudy a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (TV Nova)

(více)

Recenze uživatele honajz k tomuto seriálu (4)

Policie Modrava (2011) 

V záplavě současných, a zcela blbých detektivních seriálů české produkce (jedno, jestli ČT, Nova, Prima... Barrandov snad nic netočí...) jde o pohodový detektivní seriál, který staví na atraktivní kráse šumavské krajiny a hor, lidé se tam chovají uvěřitelně, poldové nejsou žádní akční hrdinové s bouchačkou, ale řeší případy spíše z kamarádského pohledu, trochu mi to připomíná Případy 1. oddělení. Neříkám, že je to veledílo, ale naštěstí je to jiné, zajímavé a uvěřitelné. ()

Smrtelná chyba (2019) (S03E04) 

Málo platné, Kikinčuka viděti, na Slunce, seno a Babovřesky vzpomenout. On ještě v nějakém nekonečném seriálu hrál nebo hraje doktora, díky manželce jsem to viděl, a on skutečně hraje vše stejně. Ne vyloženě špatně, mne ten styl baví, ale nehodí se do všeho. Třeba sem se nehodil ani trochu, a právě jeho postava mi potom přišla taková, no že bych to do ní neřekl, ale ne, jako by šlo o záměr tvůrců mást diváka, ale prostě naznačenou povahou, charakterem to k té postavě nejde. Zklamalo mne, že linka s falešným porybným byla krátce po startu ukončena, a ta blbost s tou havárkou mi taky přišla podivná, snad jen proto, abychom o Vinické zjistili něco nového? Nebo aby se objevila baba jak z inkvizice? ()

Nešťastná láska (2019) (S03E05) 

Zdálo se mi to, nebo ta linie s ukradenou recepturou na výrobu skla vyšuměla prohlášením, že si krádež objednal nějaký chlápek z Plzně? A celá ta hlavní zápletka s tím navracejícím se chlápkem z basy, to je tolikrát viděné klišé. Jen jsem čekal, že se ho hospodský zeptá, jestli u něho nechce dělat kuchaře, že má volné místo. Vlastně jsem ani nepobral, oč zavražděné šlo. Ani to, že někdo studuje, aby pak odmítl postup a zůstal někde v zaprděné díře. A čím dál víc zjišťuji, že hlavní policistka nic moc nevyřeší, nebýt toho mladého ucha. Jo a nechápu, proč dabing zahraničních herců v poslední době zní jako z nějakého německého porna. ()

Vyhaslý případ (2019) (S03E07) 

Spousta nakousnutých a nedořečených mikropříběhů, které se zde začínají nahodile objevovat (včetně psa a blechy, wtf?), a případ, kde vlastně od začátku je jasné (když vezmeme, že většina dílů Modravy obsahuje jen vztahové zločiny), kdo zhruba je vrah. Zas ale fajn po čase vidět dřívější hvězdu televizních pohádek Magdalénu Chrzovou. ()

Související novinky

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

28.12.2020

Ve věku 81 let po dlouhé nemoci zemřel český herec Ladislav Mrkvička. Známou tvář českého filmu můžete znát například ze snímků Atentát či Dostih, popřípadě pak ze seriálů 30 případů majora Zemana,… (více)

Reklama

Reklama