Reklama

Reklama

Policie Modrava

(seriál)
  • Slovensko Policie Modrava
Česko, (2011–2022), 37 h 38 min (Minutáž: 54–66 min)

Tvůrci:

Jaroslav Soukup

Režie:

Jaroslav Soukup

Hrají:

Soňa Norisová, Filip Tomsa, Jaroslav Satoranský, Matěj Dadák, Zdeněk Palusga, Jan Monczka, Jaroslava Stránská, Michal Holán, Jana Boušková, Martin Davídek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu TV Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická v podání Soni Norisové, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele policejní stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana je vtipná, inteligentní a má veselou optimistickou povahu se smyslem pro humor. Tak se snaží řešit i jednotlivé kriminální případy, které se odehrávají v jejím regionu. V každé epizodě řeší Jana nový kriminální případ, na jejichž pozadí prožívá i soukromé vztahy. Děj doplňují svérázné a někdy i humorné figurky horských obyvatel. Mísí se v něm napětí a tajemství s lidskými osudy a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (TV Nova)

(více)

Recenze uživatele otík k tomuto seriálu (45)

Policie Modrava (2011) 

Čtyři série nabídly seriál, který má svůj styl a ten ani trošku během těch spousty dílů nezmění. První série dopadla výborně, zbytek se už jen vezl v zaběhnutých kolejích a kvalitativně snad i trochu dolů. Případy byly většinou vraždy nebo pohřešovaní, ze kterých se pak opět vyklubala vražda. Jen sem tam byl nějaký náznak originálního vyřešení, jinak takové ploužení se za pachatelem.  Celkově však jde určitě o seriál, který je pohodový a většině nenáročných diváků TV Nova se bude líbit. ()

Série 1 (2011) (S01) 

První série dopadla moc dobře. Když si člověk zvykne na styl vyprávění, potěší ho příjemné obsazení, dobré charaktery a sem tam nějaký ten vtípek. Slušná oddechová krimi, kde krev neteče a napětí netryská každou minutou z obrazovky. To mi vyhovuje. ()

Za lepších okolností (2011) (S01E01) 

Úvodnímu pilotu k seriálu Policie Modrava chybí drajf. Jde tak skutečně o obyčejnou televizní detektivku, kterých se natočilo mraky a ještě mraky natočí. Napětí nikde, jen sbírání důkazů a klasické detektivní ježdění sem a tam s pár výslechy. První případ se točí kolem nesvéprávné 25ti leté dívenky, kterou někdo sbouchnul a "udělal" jí dítě. Otec dívky je pak nalezen oběšen. Pravda je však daleko a hlavní hrdinové mají co rozplétat. I přes mnohé proti to není zas tak špatné, uvidíme, zda seriál rozkvete z poměrné pochmurnosti. ()

Ranč (2015) (S01E02) 

Těžce pohodový díl s pojistnou událostí, otrávenými ovcemi, koněm a psem. A hrdiny, kteří jsou schopni z lásky i nenávisti dělat zcela nepochopitelné věci. Správný rančerský díl s honákem Vydrou. ()

Letenka do Ria (2015) (S01E03) 

Průměrný příběh o zabitém chlapíkovi, který vyhrál velkou výhru v loterii a jaksi už mu nebylo umožněno, aby si výhru vybral. Celkem nečekaně čekaný pachatel, nic moc extra zajímavé pátrání. Totální průměr. ()

Případ Strnad (2015) (S01E04) 

Určitě lepší průměr především díky velmi zajímavému případu mrtvoly, kterou hned na začátku dílu objeví lesní dělníci v rašelině. Pak se otvírá dva roky starý případ ztraceného chlapíka. ()

Pretty Woman z Dlouhé Vsi (2015) (S01E05) 

Dobrý a hlavně zajímavý díl, kdy vrah je dlouho neznámý a policie nezná ani okruh podezřelých. Až mladý Tomsa přijde na jeden geniální nápad. Podařený díl. ()

Mrtvý v řece (2015) (S01E06) 

Klasický krimi příběh o chlapíkovi, který tak dlouho mlátil svou ženskou a chlastal, až jej našli mrtvého v řece. Ne ovšem každý mrtvý v řece musí umřít v řece. Takový ten průměrný případ, který přesně sedí tomuto seriálu. A jako bonus je tu vtipný příběh s motorkou. ()

Kovbojův návrat (2015) (S01E07) 

Další slušný případ, tentokrát nejde pouze o mrtvolu, ale také o ukradené šperky a také o 30 let starý případ podobné krádeže. Pohodka. ()

Vražda za úplňku (2015) (S01E08) 

Hodně dobrý případ hlavně svým řešením. I tak se lze odvděčit za společný život svému životnímu druhovi. Výrazný nadstandard dosavadních dílů. ()

Cigaretový kouř (2015) (S01E09) 

Další z dobrý dílů, ve kterém pachatelé udělají tu chybu, že místo zabitého člověka je jim líto jeho auta. Jak originálně prosté. ()

Případ kocoura Mikeše (2015) (S01E10) 

První polovina dílu úplně o ničem, navíc hrozné přehrávání. Právě v tomto okamžiku, kdy nemají herci co pořádně hrát, vynikne výrazná televiznost a strojenost v dialozích, navíc ani střih není úplně nejlepší. V polovině se ale najde mrtvola a pak už má díl zase tradiční tempo a herci jsou opět v rolích poměrně přesvědčivý. Tentokrát zaujme i dějová podlinka těhotné přítelkyně nebo falešná průpovídka o milence v horní dolní. Zatím nejslabší díl. ()

Čertův mlýn (2015) (S01E11) 

Slušný detektivní příběh. Má to hlavu a patu, má to svého záporáka a několik cestiček mimo. Trochu se hnuly ledy i v osobním životě jedné z policistek. Smysluplný a dobrý díl. ()

Pohřešovaná (2015) (S01E12) 

Tradiční, ale přeci jen nadprůměrný díl díky zajímavému případu zmizelé ženy, po které začnou policisté pátrat, ale stále se nedaří. Díky trpělivosti a chytré lsti však případ přeci jen vyřeší. ()

Vražedné esemesky (2015) (S01E13) 

Rozhodně jeden z lepších dílů, kdy se dva nezávislé případy nakonec spojí v jeden. Tempo sice není žádné závratné, ale postavy jsou dostatečně silné a případy zajímavé. Škoda jen, že některé osoby (např. otec malé Violky) působí dost netečně k události vraždy mladé dívky a matky. ()

Jak málo stačilo (2015) (S01E14) 

Chvílemi i dokonce napínavý díl, který opět míchá dvě vraždy, jež se na začátku jeví jako samostatné činy, brzy je však odhaleno, že to bude trochu složitější. A navíc tady se dobře pracovalo i s motivy a pachateli. Celkem nečitelný pachatel je odhalen až ke konci. Po kriminalistické stránce velmi dobrý díl. ()

Blondýnka na hřbitově (2015) (S01E15) 

Napětí v počátečním záběru vystřídá zcela rutinní vyšetřování vraždy ženy na hřbitově, které se očekávaně spojí se starým nevyřešenými případem majora Koutného. A tak je mladý Tomsa poslán na dovolenou, aby mohl Satoranský pátrat jako za mladých časů. Začínají mi vadit střihy na odlehčení (Boušková, Medvecká, Čárová), ale i tak jde o slušný, i když průměrný díl. ()

Případ ukradené krasavice (2015) (S01E16) 

Zajímavý nápad s pohozeným mrtvým tělem na korbě náklaďáku brzy upadne do klasického vyšetřování, naštěstí je tentokrát případ docela zamotaný. Případ s obrazem je docela vtipný, zábavné je, jak v Česku je zloděj okraden zlodějem. Slušný díl s kýčovitou svatbou na závěr. ()

Série 2 (2017) (S02) 

Stejná úroveň jako první série, jen méně příběhů a zcela zbytečné se tu řeší lásky hlavní hrdinky. Ale detektivní příběhy slušné, rozhodně dobré pokračování povedeného seriálu. Co mi ovšem vadí, jsou dialogy, které jsou strašně hrané a umělé, některé dialogy bychom v normálně životě určitě neslyšeli. ()

Nehoda (2017) (S02E01) 

Pokračujeme tam, kde jsme skončili. Případ nehody není tak jasný už od začátku a podaří se jej úspěšně odhalit, druhý případ ztraceného kluka však tak nějak vyjde do prázdna. Pohodka, hlavní hrdinové se nijak nezměnili, vše jede ve starých kolejích. ()

Související novinky

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

28.12.2020

Ve věku 81 let po dlouhé nemoci zemřel český herec Ladislav Mrkvička. Známou tvář českého filmu můžete znát například ze snímků Atentát či Dostih, popřípadě pak ze seriálů 30 případů majora Zemana,… (více)

Reklama

Reklama