Reklama

Reklama

Svatyně

(seriál)
  • Kanada Sanctuary
Z natáčení
Krimi / Mysteriózní / Sci-Fi
Kanada / USA, (2008–2011), 44 h 8 min (Minutáž: 43–48 min)

Tvůrci:

Damian Kindler

Hrají:

Amanda Tapping, Robin Dunne, Christopher Heyerdahl, Ryan Robbins, Emilie Ullerup, Agam Darshi, Jonathon Young, Pascale Hutton, Ian Tracey, Panou (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(59)

Dr. Helen Magnus (A. Tapping) je vědkyní, která se zabývá sbíráním tvorů, kteří jsou nějakým způsobem zvláštní, ať už proto, že se snaží je zachránit před člověkem, který by je svým jednáním mohl zahubit, nebo proto, aby naopak lidstvo ochránila před těmito tvory. Za tímto účelem, provozuje tzv. Útočiště, místo, kde tito tvorové mohou žít, bez obav z toho, že budou pronásledováni a zabíjeni. V její práci jí pomáhá Dr. Will Zimmerman (R. Dunne), vynikající psycholog a její dcera Ashley (Emilie Ullerup), která je velmi zdatnou bojovnicí. Společně pak objevují tvory, o kterých se vypráví pouze v pověstech a bájích. (Jenda.SG-1)

(více)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (98)

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy tomu naprosto sluší. Ano, občas mě to bavilo na čtyři, ke konci čtvrté série už spíše na dvě, triky, některé dějové zvraty a naopak zkratkovitý děj člověka drží v silně televizních mantinelech. Jak už psalo více lidí, některé diváky tyto věci nejspíš odradí, pokud se však nad to dokážete povznést, dostanete slušný seriál se sympatickými postavami, s dobrým námětem, který je dobře rozvíjen, a často i gradujícím dějem, při kterém můžete mít zažít úžasnou seriálovou vlastnost, kdy Vás to nutí pustit si další a další díly, abyste věděli, co bude dál. 65 % ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Jak pročítám komentáře, většina lidí tady hodnotí webserál z roku 2007 a ne tento tv seriál z roku 2008. Což je velká škoda a zbytečně tomu shazují hodnocení. Tv seriál měl samozřejmě vyšší rozpočet a mohl si dovolit lepší triky, takže to už nevypadá tak uměle jako ve webseriálu. Příběh se pěkně rozjede a celé 4 sezóny drží napětí a člověk se teší na další díly. Určitě mrzí nakonec to zrušení, ale co se dá dělat. Jinak Amanda ve své nejlepší roli. 75% ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Webepizody jsem neviděl. Zpočátku šlo o seriál na takové 3* hvězdy. Epizody byly spíše průměrné, efekty mizerné a celé to táhly pouze výborné herecké výkony se stále krásnější Amandou Tapping v čele. Během půlky první série se to zvrtlo a díly začaly mít výborné scénáře a natáhly se až ke 4 hvězdám. Druhá série se rozjela na plné obrátky, efekty poskočily na úplně jinou úroveň a kvalita jako celek (zejména hlavní příběh) se pořádným tempem zvyšuje. Epizody, kdy se Helen společně s Willem ocitne v nějaké bezvýchodné situaci, jsou špičkou seriálu. Za třetí sérii můžu s klidným srdcem udělit 5 hvězdičkové hodnocení. ()

Tristanian 

všechny recenze uživatele

Poslední dva díly 1. série jsem neviděl, protože odmítám věnovat drahocený čas hovadinám. Když vyhrává forma nad obsahem, je to většinou špatné. Jenže pokud je ještě k tomu samotná forma tragická, je to už na pováženou... Edit: Na doporučení okolí jsem se odhodlal prokousat se až do poloviny třetí série. Přidávám hvězdičku za pokus tvůrců o zlepšení, ale to je jen minimální. Většinu času je to stále stejně nekonzistentní prd... ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

1. série: Průměrný sci-fi seriál odehrávající se z 99,9% převážně před zeleným plátnem. Pro fanoušky Amandy "Sam" Tapping naprostá nezbytnost, ale v rámci žánru sympatický průměr neoplývající ničím výjimečným. Ač se najdou dvě originální, ba přímo geniální epizody za sérii, jako celek nevyčnívá. Což je obrovská škoda, protože potenciál by byl. Zkrátka a dobře, nenadchne, ale ani neurazí. 60% ()

Galerie (286)

Zajímavosti (9)

  • V osmé epizodě čtvrté řady seriálu s názvem "Fugue" se přímo po úvodních titulcích objeví záběr na stěnu, které jsou napsána jména Kindler, Tapping a Wood. Jedná se o trojici hlavních producentů seriálu. Kindler je navíc scenáristou, Amanda Tapping představitelkou hlavní postavy a Martin Wood režisérem. (StarPlate)
  • Damien Kindler, tvůrce Svatyně, napsal první scénář k tomuto seriálu již v roce 2000. (woylin)
  • Ve 12. epizodě 4. série s názvem "Sanctuary for None Part 1" se postava Tesly (Jonathon Young) zmiňuje o tom, že ho v roce 1943 v New Yorku všichni opustili. Fráze je odkazem na smrt skutečného Tesly, který v New Yorku zemřel právě v roce 1943. (StarPlate)

Reklama

Reklama