Reklama

Reklama

FlashForward - Vzpomínka na budoucnost

(seriál)
  • Česko Záblesk budoucnosti (více)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2010), 15 h 46 min (Minutáž: 41–44 min)

Předloha:

Robert J. Sawyer (kniha)

Hrají:

Courtney B. Vance, Joseph Fiennes, Jack Davenport, Zachary Knighton, Peyton List, Sonya Walger, Christine Woods, John Cho, Brían F. O'Byrne (více)
(další profese)

Epizody(22)

Z ničeho nic se objeví tajemné světlo a téměř všichni lidé na světě padnou do bezvědomí. V tomto stavu před očima vidí vlastní život, jak bude vypadat za šest měsíců. Jednotka elitních agentů FBI se snaží záhadu vyšetřit a lidé si začnou uvědomovat, že budoucnost se vždycky může změnit. Najděte odpovědi a pronikněte ještě hlouběji do příběhu plného hádanek díky skvělému bonusovému materiálu. Uvidíte mimo jiné i celou sérii od pilotního dílu až po poslední epizodu. Uslyšíte, jak natáčení vnímali herci a štáb, a budete mít příležitost znovu prožít každý nečekaný dějový zvrat v celé sérii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (386)

maseer2 

všechny recenze uživatele

povedený seriál ! máme svobodnou vůli, anebo je vše dopředu dáno a svůj osud nemůžeme změnit? jen škoda toho otevřeného konce - tvůrci očividně plánovali pokračování, které ale nakonec nevzniklo, a tak nám nezbývá, než se smířit s tím, že se odpovědi na některé nezodpovězené otázky zřejmě nedozvíme.. a to je moc velká škoda - ještě alespoň jedna série by tomuhle seriálu rozhodně slušela.. na druhou stranu se ale nemůžu ubránit dojmu, že děj byl po celou dobu zbytečně natahovaný - celá série by šla podle mě namačkat do deseti dílů.. přesto zasloužené 4* :) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Seriál ma celkom nadchol, nápad je originálny a stal sa základom pre slušnú atmosféru živenou tajomnom a všadeprítomnými nezodpovedanými otázkami. Z toho dôvodu dejová linka zaujme a po celý čas som nezaznamenal ani náznak nudy. Ale ten koniec.... koniec je žiaľ nedorobený a vlastne skoro na nič nedal žiadne odpovede. Jednoducho naštval, človek pri seriály strávi kopec času aby sa potom vlastne nič nedozvedel. Nedorobená práca mi preto bráni ísť s hodnotením do nadpriemeru. Škoda, potenciál tu bol. 65/100 ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Specifičnost Flashforwardu je v jeho „hledání sebe sama“. Tvůrci hned několikrát naprosto zásadně změní styl, koncept, žánr, přístup k postavám, tempo vyprávění... No prostě vše, což má za následek značnou rozháranost celku, která ústí do podoby, kdy vám může sednout začátek, ale už ne zbytek a naopak. To je ostatně i můj případ, opravdu vynikající a strhující to pro mne začíná být až od dvanácté epizody, kdy se to překlopí v adrenalinem nabitou hru kočky (aka osudu) s myší (aka lidmi i lidstvem jako takovým). Navzdory geniální premise se samotný dopad oněch 137 vteřin na lidstvo, víru, vědu, vše co známe vlastně vůbec neřeší. Je to opravdu jen premisa, nečekejte žádné vymazleně promyšlené nadčasové hrátky s časem, tohle není 12 opic, ale "pouze" popcorn pro davy naplňující škatulku „velkorozpočtový spin-off Lostů“. Předčasné utnutí ze strany studia je pro tvůrce taková z nouze ctnost, jelikož se to díky tomu nestačí přejíst ani vyčerpat, na druhou stranu je kvůli tomu závěr samotný sice ucházející, ale rozhodně diváka spolehlivě „nasírající“. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Atraktívna téma inšpirovaná knižným hitom, množstvo znamych tvárí, rozpočet ktorý je vidieť a aj tak Flashfoward u divákov ako avizovaná náhrada za končiaci Lost nezabral. Možno za to môže aj príliš ležérne tempo nastolené v začiatkoch a reklamou zhýčkaní diváci, očakávajúci jasný hit sezóny, to začali vzdávať veľmi skoro. A aj napriek príchodu nového show runnera a neskoršiemu razantnému zlepšeniu sa seriál záchrany nedočkal. ABC chcela hit a miesto toho sa dočkala nečakaného fiaska. A kvôli silnému našupu v druhej polovici sezóny a dokonale navnaďujúcemu záveru, vykazujúcemu stále obrovský potenciál to vôbec neteší. 85% ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Někdy nemůžu pochopit, co by diváci ještě více chtěli. Když se podívám, kolik jiných o mnoho slabších seriálů tam má nějakých 8 řad a tento nadějně vypadající seriál musel kvůli sledovanosti skončit po první sérii. Výborný námět, který tady ještě nebyl. Pilot je hned po ztracených pro mě nejlepší pilot seriálu, který jsem kdy viděla. Říkala jsem si, tohle zkrátka musí být hit. Nemohla jsem uvěřit, že byl seriál zrušen, zvlášť po takovém nabušeném finále. Škoda. Ale na druhou stranu si říkám, nebo se ptám, mohl by se vůbec tento příběh rozvíjet někam dál? Třeba je dobře, že seriál má jen 22 dílu, protože kdoví, co by se ze seriálu stalo pak. Tak si alespoň můžu říct, že jde o vskutku kvalitní seriálový počin. ()

Galerie (284)

Zajímavosti (14)

  • Herci Jack Davenport (Lloyd Simcoe) a Sonya Walger (Olivia Benfordová) hráli dříve v seriálu se stejným názvem, ale nikdy se nesetkali. Jack Davenport v anglické verzi seríálu Párování (2000) a Sonya Walger v jeho americké verzi (2003). (ČSFD)
  • Seriál je adaptací románu "FlashForward", jejímž autorem je Robert J. Sawyer. Román byl publikován v roce 2000 a znázornil lidstvu vizi budoucnosti za 21 let. (ČSFD)
  • Dr. Olivia Benford (Sonya Walger) na začátku 4. epizody nazve Marka Benford (Joseph Finnes) "Shakespearem". Joseph Finnes ve skutečnosti hrál Shakespeara ve filmu Zamilovaný Shakespeare (1998). (Silencia90)

Reklama

Reklama