Reklama

Reklama

Studio Marvel uvádí film Doctor Strange o světoznámém neurochirurgovi Dr. Stephenu Strangovi, jehož život se změní po strašlivé dopravní nehodě, která mu znemožnila používat ruce. Když ho tradiční medicína zklame, je Strange nucen hledat uzdravení a naději jinde. A tak se vypraví na mystické, odloučené místo známé jako Kamar-Taj. Brzy zjistí, že Kamar-Taj není jen chrámem uzdravení, ale i základnou pro boj s temnými silami, jež chtějí zničit naši realitu. Zanedlouho si musí Strange – vybavený novými magickými schopnostmi – vybrat, zda se vrátí k původnímu životu plnému bohatství a slávy, anebo se všeho vzdá a bude bránit svět jako nejmocnější kouzelník ve vesmíru. (Falcon)

(více)

Videa (18)

Trailer 3

Recenze (1 262)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Z druhé řady kinosálu opravdu hukot. Při některých scénách ala SIGNAL FEST (jak už je zde zmíněno spojení s Počátkem ) se s vámi opravdu točí svět a film vás doslova vcucne do sebe. Benedict, jako charisma neuvěřitelné a i když jsem tam stále trošku viděl Sherlocka ( také zde používal více mozek jak hrubou sílu ). Jinak je to lehký nadprůměr, který drží v rukou právě postava Doctora Strange, ostatní role jsou vůči němu téměř druholigové, což je docela škoda. Doporučuji vidět, ale ne někde na PC nebo TV, byť věřím že máte sebelepší, na toto se musí do kina :)). ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

V sále žasnu, jak kupodivu nejde o kopírku Tonyho Starka v sherlockovském hávu, minimum klišé navzdory hollywoodskému schématu, fajn motiv času, uvěřitelný charakterový vývoj i křivka učení, vynalézavé použití scenáristických kliček i triků a lá Počátek na steroidech, vtipné tumory, vychcaná výmluva v podobě "ne všechno musí dávat smysl". Na záchodě zapomenu, že jsem vůbec něco viděla. Holt prokletí marvelovek. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Euforické pocity naprostého vytržení ze zažitého vnímání časoprostoru, které jsem čekal u Inception, se dostavily o pár let později. Velikost vize a suverenita zpracování samozřejmě nekompromisně zvyšují laťku i u ostatních složek a bohužel ne, Doctor Strange nepřekonává kletbu matných padouchů (i když díky Madsovi hodně charismatických), plochých vedlejších figur a generických zápletek. V tomhle je hluboce marvelovský a limity ohýbat nedokáže. V ostatních ohledech jde ale o lahodně hravé a zábavné origin story, ve kterém Cumberbatch konečně zase plně využívá svůj potenciál a Scott Derrickson dává zapomenout na sterilní okopávanou ze Dne, kdy se zastavila země. Aby marvelovské multiverzum drželo pohromadě, musí si jednotliví hrdinové občas nasazovat okovy. Nikdo tím zatím netrpěl tak jako Doctor Strange, který v sobě má halucinogenní výbušnost 60. let i příliš čitelnou předurčenost marvelovského vyprávění. Osobně se nad to dokážu povznést a užít si tenhle trip za bariéru reality maximálně. A co si budeme namlouvat, doktor, který může asistovat při vlastní operaci... beat that! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

No já úplné nadšení sdílet nemohu. Název filmu Strange dokonale vystihuje i celý film. Film mi přišel příliš přeplácaný a působilo to na mě dojmem, že si tvůrci řekli, narveme tam toho, co nejvíc a uvidíme, co vznikne. Time Loop, Space Loop, Dimensional Loop, Astral Travelling- je toho na jeden film zkrátka moc. Záporák je tradičně špatný, možná ještě horší než je zvykem, Mikkelsen se do záporné role absolutně nehodí, nejde z něj respekt a prostoru také neměl příliš. Potěšil v malém fightu alespoň Scott Adkins. Vizuálně je film slušný i akce na tom není nejhůř, celé je to pojato originálně a suverénně, což byl nejspíš i záměr, ale tenhle styl mi zřejmě příliš nelahodí. Finální mind fuck trip byl na mě už moc. Silnější trojec.70% ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Vizuálně působivá podívaná, která scénářem má mnohem blíže k americkým sitcomům 80. let. Prvoplánové postavy, sterilní origin story a vtípky jak z mateřské školky – nemluvě o žalostně nevyužitém potenciálu Mikkelsena. Disneyho pásová výroba jede na plné obrátky a svět jde do kolen. Osobně si už ani nepamatuji, co se v tom filmu vlastně stalo. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (77)

  • Poprvé se Doktor Strange objevil v komiksové sérii "Strange Tales", konkrétně ve 110. sešitě a objevoval se pravidelně až do sešitu číslo 169 v roce 1968, kdy se odtrhl a začal vycházet samostatně (číslování ale bylo zachováno, takže 1. číslo bylo 169). Tato série vydržela pouhých patnáct sešitů do čísla 183 v roce 1969. Znovu začal "Doctor Strange" vycházet až o pět let později, tedy roku 1974. Tato série se dočkala 81 čísel a ukončena byla roku 1987. (ČSFD)
  • Heslo "shamballa", ktoré dostal Doktor Strange (Benedict Cumberbatch) na pripojenie k wifi sieti, je odkazom na sériu komiksov s rovnomenným názvom "Doctor Strange: Into Shamballa", vydávanej od roku 1986. (Richyla)
  • Benedict Cumberbatch nejprve roli Doktora Strange odmítl, protože natáčení se krylo s jeho vystupováním v divadelní hře "Hamlet". Studio ale kvůli němu posunulo natáčení a oddálilo premiéru filmu z července 2016 na konec října 2016. (Harroc)

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

01.07.2021

Obsazení čtyřky Johna Wicka nepřestává bobtnat. Mimo představitele titulního hrdiny Keanu Reevese se tak ve filmu dočkáme například i Donnieho Yena, Billa Skarsgårda či Hirojuki Sanady. A teď se k… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Reklama

Reklama