Reklama

Reklama

Iron Fist

(seriál)
  • USA Marvel's Iron Fist
Trailer 2
USA, (2017–2018), 20 h 52 min (Minutáž: 49–62 min)

Tvůrci:

Scott Buck

Předloha:

Gil Kane (komiks)

Hrají:

Finn Jones, Jessica Henwick, Jessica Stroup, Tom Pelphrey, David Wenham, Rosario Dawson, Wai Ching Ho, Ramon Rodriguez, Sacha Dhawan, Barrett Doss (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(23)

15 let od údajného úmrtí se Danny Rand znova objeví. Teď má ale sílu Železné pěsti a chce získat zpátky svoji minulost a naplnit svůj osud. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (181)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Daredevil je jasný vítěz. Jessicu Jones sem vzdal po třech dílech a do Luka Cage jsem se ani nepouštěl. Iron Fist mě však všech 13 dílů slušně bavil. Povedl se herecký cástíng byť mě hlavní hrdina svými názory místy štval, ale příběhově mi to přišlo velmi poutavé a tempo je vcelku svižné. Co pokládám za mínus, tak Akci, která se odehrává většinu času ve tmě a nejde nic vidět, i choreografie je na můj vkus docela umělá a né příliš úderná, na to že se jedná o martial arts seriál tak v tomhle ohledu zklamání, Rkový rating se nekoná a absence záporáka také zamrzí. Madam Gao a Ruku známe z Daredevila, tedy postava ve stylu Kingpina či Punishera mi zde velmi chyběla. Přesto lehký nadprůměr.70% ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že to působí tak levným dojmem. Lokace jsou tak umělé, že jsou snad jen namalované na papíře. Herci béčkoví, až to bolí, snad na jednu vyjímku. Souboje zoufale nudné a pomalé. Za 15 let v mysteriózní chrámu, by se měl stydět. A to nemluvě o všech těch maličkostech, které to vše zhazují do dementní úrovně podívané pro dvanáctileté. Nápis v betoně, po 15 letech, opravdu nevypadá jako by jste jej udělali včera a ani klíč by tam asi tak dlouho nevydržel. A takových blbostí je tohle plné. Bohužel. Je to spíše jako telenovela pro náctileté. Což nemusí být na škodu, pro prcky. ()

Reklama

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že nechápu špatná hodnocení. Iron Fist je určitě lepší než Luke Cage a i Jessica Jones, že by lidem stouply měřítka po druhé řadě Daredevila? Seriál není dokonalý občas tam trochu dostává na frak logika, ale i přesto se jedná o skvělý počin. Danny Rand je skvělý a ostatní postavy až na výjimky také, právě malý počet postav dává možnost lépe vyniknout příběhu. Děj je fajn a je správně kořeněný bojovými momenty, takže nenudí. Navíc je zde i nejvíce odkazů na ostatní seriály, takže to i ideálně vnadí na Defenders. Naprostá spokojenost! ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Poměrně rozporuplný seriál, podobně jako Jessica Jones a Luke Cage po dvou sériích (Daredevil je výjimka, kvalitativně je na tom skvěle ve všech sériích a dokázal si mě získat). -------------------- PRVNÍ série: Prvních pár epizod se táhne podobně jako celá první série Lukea Cage, ale v průběhu se to naštěstí zlepší. Postavy fajn, opět platí, že bez pár z nich by se seriál obešel, ale nikdo mi tam vyloženě nevadil. Co se týče záporáků, tak ti z Daredevila (všech sérií) a Jessicy Jones (pouze první série) zůstávají nepřekonáni. Bitky se opět téměř všechny odehrávaly ve tmě, ale na to jsem si od Daredevila už nějak zvykla, aspoň že je hrdinova Železná pěst občas osvítila :). Čtyři hvězdy s odřenýma ušima proto, že ta story není moc extra a chtěla jsem vidět víc z K'un Lunu. ------------------- DRUHÁ série: Díky za zkrácení počtu epizod a moc, moc díky za účast Simone Missick alias Misty Knight. Hlavně naprosto skvělá Misty je tím, co zachraňuje nejen druhou sérii (u všech epizod, ve kterých byla, zajistila hvězdičku navíc) ale i celý seriál od snížení hodnocení na 3 hvězdičky. Sice se zlepšily souboje (někdy byly i za světla, Good job!), ale ten příběh mi to zase kazil. Snad až na tři epizody docela nuda, Sacha Dhawan se mi už v první sérii nelíbil a udělat z něj hlavního záporáka podle mě nebyla ta nejšťastnější volba, a Alice Eve nakonec taky celkem zklamání. A kdy konečně uvidíme Shou Laa? A nakonec, co sakra byla ta poslední epizoda? Teď už se nedivím, že byla v modrých číslech, tři hvězdičky hlavně za poslední scénu s Dannym a Wardem a za teaser na třetí sérii Daredevila. A jo vlastně, Ward a Joy se aspoň zlepšili, to je tak vše. ---------- Byla bych pochválila znělku seriálu, kdyby tak výrazně nevykrádala soundrack z Tron: Legacy! (konkrétně skladbu The Game Has Changed - myslím, že kdo skladbu už někdy před tím slyšel, pozná to ve znělce na první poslech). V případě první série se to navíc netýká jenom znělky, asi ve čtyřech různých epizodách jsem zaslechla další různě upravené, přesto stále rozpoznatelné motivy ze soundtracku druhého Trona. P.S.: Tak třetí série překvapivě nakonec nebude, pokud v tom Disney nebude chtít na své streamovací službě pokračovat. Hodně zvláštní, čekala bych to spíš u Jessicy, Tak třeba budou Heroes for Hire. 7/10 ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Toto bolelo. Daredevil mal všetko, Jessica aspoň znesiteľný príbeh, Luke aspoň atmosféru. Ale Iron Fist postráda elementárne veci a každým momentom bol seriál viac a viac na smiech. Zlyháva na poli toho, čo by mu malo ísť najlepšie a to bojové scény, príšerná choreografia a strih, každá jedna postava je otravný idiot a najsmutnejšie je, že tá hlavná najviac, príbeh je zmes na seba náhodne naskaladaných liniek ktoré do seba smiešne nasilu zapadajú a z diváka nevytiahnu žiadnu emóciu. Neviem a ani asi nechcem vedieť, kde sa to celé pokazilo, vydržal som to len z číreho záujmu o Defenders. Druhu sériu, ak vznikne, obídem oblúkom. ()

Galerie (278)

Zajímavosti (25)

  • V epizodě je zmíněna pirátská královna ze zálivu Pinghai. V komiksech je tato královna jménem Wu Ao-Shi předchozím držitelem titulu Iron Fist. (NiWi)
  • Když předává Claire Hoghartová (Carrie-Anne Moss) zprávu od Danyho (Finn Jones), je ve výloze vidět plakát, na kterém je fotka Stana Leeho. Jedná se tedy o jeho další malé cameo u Marvelu. Stan Lee ovšem není tvůrcem postavy Iron Fist. (Hovadin)

Související novinky

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

05.10.2021

Pár dní zpátky sociální sítě obletěla spekulace, že by se Charlie Cox mohl vrátit do role Daredevila v nové řadě stejnojmenného seriálu na streamovací službě Disney+. Ještě předtím nás ale údajně… (více)

Matrix našel nového Nea

Matrix našel nového Nea

17.10.2019

Pokračování Matrixu konečně našlo svého hlavního představitele. Tím nebude ani navrátivší Keanu Reeves, ani nedávno oznámený Yahya Abdul-Mateen (byť na oba podle všeho čekají důležité role). Čtvrtý… (více)

Punisher oficiálně zrušen

Punisher oficiálně zrušen

19.02.2019

A je to oficiální. Měsíc po premiéře druhé řady Punishera s Jonem Bernthalem v hlavní roli se streamovací gigant Netflix rozhodl definitivně zavřít dveře za marvelovskými seriály a oficiálně tak… (více)

Reklama

Reklama