Reklama

Reklama

Westworld

(seriál)
Trailer 3
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2022), 35 h 28 min (Minutáž: 48–91 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Anthony Hopkins, Jeffrey Wright, Sidse Babett Knudsen, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Ed Harris, Shannon Woodward, Luke Hemsworth (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(36)

Seriál inspirovaný stejnojmenným filmem z roku 1973, který napsal a natočil Michael Crichton, pojednává o futuristickém zábavním parku obydleném robotickými bytostmi. Vítejte ve Westworldu! Poznejte svět, který uspokojí všechny vaše touhy... Dramatický seriál z produkce HBO je temnou odyseou, která nás zavede do počátku umělého vědomí a evoluce hříchu. Westworld nám představí svět, kde se protíná blízká budoucnost s minulostí, s níž se dá dle představivosti manipulovat. Svět, ve kterém lze splnit každou lidskou touhu, ať už ušlechtilou, nebo zvrhlou. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Spiker01 k tomuto seriálu (3)

Labyrint (2016) (S01) 

Nemůžu si pomoct, ale celou první sérii jsem cítil tu vychtěnost dalšího super mega úspěšného GoT seriálu. Že je seriál pomalý, by mi ani tak nevadilo, Slow burnery mám celkem v oblibě, ale minimálně tahle první série se táhla naprosto neskutečně a pořádnej nářez jsme dostali až v posledních dvou dílech, nutno dodat, že ty samotné zvraty až tak překvapivé nebyly..to už dle mého prováhali. Ovšem pořád je to HBO, ty prachy jsou tam neuvěřitelně vidět a na jiné stanici by to v této podobě nemohlo nikdy vzniknout. Navíc to obsazení dvou hereckých legend je jeden velkej palec nahoru a škoda jen, že už je pravděpodobně neuvidíme. Druhá série bude bez nich poloviční, aniž bych tímhle nějak extra spoileroval, to se dalo celkem čekat (Viz Sean Bean u GoT). Ke druhé sérii se samozřejmě vrátím, ale budu mít vyšší požadavky...7/10 ()

Dveře (2018) (S02) 

Když vynechává Game of Thrones, má HBO v zásobě ještě jednu těžkotonážní sérii, která v budoucnu pravděpodobně nabobtná do podobných rozměrů. A já mám podobně jako u první série rezervované pocity a Nolan a jeho tým bude mít ještě co dělat, aby mě pořádně přitlačil ke zdi. Ty produkční hodnoty jsou ovšem neskutečné, před deseti lety bych si nedokázal představit, že by takhle mohl vypadat seriál a v televizi se pohyboval Ed Harris nebo Anthony Hopkins. Zároveň ale člověk musí být řádně naladěný, aby ho tenhle show slowburner uchvátil už na začátku a semlel na úplném konci. Na mě ovšem těch smrtí v posledním prodlouženém díle bylo nejspíše až moc. PS : Doufám, že se příště ještě objeví Steven Ogg! :D ()

The New World (2020) (S03) 

Tenhle seriál si mě prostě nikdy nezíská, jelikož tomu nepomohla ani třetí řada. Celkem lituji těch, jež netrpělivě vyhlížejí řadu čtvrtou, jelikož to dvouleté čekání bude nejspíše opět nekonečné. Na začátek si odbydu to pozitivní. Což je v mých očích rozhodně skrouhnutí dvou dílů, tedy na 8. Vážně by se mi už v dalších dvou týdnech nechtělo koukat na další díl. Na druhou stranu má finále 70 minut, což z něj dělá ukrutně dlouhý díl, jež je tak pomalý jak to jde a jeho gradace mě nikterak nevytrhla z marasmu. K negativům...Trapný dějový oblouk pro Eda Harrise, jehož paradoxně nejsilnější scéna nás čekala v potitulkovce, kterou zřejmě ani citelné procento lidí neuvidí..naleštěná bída. Sebeukájení na nejvyšší úrovni, divné fantazie, laciné vykreslení persóny, jež lusknutím prstů boří vlády (imbecilní postava Seraca). Několik písniček bylo fajn, ale celkově mě stále stejně déminicky znějící soundtrack vlastně vytáčel. Neříkám, že soundtrack Ramin Djawadiho je špatný, ale byl špatně použit. Za mě tedy velké nedoporučení a celkem se divím, že si Westworld svá vysoká hodnocení stále drží, i tak ale vidím, že produkční hodnoty jsou nezpochybnitelně obrovské...5/10 ()

Související novinky

Jason Bateman natočí netradiční western

Jason Bateman natočí netradiční western

31.01.2023

Žánr sci-fi westernů proslavil filmový Westworld z roku 1973, nutno ovšem podotknout, že od té doby se objem filmů v tomhle žánru příliš nezvětšil, v 2011 navíc fandové dostali obří facku v podobě… (více)

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

05.11.2022

Přestože měli tvůrci seriálového Westworldu Jonathan Nolan a Lisa Joy potvrzenou pátou a finální řadu jejich sci-fi seriálu, HBO od plánů nakonec upustila a projekt tak byl oficiálně zrušen. Popravdě… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Reklama

Reklama