Reklama

Reklama

Labyrint

(seriál)
Trailer
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
Česko, (2015–2018), 20 h 24 min (Minutáž: 57–60 min)

Režie:

Jiří Strach

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Martin Šec

Hrají:

Jiří Langmajer, Zuzana Kanócz, Stanislav Majer, Miroslav Donutil, Michal Dalecký, Zuzana Kajnarová, Michal Dlouhý, Jana Štěpánková, František Němec (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Nález těla krajského politika Karase, kterého vrah zabil v duchu středověkých mučících praktik a tělo pečlivě naaranžoval v podivné scéně, rozpoutá policejní honbu za sadistickým pachatelem. Ten staví vyšetřovacímu týmu do cesty složitou sérii vražd, které svojí krutou obřadností otřásají místním regionem i samotnými kriminalisty.
Kořeny složitého případu sahají až k vraždě mladé dívky ze Slovenska, která zemřela podobně záhadným způsobem jako Karas. Případu se tak ujímá tým s dvojicí zdánlivě nesourodých vyšetřovatelů. Jsou jimi kriminalista Michal Remeš (Jiří Langmajer), negativně ovlivněný ne příliš stabilním soukromým životem, a Tamara Berkyová (Zuzana Kanócz), policistka z Bratislavy trpící absencí schopnosti komunikovat se svým okolím bez předpojatosti a předsudků.
Na konci sérií vražd, loupeží a naaranžovaných nehod najdou policisté cestu na konec „labyrintu" a uvěří naději na dopadení pachatele. Důležitou pomocí je jim paradoxně také obraz Hieronyma Bosche Poslední soud, kterým se pachatel v provedení svých krutých činů nechává zjevně inspirovat. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Pilda17 k tomuto seriálu (8)

Labyrint (2015) 

Poctivá krimi jízda, která u nás bude vyčnívat. Skvělá herecká sestava, místy dobrá hudba a hlavně dobře zvládnutá režijní práce. Pár zvratů najdeme, ale mohlo by jich být víc. Tempo místy hodně pomalé a chování postav nelogické, přesto se divák nudit nebude. Před pár dny jsem viděl seriál Pustina a to je bohužel nesrovnatelné, hodně jsem se namlsal. ()

Epizoda 1 (2015) (S01E01) 

Na úvod nás čeká velmi zajímavá vražda. Herecké duo kriminalistů a výpomoc ze Slovenska prozatím sedí dobře. Seriál působí jako obyčejná kriminálka, ale minimálně obsazením vyčnívá. Otázek po prvním díle je celkem dost, rozhodně nebude problém jít dál. Po prvním díle nadšením neskáči, ale seriál má mou pozornost. ()

Epizoda 2 (2015) (S01E02) 

Policisté stojí na místě, pan Kovář to vezme do vlastních rukou a otázek přibývá. Předchozí díl byl o něco lepší, probíhá vyšetřování a tempo je stále pomalejší. I přesto se jedná o nadprůměrnou kriminálku, která má co nabídnout. ()

Epizoda 3 (2015) (S01E03) 

Výborný díl, který ledacos vyjasní a dost věcí se odehraje. Nová vražda a k závěru dílu pocítíme i napětí. Do plného počtu něco málo chybí, ale seriál jde správným směrem. ()

Epizoda 4 (2015) (S01E04) 

Příliš se to vrahovi zamotává a stává se z toho trošku chaos. Na druhou stranu to může být jen krok k něčemu většímu. Církev je komická, bohužel je i ve skutečnosti, jsou horší než teroristi a komunisti dohromady. Tento díl udělal krok zpět, přesto se odehraje pár zajímavých věcí. ()

Epizoda 5 (2015) (S01E05) 

Rozuzlení se pomalu, ale jistě začíná objevovat a nemám s tím nejmenší problém. Pořád se něco děje, začíná vše zapadat, objevují se další a další postavy a s nimi další souvislosti. ()

Epizoda 6 (2015) (S01E06) 

Čekal, že to nebude jen tak a bomba, mám poprvé konečně vyražený dech. Pachatel je znám a uvidíme, co ukáže závěrečná epizoda. ()

Epizoda 7 (2015) (S01E07) 

Přeměna Remeše neměla chybu a dovolím si nesouhlasit s uživalem Jara.Cimrman.jr. Rozhodně nejde o americký styl, ale o normální jednání člověka, který o něco přišel. Přeci jenom byl vždy klidný a nad věcí, možná bych řekl trochu flegmatik. V předchozím díle byl doslova krůček od smrti a přišel o svého kolegu a dobrého přítele. Navíc i kolegyni, ke které určitě něco cítil. V tu chvíli člověk nemůže jednat s čistou hlavou a navíc, když jde o rodinu vraha, který má na svědomí několik životů. ()

Reklama

Reklama