Reklama

Reklama

Labyrint

(seriál)
Trailer
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
Česko, (2015–2018), 20 h 24 min (Minutáž: 57–60 min)

Režie:

Jiří Strach

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Martin Šec

Hrají:

Jiří Langmajer, Zuzana Kanócz, Stanislav Majer, Miroslav Donutil, Michal Dalecký, Zuzana Kajnarová, Michal Dlouhý, Jana Štěpánková, František Němec (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Nález těla krajského politika Karase, kterého vrah zabil v duchu středověkých mučících praktik a tělo pečlivě naaranžoval v podivné scéně, rozpoutá policejní honbu za sadistickým pachatelem. Ten staví vyšetřovacímu týmu do cesty složitou sérii vražd, které svojí krutou obřadností otřásají místním regionem i samotnými kriminalisty.
Kořeny složitého případu sahají až k vraždě mladé dívky ze Slovenska, která zemřela podobně záhadným způsobem jako Karas. Případu se tak ujímá tým s dvojicí zdánlivě nesourodých vyšetřovatelů. Jsou jimi kriminalista Michal Remeš (Jiří Langmajer), negativně ovlivněný ne příliš stabilním soukromým životem, a Tamara Berkyová (Zuzana Kanócz), policistka z Bratislavy trpící absencí schopnosti komunikovat se svým okolím bez předpojatosti a předsudků.
Na konci sérií vražd, loupeží a naaranžovaných nehod najdou policisté cestu na konec „labyrintu" a uvěří naději na dopadení pachatele. Důležitou pomocí je jim paradoxně také obraz Hieronyma Bosche Poslední soud, kterým se pachatel v provedení svých krutých činů nechává zjevně inspirovat. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Snorlax k tomuto seriálu (9)

Labyrint (2015) 

Co z toho, že Strach je nejen aktuálně, ale zřejmě i historicky náš nejlepší režisér krimi? Bez špičkového scénáře nikdy ani jeho filmy nebudou špičkové. Výborná hudba, velmi moderní a především promyšlená kamera dopomáhají vytvořit výbornou atmosféru. Ale scénáře kulhají na obě nohy, jsou překombinované, plné logických chybek. Strach by si zasloužil opravdu špičkového scénáristu. Otázkou však zůstává, zde vůbec někoho takového u nás máme. ()

Série 1 (2015) (S01) 

Obstojné množství Brna, které zde vypadá občas i docela sexy, pohříchu málo brněnských herců, výborná hudba a skvělá režie, na moje gusto je zde poněkud více mrtvol, ale časem si člověk na to množství pomalu zvykne. Jsem ráda, že se tvůrci zaslavili u sedmi epizod, protože přihodit ještě takových dvacet, v Brně a okolí už by mnoho obyvatel nezbylo. Poslední epizoda už poněkud drhne a je na ní vidět, že je pouze do povinného počtu. Kdyby se celý seriál smrsknul na polovinu dílů a mrtvol, jen by to prospělo. Strach však prokázal, že i s komplikovaným námětem dokáže vytvořit srozumitelné a hlavně napínavé krimi. ()

Epizoda 2 (2015) (S01E02) 

Hudba je ještě lepší, než v prvním díle, takže odpustím i tu menší ztrátu tempa. ()

Série 2 (2017) (S02) 

Ondřej Brzobohatý si doplnil i jméno po matce a napsal ještě lepší hudbu, než pro první sérii. Výborná je linie s Křížem, Jirka Dvořák je krásně prohnilý a zároveň zbabělý záporák. Bavila mě i linka se Zachariášem. Tajemství lháře z Ostravy bylo napínavé až do finální části. Pointa sice byla docela podivuhodná, ale přišla mi logičtější, než ta z první řady. ()

Epizoda 2 (2017) (S02E02) 

Škoda, že se celá série nevěnuje jen Křížovi a Zachariášovi, jejich linky jsou výborné, vražda a únosy mě baví mnohem méně. ()

Epizoda 5 (2017) (S02E05) 

Scénáristicky velmi chabé, radost mi udělali jen Jirka Dvořák a Zdenička Herfortová. ()

Série 3 (2018) (S03) 

Námět dával nejvíce smysl, ale scénář už byl jen obehraná písnička. Do pátého dílu jsem se však díky Strachově schopnosti navodit tajemno a napínavo velmi dobře bavila. ()

Epizoda 1 (2018) (S03E01) 

Hodně slabý rozjezd, jako pozitivum oproti předchozím řadám vnímám, že zde zde není tisíc a jedna linka. ()

Epizoda 3 (2018) (S03E03) 

Není nad to, když se člověk během prchání před sadistickým únoscem má čas zastavit a pokochat se konejšivým pohledem na výstavku obrazů s religiózní tematikou. Když je scénárista hňup, měl by za něj extrémní přešlapy vychytat režisér, že pane Strachu? ()

Reklama

Reklama