Reklama

Reklama

The Orville

(seriál)
  • USA The Orville (více)
Trailer
USA, (2017–2022), 31 h 43 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvůrci:

Seth MacFarlane

Hrají:

Seth MacFarlane, Adrianne Palicki, Penny Johnson Jerald, Scott Grimes, Peter Macon, J. Lee, Mark Jackson, Jessica Szohr, Halston Sage, Anne Winters (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(36)

Seriál se odehrává 400 let v budoucnosti a sleduje dobrodružství průzkumné vesmírné lodi Orville střední úrovně. Její posádka, lidská i mimozemská, čelí zázrakům a nebezpečím vesmíru. (Disney+)

Videa (5)

Trailer

Recenze (100)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavá parodie Star Treku od Setha MacFarlanea. Kupodivu ani humor není moc přepálený. Děj se odehrává v roce 2419. Kapitán Mercer je po pauze pověřen velením lodi Orville. Musí se seznámit s novou posádkou. Po menší potyčce se svojí ex se nálada uklidní a posádka začne fungovat. Fóry jsou tu dost povedené. Spousta epizod jakoby svým dějem kopíruje Star Trek. Občas se tu dočkáme i slušného filozofického přesahu, což u komedií není moc běžné. Jednotlivé díly na sebe moc nenavazují. Můžeme ale pozorovat vývoj vztahů mezi členy posádky. Kvalita jednotlivých dílů je dobrá, ale některé jsou hodně povedené. Vtipy reagují často na aktuální věci. Posádka je sympatická a obsazení taky. Nová série je tu a s ní i nový konflikt. Naší posádce se ale vše podaří vyřešit. "Moclanďané močí pouze jedou ročně." :D ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Orville je zvláštny počin. Nerieši až tak závažne filozofické problémy ako Star Trek. Má väčší nadhľad a je väčším reflektorom súčasnej technickej kultúry a politiky. MacFarlane výborne ovláda spoločensko politický efekt vo svojom diele. Či už je to planéta, kde musíte dostávať lajky a dislajky, alebo transgender diel, alebo posledný náboženský diel. Je tam toho veľa a kupodivu to funguje. Postavy sú sympatické, situácie sú správne odľahčené a je to hlavné dobré sci-fi, ktoré dobre pracuje s motívmi, štruktúrou a pravidlami. Bavil som sa a bol som spokojný. Camea ľudí ako Theron, alebo Neeson potešia. 1.séria - 80% Na druhú sériu som sa tešil. Ale pravdou je, že jej veľmi často dochádza dych. Ľudskejšie dieli sú stále dobré. Ale akcia a moralizovanie je už dávno za hranicou znesiteľnosti. Aspoň u mňa. Herci často prehrávajú a okrem niektorých focusov na postavičky, ktoré sa potulujú po Orville táto séria ponúka pomerne malú sondu do ich psyché a do filozofických úvah, ktoré by som v tomto prípade uvítal. Druhá séria je pozerateľná a má svoje silné momenty. Ale týmto sa so seriálom lúčim. Ďalšiu sériu by som nedal. Hlavne ak sa to bude niesť v podobnom duchu. 2.séria - 60% ()

Reklama

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Tohle je Star trek. Star trek, v kterém je sice hodně humoru, což v klasických ST nebylo a nejsem si úplně jistý zda by se to Roddenberrymu líbilo. Nicméně jako celkem by byl jistě potěšen, narozdíl od toho "opravdového" Star trek: Discovery, v kterém ze světa ST nezbylo prakticky nic. Záměrně jednoduché efekty, záměrně lehce rozeznatelné postavy, výborné příběhy a pokud to situace dovolí tak i břitký humor. Nenavazující příběhy, které dnes už tak strašně chybí...jen osobnosti, které jsou mimochodem také jednodušše, ale dobře napsané a zahrané a navíc strašně sympatické, uvěřitelné a lidské. Je to pocta klasickým ST a dalším scifi seriálům typu Krajní meze a to přitom lehkou vtipnou formou, kde ale nechybí dramatické napětí a dobré zpracování nápadů/dílů. Jen tak dál, zatím pro mě 90% ()

shabazza 

všechny recenze uživatele

Ten pocit, kdy chcete natočit SF seriál, seženete peníze, relativně dobré obsazení (včetně dvou hvězdiček), a už vám chybí jen ten nápad. Tak si dáte pár panáků vodky, zazdíte to flaškou rumu a ráno se probudíte na hromadě DVD s Picardem na obalu. A v ten moment vás to praští - toužíte restartovat TNG. Ale jak to udělat, když nemůžete použít licencovaná jména a vesmír? Hmm, těžký úkol. Ale co už, tak prostě vybrakujete znělku, design lodí, posádku, skladbu scénářů, ... v podstatě všechno ... a lehce to pozměníte. Ono to třeba projde. Navíc si, a za to taky může určitě kocovina, myslíte, že máte smysl pro humor a rozhodnete se pro karikování TNG, takovou satiru SF žánru. Bohužel ale nemáte páru, co ta slova znamenají a ředitel studia chlastal s vámi, takže vám to radši podepíše a jde vyspávat svou vlastní kocovinu. No a dílo je na světě, all hail to Orville. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Alara, you want to open this jar of pickles for me?" Miluji humor Setha MacFarlanea. Všechny jeho filmy naprosto žeru. Ono jich taky moc není. A to je ten problém! Trvalo mi tak moc neuvěřitelně dlouho podívat se na The Orville. A pak jsem celé tři série slupnul jako malinu. Parodie na Star Trek, co je lepší než poslední Star Trek že? To fakt sedí. Orville není vykrádačka, ale krásná inspirace legendou. Navíc Seth jí vdechl neuvěřitelný humor. Efekty jsou na seriál hodně povedené. Scénáře jednotlivých epizod mě bavili. Některé díly opravdu hodně. I když musím napsat, že Nové obzory a délka jejich dílů byla pro mě hodně ubíjející. Přesto si díly berou překvapivě na paškál hodně těžká témata. Třeba příběh s láskou z uměle vytvořené vzpomínky mě fakt dostal. Nebo bojování se strachem pro celou posádku. Nebo mutagenní virus. Těch nápadů má seriál vážně hodně. A mě Orville bavil plnými doušky. Teď už vás jen prosím pane Sethe abyste se vrátil točit filmy. Zoufale chci dalšího Teda. Díky moc za Orville! (95 %) ()

Galerie (404)

Zajímavosti (68)

  • Poručík Gordon (Scott Grimes) u večeře pronese jednoduchou modlitbu: „Avisi, snažíme se víc“ (Avis, we try harder). Jedná se o narážku na slogan pronajímatele aut Avis. V další scéně pak dětem řekne, že lidé uctívají boha Hertze, což je další společnost, která nabízí pronájem aut. (HellFire)
  • Celá epizoda se odehrává na ploše tří týdnů, protože na začátku se Bortus (Peter Macon) zavře ve své kajutě, aby vyseděl vajíčko, které se na konci epizody vyklube. (HellFire)

Reklama

Reklama