Reklama

Reklama

The Orville

(seriál)
  • USA The Orville (více)
Trailer
USA, (2017–2022), 31 h 43 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvůrci:

Seth MacFarlane

Hrají:

Seth MacFarlane, Adrianne Palicki, Penny Johnson Jerald, Scott Grimes, Peter Macon, J. Lee, Mark Jackson, Jessica Szohr, Halston Sage, Anne Winters (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(36)

Seriál se odehrává 400 let v budoucnosti a sleduje dobrodružství průzkumné vesmírné lodi Orville střední úrovně. Její posádka, lidská i mimozemská, čelí zázrakům a nebezpečím vesmíru. (Disney+)

Videa (5)

Trailer

Recenze (97)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Alara, you want to open this jar of pickles for me?" Miluji humor Setha MacFarlanea. Všechny jeho filmy naprosto žeru. Ono jich taky moc není. A to je ten problém! Trvalo mi tak moc neuvěřitelně dlouho podívat se na The Orville. A pak jsem celé tři série slupnul jako malinu. Parodie na Star Trek, co je lepší než poslední Star Trek že? To fakt sedí. Orville není vykrádačka, ale krásná inspirace legendou. Navíc Seth jí vdechl neuvěřitelný humor. Efekty jsou na seriál hodně povedené. Scénáře jednotlivých epizod mě bavili. Některé díly opravdu hodně. I když musím napsat, že Nové obzory a délka jejich dílů byla pro mě hodně ubíjející. Přesto si díly berou překvapivě na paškál hodně těžká témata. Třeba příběh s láskou z uměle vytvořené vzpomínky mě fakt dostal. Nebo bojování se strachem pro celou posádku. Nebo mutagenní virus. Těch nápadů má seriál vážně hodně. A mě Orville bavil plnými doušky. Teď už vás jen prosím pane Sethe abyste se vrátil točit filmy. Zoufale chci dalšího Teda. Díky moc za Orville! (95 %) ()

majxik 

všechny recenze uživatele

Super seriál. Jako StarTrek snaží se pomocí různých ras s různými problémy komentovat dnešní společnost. Rozdíl mezi StarTrekem a Orvile je ale ten, že Orvile se to nesnaží schovat a zároveň k tomu dávkuje humor po lahvích. Pokud hledáte ale vážné scifi, asi se tomuto seriálu vyhněte z protože není pro vás. ()

Reklama

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Prokousat se prvními epizodami, byl trošičku problém, ale cca od 4tého dílu jsem si začal na Orville zvykat a abych řekl pravdu, tak jsem si ho oblíbil. Seth MacFarlane si s námi trochu pohrál, pač by jste čekali, že to bude "ostrovtipná jízda", který bude klasický Star Trek trhat na kusy. Ale ono to tak vůbec není. Vlastně je to, je to jakýsi nový Star Trek, který Vám buďto vyhovuje nebo nikoli. Já jsem v té první skupině. Líbí se mi jak se postavy utvářejí a vyvíjejí a některé z námětů na díly, rozhodně stojí za podívání, když už má člověk pocit, že všechno ze světa sci-fi seriálů viděl. Není to sice seriál, ze kterého se posadíte na zadek, ale je to příjemná oddychovka... ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. série: Druhá série začala v celku nešťastně. Neměla tolik co nabídnout a zabývala se určitou problematikou ničeho a učení toto nic rozebrat do kousků. To vše se točilo kolem určité menší snahy vytvořit něco originálního a zajímavého. Co se však kupodivu s dalšími díly zlepšovalo, až nakonec jsem byl rád, že jsem u seriálu vydržel. Kupodivu, díly, které se odehrávaly pouze na palubě Orville byly jedny z těch nejzajímavějších. MacFarlane už udělal kult animovaného seriálu a určitých komedií, které se do našich srdcí jednoznačně zapsali. Nyní se rozhodl konkurovat plně Star Treku, což chce opravdu silné a velkou koule. Ale podle mne mu to docela i vychází. Pokud by seriál dostal třeba deset sérií, věřil bych, že se z něj jednou stane stejný kult. Ale bude záležet na tvůrcích zda udrží nějakou kvalitu. A taky na Foxech (teď už vlastně Disney), jestli se ho rozhodnou udržet naživu. ()

shabazza 

všechny recenze uživatele

Ten pocit, kdy chcete natočit SF seriál, seženete peníze, relativně dobré obsazení (včetně dvou hvězdiček), a už vám chybí jen ten nápad. Tak si dáte pár panáků vodky, zazdíte to flaškou rumu a ráno se probudíte na hromadě DVD s Picardem na obalu. A v ten moment vás to praští - toužíte restartovat TNG. Ale jak to udělat, když nemůžete použít licencovaná jména a vesmír? Hmm, těžký úkol. Ale co už, tak prostě vybrakujete znělku, design lodí, posádku, skladbu scénářů, ... v podstatě všechno ... a lehce to pozměníte. Ono to třeba projde. Navíc si, a za to taky může určitě kocovina, myslíte, že máte smysl pro humor a rozhodnete se pro karikování TNG, takovou satiru SF žánru. Bohužel ale nemáte páru, co ta slova znamenají a ředitel studia chlastal s vámi, takže vám to radši podepíše a jde vyspávat svou vlastní kocovinu. No a dílo je na světě, all hail to Orville. ()

Galerie (404)

Zajímavosti (68)

  • Stráže/vojáci nosí automatickou zbraň FN P-90, která byla původně vyvinuta na žádost NATO a dnes se používá ve více než 40 zemích. (HellFire)
  • Ačkoliv to není výslovně uvedeno, doktorka Finn (Penny Johnson Jerald) je hlavní lékařkou na lodi a je odpovědná za zajištění zdraví všech biologických forem života. A protože partnerský vztah mezi lékařem a jeho pacientem je považován za neetický, Isaac (Mark Jackson) je doslova jediným členem posádky, který může s doktorkou navázat intimní vztah, aniž by to představovalo střet zájmů. (HellFire)
  • Celá epizoda se odehrává na ploše tří týdnů, protože na začátku se Bortus (Peter Macon) zavře ve své kajutě, aby vyseděl vajíčko, které se na konci epizody vyklube. (HellFire)

Reklama

Reklama