Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Už je to rok, co Avengers zachránili svět a všichni lidé se vrátili, ale bolest z minulosti jen tak nezmizí. S tou se nyní potlouká Clint Barton (Jeremy Renner). Po ztrátě Nataši se snaží na vše zapomenout, ale ona minulost ho dostihne, když se bude muset postavit svým bývalým nepřátelům jako Ronin. To musí vyřešit včas, protože slíbil rodině, že se vrátí na Vánoce domů. Do toho všeho se ale zaplete mladá dívka Kate Bishop (Hailee Steinfeld), která chce pomáhat lidem a chránit město také, protože je jeho velká obdivovatelka. Clint a Kate proto spojí síly, protože nepřítel je větší, než se zdá. (HanzoBureshi)

(více)

Recenze uživatele MiniMinion k tomuto seriálu (3)

Hawkeye (2021) 

Přiznám se, nečekal bych, že ze všech MCU seriálů, které si pro nás Marvel letos připravil, bude Hawkeye ten nejlepší... ale je to tak. Začal velmi dobře a průběžně se vlastně pořád zlepšoval, a dočkali jsme se zatím jediného finále (snad kromě Lokiho), které mě v něčem nezklamalo, hezky uzavřelo většinu svých příběhů a nechalo nějaké nitky volné pro pokračování. Předtím jsme se ještě tak hezkého uzavření nedočkali, spíš to byl vždycky zmatek a často působilo jako trailer na následující série. Hawkeye naproti tomu působil relativně uceleně a měl jasnou vizi, kterou naplnil. Nehrál si na nic ultra seriózního, spíš se opřel o komičnost komiksů a využil ji ve svůj prospěch (trick arrows, postavy jako Jack nebo Track Suit Draculas, a dokonce i Kingpin byl jětě více komiksový než v Daredevilovi - jeho hůlka, kostým, klobouček...) a do toho jasně těžil z vánoční atmosféry. Prostě oddechovka, která ale ví co dělá a umí se prodat. Jeremy Renner konečně dostal možnost zazářit a taky zazářil, na na Emmy to sice není, ale dokázal z Clinta udělat velice sympatickou postavu a ukázal jeho emocionální stránku, kterou nám naznačil v Endgame. Doufám, že se v MCU ještě chvíli zdrží, ať už třeba jako šéf West Coast Avengers (pokud se tímto směrem Marvel vydá), či aspoň v nějakém tom filmu či v případné druhé sérii Hawkeye. Vrátila se Florence Pugh jako Yelena Belova, která si v Black Widow ukradla show pro sebe, a i tady byla jedním z nejsilnějších článků a její scénys Clintem i Kate byla fantastická, létaly jiskry. Největším highlightem byla ovšem právě Kate Bishop v podání Hailee Steinfeld. Od první vteřiny sympatická s nevyčerpatelnou energií, vynikající chemií s hlavním protagonistou, a povahou, se kterou se dokáže ztotožnit velká spousta mladých lidí. Těším se na její budoucnost v MCU, Hailee je výborná herečka a Kate je poutavá postava. Občas seriál trápila zkratkovitost, možná by epizoda či dvě navíc neuškodily, a sem tam se do akce vloudil nějaký ten zvláštní střih či nedobře provedené ADR, celkově však skutečně povedený seriál. 8/10 ()

Ozvěny (2021) (E03) 

Zatím bezpečně nejlepší epizoda, skvělý mix akce (honička v autě přímo vytažená z Fractionova komiksu je už teď jedna z mých nejoblíbenějších akčních sekvencí v phase 4), emocí (Clintův rozhovor se synem mě až překvapivě dojal) a humoru (Clint a Kate jsou spolu úžasná dvojice a jejich hašteření mě nepřestává bavit). Maya Lopez alias Echo dostává skvělé into, které výborně představuje její postavu a origin, ale také nastiňuje hlavního záporáka celé série… myslím, že všichni víme, o koho jde :). Celkově žeru vibe celého seriálu, srdečná akční komedie zasazená do vánočního New Yorku… miluju to. 9/10. ()

Tohle mají být Vánoce? (2021) (E06) 

Fantastické zakončení výborné série. Prakticky celý díl byl plný akce, a ta byla skvělá. Ať už ve stísněných prostorech budovy či otevřeného prostranství Rockefeller Plaza, všechno fungovalo, bylo přehledné, zábavné a poutavé. Rhys Thomas a Jonathan Igla také konečně využili funkcí trick arrows, díky jim za to. Kingpin se nám oficiálně protlačil do MCU, a do této série skvěle zapadl, Působí trochu jinak než v Daredevilovi, ale zároveň je jasně poznat, že je to on. Jen mě mrzí, že neměl žádnou interakci s Clintem. Uzavření Kaziho linky na mě trochu působí, jako kdyby na něj zapomněli a pak s ním potřebovali něco udělat. Jinak však nemám stížnosti, zatím nejuspokojivější finále ze všech MCU seriálů. 9/10. ()

Související novinky

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Marvel bude testovat binge-watching

Marvel bude testovat binge-watching

17.05.2023

Šéfové studia Marvel a Disney Kevin Feige a Bob Iger sice utěšovali veřejnost, že hodlají se seriálovým obsahem na Disney+ maličko ubrat, zejména v oblasti komiksů, přesto nás už v létě čeká… (více)

Daredevil a Kingpin se vrátí

Daredevil a Kingpin se vrátí

08.07.2022

Dobré zprávy pro fanoušky Daredevila s tváří Charlieho Coxe (Hvězdný prach, Teorie všeho), první větší návrat populárního superhrdiny, ale i jeho úhlavní nemesis Kingpina v podání Vincenta D’Onofria … (více)

Reklama

Reklama