Reklama

Reklama

She-Hulk: Neuvěřitelná právnička

(seriál)
  • USA She-Hulk: Attorney at Law (více)
Trailer 2
USA, 2022, 5 h 9 min (Minutáž: 31–38 min)

Tvůrci:

Jessica Gao

Režie:

Kat Coiro, Anu Valia

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

Amie Doherty

Hrají:

Tatiana Maslany, Mark Ruffalo, Tim Roth, Jameela Jamil, Josh Segarra, Ginger Gonzaga, Renée Elise Goldsberry, Benedict Wong, Charlie Cox (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

V seriálu She-Hulk: Neuvěřitelná právnička od Marvel Studios musí Jennifer Waltersová – advokátka zaměřující se na právní případy spojené se superlidmi – žít komplikovaným životem single ženy po třicítce, která je náhodou také zelená, dvoumetrová a supersilná obryně. (Disney+)

Recenze uživatele HERGImanCZ k tomuto seriálu (3)

Normální nával zlosti (2022) (E01) 

Jednoduchý origin, který pobaví, ale neunikne častému problému současných ženských hrdinek. První epizoda She-Hulk od začátku neztrácí čas. Retrospektivně tu dostaneme příběh vzniku nové superhdinky, která si už od prvního pohledu dokáže prosadit svůj názor. Uzavření celé epizody do pomyslného rámce je poměrně svěží a tak trochu mě mrzí, že si tvůrci s touto retrospektivou a bořením čtvrté stěny nepohráli trochu více. Pokud jste skalními fanoušky Hulka, možná pro vás může být problém opravdu velké zploštění a odlehčení tohoto charakteru, který zde místy může působit až jako karikatura sebe sama. Rozhodně to ale není cítit tak šíleně, jako jsme toho byli svědky ve čtvrtém Thorovi, a mě to zde upřímně poměrně bavilo. Můj problém se samotnou epizodou se tak týká z menší části spíše až přílišné jednoduchosti děje, ale hlavně pak s představenou postavou, z níž máte pocit, že je bezchybná a neomylná. Když už je tu pak vystavena nějaké hrozbě, kde měli tvůrci šanci ji trochu více polidštit, zvládne ji bez problému na první dobrou. Jako origin to i přesto působí příjemně, jen doufám, že se v dalších epizodách dostaneme nové zelené hrdince trochu hlouběji pod kůži. ()

Superlidské právo (2022) (E02) 

Znatelně lepší než první epizoda. Přestože je první polovina této epizody dosti urychlená, ve druhé konečně začínáme dostávat hlubší zápletku s pár zajímavými motivy. Potěšil mě pomyslný návrat ke kořenům, protože Marvel konečně přestává přehlížet existenci Neuvěřitelného Hulka. Přestože dilema, jež zde hlavní hrdinka má, je nakonec rozuzleno dost rychle, potenciál toho, co bychom mohli v dalších epizodách vidět, mě dost láká. Jen bych ocenil trochu kreativnější práci se záběry, kde She-Hulk komunikuje s diváky. Není to špatné, ale rozhodně by se to dalo zvládnou lépe. V současné chvíli se tedy na pokračování těším, i když mě trochu děsí ta krátká stopáž, jež epizody mají, protože například této to podle mě dost ubližuje. ()

Lid versus Emil Blonsky (2022) (E03) 

V podstatě pořád to samé, ale mně nevadí. She-Hulk se nám už po několika epizodách očividně vyprofilovala. Nikdo od ní asi už nečeká zázraky, ale já se vcelku bavím. Je to zkrátka taková volnější oddechovka s důrazem na humor. Místy to působí až jako parodie na celý Marvel universe a záleží čistě na vás, jak se k tomu postavíte. K tomu je to dost meta, což si dost užívám. Jediné, co je objektivně opravdu špatné, je akce. Jako k celku se ale k seriálu nestavím nijak špatně, má to svůj tón a diváky si to určitě najde. ()

Související novinky

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

12.10.2023

The Hollywood Reporter včera přišel s obřím exkluzivním pohledem na současný stav televizní produkce studia Marvel, a pakliže máte jen trochu rádi komiksová dobrodružství okolo Iron Mana a spol.,… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Reklama

Reklama