Reklama

Reklama

She-Hulk: Neuvěřitelná právnička

(seriál)
  • USA She-Hulk: Attorney at Law (více)
Trailer 2
USA, 2022, 5 h 9 min (Minutáž: 31–38 min)

Tvůrci:

Jessica Gao

Režie:

Kat Coiro, Anu Valia

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

Amie Doherty

Hrají:

Tatiana Maslany, Mark Ruffalo, Tim Roth, Jameela Jamil, Josh Segarra, Ginger Gonzaga, Renée Elise Goldsberry, Benedict Wong, Charlie Cox (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

V seriálu She-Hulk: Neuvěřitelná právnička od Marvel Studios musí Jennifer Waltersová – advokátka zaměřující se na právní případy spojené se superlidmi – žít komplikovaným životem single ženy po třicítce, která je náhodou také zelená, dvoumetrová a supersilná obryně. (Disney+)

Recenze uživatele jirikzaboj k tomuto seriálu (9)

She-Hulk: Neuvěřitelná právnička (2022) 

Celkovou recenzi jsem musel zpečetit na 2 hvězdičky, protože hodnotím seriál jako celek a je to zkrátka jeden velký ucelený mess epizod, které za sebe samostatně dokážou stát docela hezky. Seriál She-Hulk totiž balancuje na hraně rozhodnuti, jestli má být klasickým MCU tahákem, originální právnickou komedií a nebo prostým meme formátem, který si dělá srandu jak ze sebe, tak i z celé fanbase. Nápady to mělo často dost skvělé, ať už šlo o docela vtipné případy, které se můžou řešit pouze v rámci tohoto světa (viz. Měnící se Elfka z Asgardu, trhlá mutantí influencerka apod.) a nebo originální promluva skrze stěnu k divákovi. Bohužel tam ale chybělo uchopení a jakési kočírování téhle látky, která dokáže být v případě špatné režie bolestivá a nekvalitní. Musíte se taky smířit s tím, že děj tady nemá žádný začátek, ani konec. Jste hození doprostřed události a plavete opravdu rychle, protože tvůrci nedokázali využít potenciál 9 epizod natolik, aby vám postava She-Hulk, či jiné vedlejší postavy přerostly k srdci a nedej bože, aby vám na nich třeba záleželo. (+ chci jen krátce vypíchnout, že to CGI v prvních epizodách looku she hulk vypadalo hrozně, později se zlepšilo) Dalším problémem je zbytečné tahání seriózních postav z jiných projektů (Wong, Daredevil a dokonce i Hulk, který je tady té začátku klíčový, ale špatně uchopený) a podkopává to jejich důležitost v jiných filmech a především chování. Pozitiva jsou v celkovém vizualu natáčení, na tom si tvůrci v MCU při seriálech poslední dobou fakt vyhrávají a zatím vede stejně MS. Marvel v tomhle oboru. Hudba taky v pohodě, ale nic zapamatovatelného. Největší světlo seriálu je samotná herečka Tatiana Maslany. Patří ji můj velký obdiv a mrzí mě, jakému tlaku byla ona sama vystavena při negativním přijetí veřejnosti, protože ona osobně podala opravdu profesionální a excelentní výkon a přeju ji, aby se ji splnil sen respektování she-hulk do celkového kánonu v budoucnosti. Ta postava potenciál má, ale musí přijít opravdu někdo, kdo bude schopný ji uchopit opravdu správně. ()

Normální nával zlosti (2022) (E01) 

Velice urychlená cesta k tomu, jak samotná hlavní postava She-Hulk vznikla. Očekával bych, že seriály budou právě od toho, aby nám povyprávěli tvůrci celý příběh se vší parádou, každým detailem a úctou k postavě. Takhle jsme dostali jen extented recap toho, jak to celé v rychlosti proběhlo a nemělo to vůbec žádný náznak kvality. Špatné vtipy, bezvýznamné dialogy, zbytečné rozhodnutí z obou stran a finální wtf moment v soudní síni,  který mi řekl již o seriálové politice tohoto produktu dost, abych jej mohl taky soudit po pilotní epizodě. Seriál opakuje podobné chyby, jako u Ms. Marvel. Akorát, že to prozatím nezachránila ani hlavní herečka, která bude spíše celou dobu více v tom nevkusném zeleném CGI, které do sebe nemá vůbec nic. Achjo, další triumfy si nechám pro příště. ()

Superlidské právo (2022) (E02) 

O něco lepší a zajímavější, než pilot. Jen mě fakt štve ta zkratkovitá cesta scénáře. Viz . “Vyhodili mě. Hledám si práci. Chcete práci, beru práci. Musíte vzít tenhle případ, nechci ho brát. Zeptám se doma. Jasně ber tu práci, ok beru jí.” Já chápu, že mají na epizodu sotva 27 minut. Ale na to měli myslet sami, když se do toho pouštěli. Ono by to možná i dobrý bylo, protože herci špatní vůbec nejsou. Konkrétně Maslany se fakt s rolí vžívá, dokud teda nepřijde na scénu She-Hulk, která nadále pokračuje v nevkusném CGI. ()

Není tohle pravé kouzlo? (2022) (E04) 

Epizoda stihla totálně posrat Wonga jako seriózní postavu, vyspoilovat zásadní momenty Sopranos pro generaci, která ji ještě neviděla a přesvědčit mě o tom, že ta parodie na sebe sama She Hulk je myšlena v jistém ohledu vlastně vážně. Díl od dílu je to horší a horší. Co mě ale víc štve, že to má fakt dobré nápady, jako vyvrhela a bývalého učně kouzelníka, který si z toho ponechal business plán a nebo Tinder pro superhrdinku a následné randění. Bohužel to nejvíc podkopává ta komediální stránka, která je na hraně trapnosti a totálního zmaru. ps: Madisynn nej postava prozatím v celém seriálu ()

Zelená panenka, v těsných džínách roštěnka (2022) (E05) 

Tentokrat nebudu profi hejtr, protože mi z nějakého neznámého důvodu epizoda dost sedla, i když byla dost zkratkovitá, vzato přímočará a docela vizuálně zajímavá. Soudní spor o ochrannou známku byl dobrý nápad, ale to zpracování pořád zkrátka pokulhává. Tatiana Maslany a její nadšeni pro roli jde poznat napříč epizodami a osobně nemůže za to, jaký scénář zahrála. Proto doufám o zlepšení do budoucna, co se příběhu okolo She-Hulk týče. ()

Prostě Jen (2022) (E06) 

Paradoxně je She-Hulk nejlepší v momentech, kdy She-Hulk není a Tatiana Maslany je jako Jen opravdu úžasná, vtipná, charismatická a velice zapamatovatelná a tato epizoda to potvrzuje nejvíce, protože v ní má sama za sebe velký screentime a opravdu se mi líbí její boj se sebou samotnou a jejím novým alteregem. Za mě je o dost víc boží jako Jennifer Walters a tvůrci si to podle mě možná ani neuvědomují a dávají logicky větší prostor She-Hulk. Nápaditost s novým případem byla opět nějak zbržděná a seriál z daleka nedosáhl toho, kam to tento případ o nesmrtelném člověku mohl vytáhnout. Opět škoda, jinak jedna z těch lepších epizod. ()

Resort (2022) (E07) 

Namasté Tima Rotha tak špatné nebylo a seriál dokáže občas pracovat i s jistou nepředvídatelností MCU šablony. Protože jsem na začátku epizody byl přesvědčený o tom, co nám tvůrci ukazují a výsledek byl docela úsměvný, oddechový a ve stylu IDGAF fakt příjemný. Není to žádná master epizoda, ale na seriálu mě čím dal víc baví jeho rozmanitost a experimentování v rámci žánru. Tatiana je bohyně roztomilosti. ()

Kváknu a fláknu (2022) (E08) 

Celou dobu mi to připomínalo jaksi Kick-Ass. Tou parodií, barvami, jednotlivé dekonstrukce různých klišé. Akorát je to Marvel a nějak to prostě sakra pořad není ono. Není třeba nechat v tajnosti, že se konečně objevil Charlie Cox aka Daredevil. Skvělé scény, přesto nemůžu dojmout pocitu, že prošel změnou nejen jeho kostým, ale docela i charakter. To jsem čekal, ale možná ne až tak moc. Každopádně k tomuhle tématu není třeba dělat předčasné závěry. Důležitější je She-Hulk, která stále není tak zajímavá, jako její hostitelska Jen. Hlavně kvůli ni se seriálu celou dobu zastávám a dokud bude podávat tak kvalitní výkony, tak možná pořád budu. Finále incoming. Jsem zědavý, co nabídne. ()

Čí je tenhle seroš? (2022) (E09) 

Já opravdu chápu, proč tato epizoda musela vzniknout po tom všem. Všechny ty epizody a kauzy okolo celého seriálu směřovaly k tomuhle momentu. Tvůrci nám ale nemuseli nic vysvětlovat a nedělat z nás ani bandu kreténů. Nápadité to bylo, ale to provedení bylo opravdu strašné, nevkusné a nehodící se do už tak rozpadlého finále. Jsem tím opravdu moc zklamaný, protože předchozí 3 epizody už nasvědčovaly, že by se to mohlo brzy výrazně zlepšit. Pořád se ale těším na budoucí projekty s Maslany, jen bych uvítal jinou režii a scénář. Děkuji. ()

Související novinky

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

12.10.2023

The Hollywood Reporter včera přišel s obřím exkluzivním pohledem na současný stav televizní produkce studia Marvel, a pakliže máte jen trochu rádi komiksová dobrodružství okolo Iron Mana a spol.,… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Reklama

Reklama