Reklama

Reklama

Třicet případů majora Zemana

(seriál)
  • Československo Tridsať prípadov majora Zemana (více)
Československo, (1974–1979), 36 h 26 min (Minutáž: 52–91 min)

Předloha:

Oldřich Železný (povídka)

Hrají:

Vladimír Brabec, Rudolf Jelínek, Miloš Willig, František Němec, Ladislav Mrkvička, Vladimír Ráž, Josef Větrovec, Emil Horváth ml., Renáta Doleželová (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Seriál detektívnych príbehov zo života českej spoločnosti. V časoch pre mnohých pamätníkov dávnej, ale tiež i nie až tak veľmi vzdialenej minulosti, mal zločin mnoho podôb, no len jedného spoločného nepriateľa... Legendárneho českého kriminalistu Jana Zemana (Vladimír Brabec) – výnimočného muža, ktorý sa vďaka obdivuhodnej húževnatosti a vytrvalosti vypracoval v podstate z nuly až na majora Zboru národnej bezpečnosti (ZNB). (TV Dajto)

(více)

Recenze (880)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Seriál se mi nelíbí ani tak (komunistická agitka), ani tak (bez přemýšlení nad prosáklou rudou mentalitou). Ale Studna mě vážně nadchla, za ni je jedna hvězda, za zbytek, který mě spíše nudil, nedám nic. Za zmínku stojí hudba z pera nejvýsostnějšího skladatele všech dob - Zdeňka Lišky (ačkoli tohle nepatří k jeho nej kouskům). Joo, soudruzi byli tenkrát kovaní z jinýho materiálku, než dneska. Zeman je jako Terminátor (ocelové jádro, masitá slupka, bulletproof, fireproof atd.)), ale narozdíl od těch buržoustů za louží nemá bicáky jako vagóny naložený uhlím, drsnej kukuč s elektronickým 3D módem, ale prostě jen Brabcův ciferník. To se počítá! :) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celý tento seriál je len odporná propaganda komunistického režimu, ktorý dusil našu spoločnosť hodne dlho. To čo tu je predkladané divákom je len more klamstiev a prekrútených faktov. Proste hnus! Cielené zavádzanie a politické vymývanie mozgu. Avšak čo sa týka filmového spracovania, tak ide o pomerne dobre natočený televízny seriál. Obsah nestráviteľný, forma prijateľná. Najlepšou časťou tejto pochybnej série je diel, so silným horrorovým podtónom, s názvom "Studna". ** ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nehledě na "lehkou" a "nevtíravou" propagandu a na to, že všechny oběti zastřelení zřejmě zemřely na šok (žádná díra po kulce, žádná krev, nic - vzpomeňte si třeba na jeden z prvních dílů s Banderovci), jde bezesporu o zajímavý počin. Přece jen jakože třicet let sledovat vývoj jednoho hrdiny, i když tam toho kvalitního herectví moc není, to si zaslouží ocenění. A některé díly opravdu stojí za vidění, i když zrovna ze Studny jsem moc na větvi nebyl. Zkrátka a dobře legenda, která filmových kvalit v "globálním" srovnání zas tak moc nepobrala, a těží z dobového kontextu, "uměleckého záměru" a okolností svého vzniku. Atmosféra se "Majoru Zemanovi" upřít nedá, i když je vždy dosti značně tendenčně upravena. Prostě ať se na to podíváte z jakéhokoliv úhlu, je tam vždycky to velké ALE nebo I KDYŽ. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Sice velmi kontroverzní, ale hlavně velmi průměrný seriál s několika výbornými díly, které na druhé straně vyvažuje řada slabých a některé VELMI SLABÉ. Ale tak už to u těch režimem objednaných seriálů bylo. To, že srdce velí do odpadu, by ale celkový dojem dobře obsazeného a relativně slušně řemeslně udělaného seriálu nemělo přemoci. (I když jak u koho).... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malej, ale zároveň dost velkej na to aby mi naši Honzíka Zemanů dovolili v TV sledovat - fakt jsem to žral. Ne všechno jsem chápal, ne každý díl viděl, ale kdybych si měl vybavit nějaký ten prazážitek (jak říkají Cimrmanovci) určitě si vybavím havarující ambulanci s inzulínem s Rudou Jelínkem, Honzíka zavřeného v potápějícím se autě, nebo přestřelku v jihoamerické džungli... Pro mně to byl tehdy český James Bond. --- Samozřejmě s odstupem let, moudřejší o vědomí historických souvislostí, dějin a překroucených faktů je to propaganda jak vyšitá. Místy možná inspirována kriminálními případy, povětšinou však poplatná objednávce režimu. Bohužel obohacen tímto poznáním i jistou vyčpělostí seriálu je pro mne dnes totot propagandistické dílko o chrabrém esenbákovi o ničem. Co si však jednoznačně zaslouží velmi vysoké hodnocení je (jako vždy) práce Zdeňka Lišky! Hvězda z nostalgie. * ()

Galerie (90)

Zajímavosti (403)

  • Do seriálu sa uvažovalo v štádiu námetov aj natočenie časti o skutočnom sériovom sexuálnom vrahovi Václavovi Mrázekovi, ktorého odsúdili za 7 vrážd, 4 pokusy o vraždu a 14 prípadov pohlavného zneužitia. Okrem toho mal na rováši ďalších 127 trestných činov hodných trestu smrti. Diel sa mal niesť názov Walther 7.65, podľa zbrane, ktorú u skutočného masového vraha našli. (Raccoon.city)
  • Rudolf Jelínek (Jiří Hradec) dostával mesačne počas natáčania 200 až 300 dopisov so žiadosťou o fotografiu. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

28.12.2020

Ve věku 81 let po dlouhé nemoci zemřel český herec Ladislav Mrkvička. Známou tvář českého filmu můžete znát například ze snímků Atentát či Dostih, popřípadě pak ze seriálů 30 případů majora Zemana,… (více)

Zemřel Vladimír Brabec

Zemřel Vladimír Brabec

02.09.2017

V pátek večer nás opustil herec a dabér Vladimír Brabec. Nefalšovaná legenda, jíž proslavil kontroverzní seriál 30 případů majora Zemana, odešla ve věku 83 let a své poslední chvíle strávila s… (více)

Reklama

Reklama