Reklama

Reklama

Četnické humoresky

(seriál)
  • angličtina Cops and Robbers (více)
TV spot 3
Česko, (2001–2007), 53 h 46 min (Minutáž: 57–105 min)

Hudba:

Ivan Kurz

Hrají:

Tomáš Töpfer, Petr Kostka, Ivan Trojan, Zdeněk Junák, Stanislav Zindulka, František Švihlík, Erik Pardus, Jan Apolenář, Alena Antalová, Libuše Šafránková (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Český seriál Četnické humoresky, který v brněnském studiu České televize vyrobila tvůrčí skupina Josefa Souchopa a Dariny Levové, zavede diváky do období první republiky, kde se seznámí se sympatickými příslušníky brněnské četnické pátrací stanice, předchůdkyní dnešní kriminální služby, i s policejním psem Argem a fenkou Kikinou, a samozřejmě budou sledovat vážné i nevážné kriminální případy, tak jak je muži zákona museli tehdy řešit. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele ArthasKarfa k tomuto seriálu (17)

Slepice versus Slepička (2001) (S01E01) 

Celý ten díl už od ranní kocoviny a služby Jarého je velká legrace. Víc osobních vztahů je určitě přínosné. Baví i po letech. :-) ()

Medovina (2001) (S01E03) 

No...hlavně, že jsme tady a že nám chutná pivo.  Snažil jsem se nenápadně, pak i trochu nápadně, ale abych řekl pravdu nedozvěděl jsem se nic. ()

Beáta (2001) (S01E04) 

Tento díl mám ze všech možná nejradši. ()

Směšný vrah (2001) (S01E06) 

První setkání se Zahálkou. :) ()

Repetent (2001) (S01E10) 

Díl, který má nějak reflektovat velmi vážný a silný díl předešlý a místo toho nám předvede trapnou zápletku s kálejícím zlodějem, a směšnou defraudací s ikonickou postavou chromého mecenáše. Celé je to vlastně uvedení Ryby a Zahálky, kdy Zahálka obdrží trapný případ a Ryba se během několika minut důvěrně seznámí s rodinou vrchního Šiktance. Jen pár pasáží je vtipných a hezkých. ()

Klaudynka (2003) (S02E01) 

Případ byl velmi dobrý, ale ta peripetie s tím jak chodí Jarý za Klaudií a jak se spolu rozhádají mě už od malička příjemná nebyla. Arazím je v tomhle díle nerudný kulhavý "děděk" co kolem sebe kope a celý díl je tím pádem hrozně nesympatický. ()

Ohněstrůjce (2003) (S02E02) 

Kliková v akci. :-) Tenhle díl je určitě o mnoho lepší než ten předchozí. ()

Táta (2003) (S02E07) 

Tenhle díl je docela hezký, kromě anabáze Karlička-Arazím je kolem spoustu malých příběhů a zápletek. V tomhle díle si uvědomíte jak je Sláva Jiroušek vlastně celý seriál postaven do role totálního blba s názory a postoji jak římský oportunista. ()

Doktor Smrt II (2003) (S02E09) 

Tenhle díl, i když řeší poměrně morbidní případ, tak působí velmi nostalgicky a klidně. ()

Bouřka (2003) (S02E10) 

Tenhle díl mám velmi rád kvůli panu Brzobohatému. ()

Slavnost (2003) (S02E13) 

Mně se tenhle díl nelíbí. Jarý se vrátí úplně jiný, tajné služby střílí po ulicích Brna a Náckové začínají vystrkovat růžky. Porod Ludmily je korelován mafiánskou zápletkou tajných a četnická uniforma zde už začíná působit směšně a nestačí na tempo doby. ()

Poklad (2007) (S03E04) 

Tenhle díl je vlastně není o četnících, je to spíš příběh, který běží mimo a jen občas se nějak prolne. Druhá půlka s Ondrou a Bydžovskou je uřvaná, tragická a nebaví, Ondra sice exceluje, ale i přesto máte pocit, že se díváte na film pro pamětníky než na Četnické humoresky. Slečna, která pravidelně padá z koně. Celá řada skvělých herců, kteří zcela překryjí kvality ostatních, tak vlastně pošle příběh úplně mimo sérii a celý děj. ()

Dědic (2007) (S03E05) 

V tomhle díle umřou tři chlapy na gruntě a konec je vlastně "dobrý". Já to asi nějak nepobírám od určitého dílu. ()

Formule (2007) (S03E07) 

V třetí řadě seriálu je dle mého největší problém v tom, že příběhu a zápletce je věnováno 90% času a četníci z brněnské pátračky a jejich osudy jsou tam vždy jen na skok, aby příběh nějak posunuli nebo zakončili. Nehledě na to, že jsou často předmětem dílu věci, které kriminální příliš nejsou (hledání pokladu na zámku, zcela kuchařské prostředí a recept na maso) to celý seriál vlastně přesune úplně jinam a my tu celý díl koukáme na Zounara, Vaňkovou a Donutila, kteří tvoří sice zajímavý vedlejší příběh, ale s kriminálními případy mají kamerové zkoušky a nebo mikulášská pramálo společného. Barvení vlasů p. Líbala a stejně tak další pokusy o "estrádu/přehnané vtipy" působí u z počátku poměrně decentnímu seriálu spíš odpudivě. Tenhle díl by se celý mohl točit v kuchyni a málokdo by si všiml, že tam další interiér není. Jediné zajímavé na tomto díle je vedlejší "náckovská" rovina a pokusy s šoky a posttraumatickými stavy. ()

Pojistka (2007) (S03E10) 

Tenhle díl je rozházený na víc frontách, postrádá logiku a zápletku vyšetřování. Pan Lízátko v kombinaci s p. Šťastným působí spíš nešťastně. A pokud se chtěla paní Moskalyková zbavit Jirouška , mělo ho už v tomhle díle nechat umřít jako Toníčka a ne z něj dělat takového blba, který od 10 dílu nemá normální repliku a jen neustále ze sebe dělá idiota. ()

Klondajk (2007) (S03E11) 

Tady nás mají autoři opravdu za blázny, několik na sobě zcela nenavázaných postav, osudů a příběhů se během několika minut sejde v lázních nebo těsně u nich.....tak neohrabaně a nelogicky, že zůstává rozum stát. Postavy nudné, nesympatické, uřvané. Klondajk? To bych radši trávil víkend na hřbitově....parta, která se od první chvíle hádá. Se jen divím, že v lázních nebyl Kotrba a Menšíková, když tam namontovali i Karličku a Kachničku. No a etuda s šógunem a stříháním rozkroku? Kam zmizela poetika lázeňského dílu z první řady? NA víkendové osadě je opravdu pohoda.....jediné milé slovo si tam ty lidi neřeknou. ()

Poslední soud (2007) (S03E12) 

Oproti těm několika předchozím dílům je tenhle konečnou tečkou za poetickou a humornou řadou četnických případů. Akce, nacistické pletichy a smrt zcela otočí poklidný život pátračky. Vztah Bédi a Klaudie a další osobní příběhy jen maličko naruší drsnou dějovou linii příběhu kdy první republika pomalu směřuje ke konci a s ní i veselé příběhy krádeží slepic, vesnických bláznů a krádeží úlů. ()

Související novinky

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama