Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města po dvaceti letech

(seriál)
  • angličtina Hospital at the End of the City Twenty Years On
Česko, 2003, 12 h 27 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Hynek Bočan

Scénář:

Petr Zikmund

Kamera:

Ivan Šlapeta

Hrají:

Josef Abrhám, Ladislav Frej st., Josef Vinklář, Jana Štěpánková, Eliška Balzerová, Iva Janžurová, Josef Dvořák, Daniela Kolářová, Ladislav Chudík (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V novém pokračování se znovu shledáme prakticky se všemi hlavními postavami Dietlovy nemocniční ságy. Pochopitelně – primář Sova (Ladislav Chudík) už není ve svém pokročilém věku středem dění. Na jeho místě však stále pevně stojí primář Arnošt Blažej (Josef Abrhám). I jemu už táhne na šedesátku a to je důvod, aby se za sebou ohlédl, aby bilancoval svůj život. Jenže Blažej rozhodně ještě nekončí a nachází v sobě stále dost sil, aby znovu zvedl prapor – nejednou i za ty druhé. (Česká televize)

(více)

Recenze (255)

Austen odpad!

všechny recenze uživatele

Toto bylo pro mě obrovské zklamání, které trpělo propastným kvalitatním srovnáním s původním seriálem, který navzdory komunistickému balastu, ční nad tímto dílem ve všech směrech, zemména scénářem, režií a hereckým projevem. Navzdory tomu, že řada herců navazovala na své úspěšné role a mohla z toho těžit, nemohli se očividně s předepsaným vývojem svých postav ztotožnit a často to vypadalo, že jde o pouhé karikování předešlého seriálu. Seriál byl po komerční stránce velmi úspěšný (sledovaný), protože opravdu plnil roli zábavného týdeníku, o kterém se v pondělí ráno nevěřícně diskutovalo a musím říct, že to byl jediný světlý bod celého projektu - čtení zábavných recenzí o Elišce Balzerové, která vrhá toužebné pohledy na sousedovic dítě, pan Abrahám jako balvan, prapodivná dcera Eliška (nebo jak), která částečně šílí nad sebou nebo svým nepřítomným otcem a ti všichni, jak se kolem sebe plácají a nejsou s to, vytvořit kloudný dialog. Byla to zábava, ale jako výsledek dramatického seriálu dost smutné vysvědčení. ()

Tomislav 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem s hodnocením počkat až shlédnu všechny nové díly, ale protože to nedokážu, hodnotím už po čtvrtém díle: Je to hrozně, hrozně slabé! Katastrofální hudba, trapné herecké výkony, trapné dialogy, nepochopitelné zvraty v jednání postav,... I přes slabost pro české filmy a seriály nemohu dát víc než jednu hvězdičku. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

S tímhle seriálem mám vážně problém. Tuhle Nemocnici jsem viděl několikrát a moje hodnocení osciluje, vidím a cítím prachy, zosobněné jakýmsi dr. Borkem Severou, scénáristickou křeč, technické nedotaženosti a celkovou zbytečnost, na straně druhé ale sem tam nějaký ten příjemný detail, který si užívám. Jediné, co bez výhrad zbožňuju, je herecký tandem Tomáš Töpfer & Barbora Hrzánová, i mladá generace herců není špatná - obzvlášť Zuzana Dřízhalová. Ale celkový dojem jednohubky s prošlou záruční lhůtou se stejně zbavit nemůžu. A zároveň mi to jako celek už nějak přestává vadit. Další český seriál, no. Tedy, takhle rozpolcený jsem nebyl už dlouho. V porovnáním s tímto je "stará" Nemocnice OPRAVDU umělecké dílo. Kdyby se jednalo o řadový doktorský seriál, člověk by se s nedostatky smířil, ale takhle... ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Tak nějak si uvědomuji, že když hodnotím TV seriály z nedávné doby, tak jdu jaksi dolu. Je zde jakási nepřímá úměra, čím starší seriál tím, víc hvezdiček a naopak. To je jenom další důkaz o úpadku televizní tvorby v posledních letech. Tento seriál je toho jenom důkazem. A nezachránili to ani skvělí herci. ()

Dark_Shark 

všechny recenze uživatele

Veliké zklamání. Je vidět, že pokračování starších seriálů ještě neumíme natočit (kdo ví, jestli to někdy půjde). Pořád jsem čekala na nějakou vtipnou postavu jako byl doktor Štrosmayer, ne na komplexy a další milostné zápletky pane primáře, který je označován jako balvan a chudáka pana Sovu, kterého jen všichni využívají. Na třetí pokračování se už dívat raději nebudu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (10)

  • Průměrná sledovanost jednotlivých dílů byla 3 267 000 lidí. (blackrain)
  • Role Hany Maciuchové se v této série jmenuje Milada, v první sérii však ztvárnila Alenu. (hermiona)

Reklama

Reklama