Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města po dvaceti letech

(seriál)
  • angličtina Hospital at the End of the City Twenty Years On
Česko, 2003, 12 h 27 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Hynek Bočan

Scénář:

Petr Zikmund

Kamera:

Ivan Šlapeta

Hrají:

Josef Abrhám, Ladislav Frej st., Josef Vinklář, Jana Štěpánková, Eliška Balzerová, Iva Janžurová, Josef Dvořák, Daniela Kolářová, Ladislav Chudík (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V novém pokračování se znovu shledáme prakticky se všemi hlavními postavami Dietlovy nemocniční ságy. Pochopitelně – primář Sova (Ladislav Chudík) už není ve svém pokročilém věku středem dění. Na jeho místě však stále pevně stojí primář Arnošt Blažej (Josef Abrhám). I jemu už táhne na šedesátku a to je důvod, aby se za sebou ohlédl, aby bilancoval svůj život. Jenže Blažej rozhodně ještě nekončí a nachází v sobě stále dost sil, aby znovu zvedl prapor – nejednou i za ty druhé. (Česká televize)

(více)

Recenze (254)

PatoP 

všechny recenze uživatele

Chudák Jaroslav Dietl, musí sa v hrobe obracať. Čo má toto spoločné s pôvodnou nemocnicou?! Je známe, že Jaroslav Dietl nechal zomrieť dr.Štrosmajera práve preto aby už nikto od neho nežiadal ďalšie diely Nemocnice, keďže už tých 7 dielov z roku 1981 písal s nevôľou. Takže sa čudujem Magdalene Dietlovej ako vlastníčke autorských práv po svojom manželovi, že toto po tých dlhých rokoch pripustila. Hynek Bočan dokázal, že prostredie zdravotníctva mu nie je blízke, a preto by mal ostať pri seriáloch typu "Druhý dech" , "O zvířatech a lidech" a pod. ()

Marci 

všechny recenze uživatele

Z nostalgie 1 *. Je mi líto, ale nemůžu jinak. Připadalo mi, že herci - a zejména ta stará garda - si se svými rolemi nevěděli rady. Ten pocit jsem měla jak u Josefa Abrháma, tak u Elišky Balzerové i Ivy Janžurové. Prostě pokud není dobrý scénář, který by měl alespoň jakous takous logičnost ve vývoji postav, tak není kde brát. A vznikne pak paskvil jako je tento. ()

Reklama

xaver 

všechny recenze uživatele

Tak nějak si uvědomuji, že když hodnotím TV seriály z nedávné doby, tak jdu jaksi dolu. Je zde jakási nepřímá úměra, čím starší seriál tím, víc hvezdiček a naopak. To je jenom další důkaz o úpadku televizní tvorby v posledních letech. Tento seriál je toho jenom důkazem. A nezachránili to ani skvělí herci. ()

Tomislav 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem s hodnocením počkat až shlédnu všechny nové díly, ale protože to nedokážu, hodnotím už po čtvrtém díle: Je to hrozně, hrozně slabé! Katastrofální hudba, trapné herecké výkony, trapné dialogy, nepochopitelné zvraty v jednání postav,... I přes slabost pro české filmy a seriály nemohu dát víc než jednu hvězdičku. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Tak zrovna na pokračování "Nemocnice na kraji města" jsem se těšil docela dost, vždyť moji rodiče a vlastně i já jsme ji rádi sledovali a užívali jsme si ji. Jenže všechno to, co krásně fungovalo před dvaceti lety se s moderní dobou jakoby vytratilo a kvalita celého seriálu šla velmi rychlými kroky do kopru (a nezachránily to ani nové postavy, ani snaha o zachycení vztahu Romka - běloch). Hvězdičku z úcty ke všem hercům, kteří se objevili v obou seriálech! ()

Galerie (151)

Zajímavosti (10)

  • Po 14 letech návrat na televizní obrazovku pro Andreu Čunderlíkovou. (M.B)
  • Den před natáčením spadla na Ivu Janžurovou při představení Marie Stuartovny v Národním divadle těžká kulisa. Herečka si jako zázrakem odnesla jen lehká zranění. (blackrain)
  • Průměrná sledovanost jednotlivých dílů byla 3 267 000 lidí. (blackrain)

Reklama

Reklama