Reklama

Reklama

VOD (1)

Příliš bujná fantazie dvanáctileté "budoucí spisovatelky" Briony Tallisové odstartuje tragický příběh, který nenapravitelně změní osudy tří lidí. Vinou vlastní nezralosti a série nedorozumění nařkne mladého zahradníka Robbieho Turnera (James McAvoy) ze znásilnění nezletilé sestřenice. Nadaný chlapec, který původně mířil na lékařskou fakultu, končí ve vězení. Toto obvinění ale ničí život i její sestře Cecilii (Keira Knightley), která Robbieho bezhlavě milovala. Když si záhy už o něco starší Briony (Romola Garai) uvědomí, co napáchala, je už pozdě. Cecilia zavrhla celou rodinu v čele s ní a odstěhovala se do Londýna, kde se živí jako zdravotní sestra. Robbie výměnou za zkrácení trestu narukoval do armády a ve Francii se snaží zastavit postupující Němce. Briony na cestě za vykoupením nastoupí do ošetřovatelského kursu a díky utrpení, které kolem sebe dennodenně vidí, konečně dospívá. S tím souvisí i rozhodnutí postavit se svým dvěma obětem tváří v tvář a respektovat jakýkoli trest. Možná se tím očistí, možná to ale na vykoupení nebude stačit. Možná to ani nestihne, protože Londýn se připravuje na masivní bombardování. Možná všechny tři čeká úplně jiný konec. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 284)

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k začátku a i valné části první půlky filmu jsem očekával jen další romantické drama, které nebude ničím speciální. Ovšem to jsem se zmýlil. Pokání nabízí podívanou na boží herecké výkony, fantastický hudební oscarový podkres, který opravdu funguje a příběh, jenž na mě sice ze začátku působil dost utahaně, ale postupem času se můj názor zlepšoval a konec, který kompletně celý dojem převrátil vzhůru nohama, mi naprosto vyrazil dech. Nakonec tedy i přes ten lehce krušný start hodnotím 85%. ()

asi_takovej_ 

všechny recenze uživatele

asi_takovej_pocit_, jako kdyz jednine co ti v tele po tomhle filmu zustane je dlouha excelentne vystrelena kulka v podobe jednoho precizniho zaberu ze steadicamu, kvuli kteremu se patrne i cely film tocil. Vicuz nic. ()

ardno5 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhal kolik filmu dát. Prvních 15 min jsem si říkal, co jsme to sakra stáhnul za psycho sračku, ale zhruba od půlky už jsme byl zažranej. Po shlédnutí usuzuji, že je to velice mistrovsky zkonstruovaný filmy se silným závěrem a kvalitním zvukovým doprovodem. Drama zasazené do druhé světové, kde stačí jedno špatné rozhodnutí ve špatný okamžik a máte zaděláno na peklo na zemi. Pro mě velice silný zážitek, jediné mínus je, že to není podle skutečné události i když podobných příběhu se asi opravdu odehrálo mnoho v průběhu válek.. Docela mě to chytlo za srdce, abych řekl pravdu. Dávám 85% ()

neo250 

všechny recenze uživatele

Čo na to mam povedať? Strašne ma to nudilo. Nezazivne, nudné, prázdne scény, ktoré sú zbytočné. Ani sa mi o tomto filme nechce písať. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Zmiešané. V prvom rade som od režiséra Joea Wrighta nečakal žiadne zázraky. V rade druhom nemám rád Keiru a už vôbec nie filmy v ktorých hraje Saoirse Ronan. Viete si teda predstaviť, že sa mi do tohto moc nechcelo. Musím ale povedať, že išlo o vskutku slušnú drámu s romantickým príbehom, ktorý sa ako sa nakoniec dozvieme vlastne nikdy nenaplnil. V skratke, dvanásťročná puča si vymyslela lož, ktorá sa bohatým vyslovene hodila a tak nevinný talentovaný mladík zakrká v Normandii bez toho, aby bolo jeho meno očistené, či bez toho, aby strávil život s milovanou osobou. A ľompa, ktorá si ako jediná žiť nezaslúži, sa dožila úctyhodného veku a úspechu z 21 napísaných kníh. Život je k***a. Inak mňa naozaj bavila najmä prvá časť príbehu odohrávajúca sa v dome a následne záver. Fajn bola aj vojna, ale až od zranených a postrelených vojakov. Ten vojnový začiatok mi prišiel skôr nudný ako pútavý. Pikoška na okraj, Wight dokázal za päť minút spraviť pútavejšiu sondu do Dunkirku než Nolenovic chlapec za dve hodiny, hehe. Strieľanie koní a Dunkirk na jeden záber boli dokonca filmárska lahôdka. Celkovo som s touto drámou veľmi spokojný. A James McAvoy hral skvele. Dobré to bolo. Štyri zaslúžené. ()

courage 

všechny recenze uživatele

Takto silno so mnou naposledy pohol koniec filmu Finding Neverland. Mozem povedat ze tento film je majstrovske dielo, ktore mi chvilu pripadalo ako gyc, ale koniec to zvratil uplne naruby. Vela filmov v sebe pouziva dejove zvraty a tu je ich tiez dost. Ale malokedy byvaju pre dej tak podstatne ako v Atonement. Jednoducho to nemalo chybu a zasluzi si to povyhravat vsetko co sa da. ()

LukeSharp 

všechny recenze uživatele

Téměř dokonalé,ale start byl takový moc rychlý,kdy jsem nevěděl co se děje a pak poměrně delší pasáž se starší odrůdou Briony,která mi moc nesedla. Ale jinak je Wright fakt borec a jeho ztvárnění podbarvené fantastickou hudbou je neskutečné. Navíc mám fakt rád Keiru takže další plus. P.S. Aby se holka do vás zamilovala nemusí se psát romantické básně. Stačí ji napsat...... ale vždyt' je to ve filmu. Tak se koukněte. 80% ()

jojoping 

všechny recenze uživatele

Pokánie začína ako historický film, určený pre nižšie vekové kategórie, postupne sa mení na romantický, pribudne kriminálna zápletka, zrazu zmena na vojnovú drámu a končí v prítomnosti. Zmeny žánru a časových postupností je tu niekoľko, ale sú vyvážené a prehľadné. Film je natočený na absolútnej profesionálnej úrovni, režisér ho má celý čas pod kontrolou, výborný scenár, práca kamery (osobitne by som upozornil na päťminútový nepretržitý záber pri vylodení spojeneckých vojsk) a podporený je hereckými výkonmi (popri osvedčených hercoch Keira a James ma zvlášť upútala Saoirse Ronan). Každý fanúšik dobrého filmu si tu nájde to svoje a film ako celok sa určite zapíše do filmovej histórie. ()

pride 

všechny recenze uživatele

Film v ktorom sa mi na konci miešali slzy radosti a smútku. Film ktorý bol pre mňa skutočným emocionálnym zážitkom a skutočne som si ho vychutnal ako "opitého izidora" na vianoce. No je to proste niečo úžasné. ()

glide4ever 

všechny recenze uživatele

Nádherné záběry, skvělá hudba, překvapivý příběh a nejen to nabízí toto romantické drama. Pokud očekáváte od tohoto válečného filmu krvelačné přestřelky a spoustu olova ve vzduchu, tak nejste na správné adrese. Pokání má v popisu - "válečný" jen proto, že se příběh odehrává za války. Jestliže se Vám děj bude zdát nesmyslně poskládáný, nebo prostě jen nesrozumitelný, tak nemějte strach, konec vše uvede na pravou míru a zaplavý Vás smíšenými pocity a dojetím. Nesmím zapomenout na 4 minuty a 53 vteřin dlouhou scénu bez jediného střihu, která Vás vtáhne na francouzskou pláž plnou vojáků. I při psaní komentáře mi naskakuje husí kůže! 95% ()

AnnaMae 

všechny recenze uživatele

Krásně zahrané, natočené, sestříhané, skvělý scénář. Ale přes všechnu lásku a vášeň přece jen nějak chladné. Možná až moc dokonalé a tedy bez citu? ()

Legrond 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, pro který mi nestačí stupnice do pěti. Jednoznačně nejlepší snímek roku 2007, který jsem měl možnost vidět. Fantastická audiovizuální stránka, výborné herecké výkony a úžasně stavěný příběh. Jen mám strach, že po této podívané, se mi jen tak nějaká další na dlouhý čas nezavděčí. ()

nmarca 

všechny recenze uživatele

Žádná laciná lovestory, ale skvěle vystavěný hluboký příběh, který ve mně dozníval řadu dní. Málokdy se podaří spojit dohromady milostný příběh, válečné drama i psychologickou sondu do duše 12leté zmatené dívenky. Tady se to vše povedlo. ()

fordhont 

všechny recenze uživatele

Pochvaly na tento snímek už psát nemusím - je jich tu dost a každý to vidí. Začátek mne však téměř odradil, protože se tvářil jako nudný příběh z bohaté rodiny. Druhá polovina filmu to však napravila úžasným způsobem; prostě umění, ale za tu počáteční nudu musím dát jen 3*. ()

walecz 

všechny recenze uživatele

Kniha a film, věčný spor. Tedy, osobně nesnáším jistý druh postav, nutí mne zatínat nehty do opěradel v kině...a tak to má být. Dobré, sice trochu čitelné, ale moc dobré. ()

Fanak 

všechny recenze uživatele

Po hudební a vizuální stránce jde o rodnou sestru Pýchy a předsudku. A to považuji za pozitivní zjištění. Horší je to ale s příběhem. Zápletka by se dala shrnout asi třemi větami a přílišná lyričnost mi trošku vadila (další film nad 120 minut, proč?). Vzhledem k žánru je každému dopředu jasné, jak to musí skončit a závěrečné rádoby překvapení působí dost násilně. POMOva poznámka o podobnosti s Titanicem sedí, bohužel nepatřím mezi jeho fanoušky.. ()

Související novinky

Saoirse míří do Ameriky

Saoirse míří do Ameriky

06.04.2014

Saoirse Ronan patří mezi současné nejtalentovanější mladé herečky. Již ve svých třinácti letech byla nominována na Oscara za vedlejší roli ve filmu Pokání a od té doby jde z filmu do filmu. Nyní bude… (více)

Keira jede do Ruska

Keira jede do Ruska

21.11.2010

Po včerejším Lincolnovi tady máme další sázku na oscarovou jistotu. Po Pýše a předsudku a Pokání bude režisér Joe Wright (brzy uvidíme jeho akční thriller Hanna) opět spolupracovat s Keirou Knightley… (více)

Franco amputuje, Ronanová střílí

Franco amputuje, Ronanová střílí

08.01.2010

Oscaroví britští tvůrci Danny Boyle a Joe Wright obsadili hlavní role svých příštích filmů. Boyle začne v březnu natáčet drama 127 Hours, které je skutečným příběhem horolezce Arona Ralstona. Na toho… (více)

Reklama

Reklama