Reklama

Reklama

FlashForward - Vzpomínka na budoucnost

(seriál)
  • Česko Záblesk budoucnosti (více)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2010), 15 h 46 min (Minutáž: 41–44 min)

Předloha:

Robert J. Sawyer (kniha)

Hrají:

Courtney B. Vance, Joseph Fiennes, Jack Davenport, Zachary Knighton, Peyton List, Sonya Walger, Christine Woods, John Cho, Brían F. O'Byrne (více)
(další profese)

Epizody(22)

Z ničeho nic se objeví tajemné světlo a téměř všichni lidé na světě padnou do bezvědomí. V tomto stavu před očima vidí vlastní život, jak bude vypadat za šest měsíců. Jednotka elitních agentů FBI se snaží záhadu vyšetřit a lidé si začnou uvědomovat, že budoucnost se vždycky může změnit. Najděte odpovědi a pronikněte ještě hlouběji do příběhu plného hádanek díky skvělému bonusovému materiálu. Uvidíte mimo jiné i celou sérii od pilotního dílu až po poslední epizodu. Uslyšíte, jak natáčení vnímali herci a štáb, a budete mít příležitost znovu prožít každý nečekaný dějový zvrat v celé sérii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (386)

fremy 

všechny recenze uživatele

Seriál, který má po Lostech dobře našlápnuto. Zahrávání si s časem a zdánlivá spletitost minulosti s budoucností mi nedělá problémy při orientaci v ději. Kladnými body je obsazení známých tváří a očekávání něčeho velkého... vždyť sami víme, co se nám stane 30. dubna 2010 ve 7:00h (SEČ) [4/29/2010 22:00 PT] ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

První dva díly byly naprosto famózní. Nápad o vidění budoucnosti se mi zamlouval už od premisy a seriál mě hned ze začátku utvrzoval v tom, že tohle bude něco pro mě. Má to tempo, nápad, výborný obsazení a taky asi hodně vysokej rozpočet, takže se tvůrci nebojí nějakých větších akcí. Bohužel potom se to celé trochu zpomalí a cca do 12 dílu nás tvůrci zásobují pouze vatovými díly, které děj nijak výrazně neposouvají. Potom už se to sice rozjede a tvůrci se výbornými díly ke konci snažili zachránit co se dalo. Tempo bylo opět na nejvyšší úrovni a příběh neměl chybu. Jenom škoda některých vedlejších linií, který hlavní děj brzdily. To byl možná taky jeden z důvodů, proč jsme se museli s tímto seriálem rozloučit hnedka po první sezóně. Je to škoda, některých zásadních odpovědí jsme se nedočkali a příslib do budoucna byl velký. Za tu rozvláčnou první polovinu si to tvůrci vlastně i tak trochu zasloužili. 80% ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Seriál se zajímavým nápadem. Co byste dělali, kdybyste viděli, co se stane za půl roku? Věřili byste tomu? Celý svět ztratí vědomí na 2 minuty a 17 vteřin. Během té doby začnou padat letadla, stanou se autonehody a spousta dalších věcí. Po celém světe jsou desítky milionů mrtvých. Kdo za to může a jak to vůbec udělal? To se snaží zjistit agent FBI Mark Benford spolu se svým parťákem. Nakonec zjistí, že je všechno mnohem složitější, než by se mohlo stát. Je tu totiž hrozba dalšího výpadku. Škoda toho otevřeného konce. Proč tyhle seriály musí končit po 1 sérii? Kdo ví, jak by to dopadlo... ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Napínavý děj, skvělé herecké obsazení a geniální nápad. Takhle bych asi definovala FlashForward. Pilotní díl otevřel dveře k něčemu velkému, co si drží kvalitu po celou dobu. Nikde nic zbytečně nepřehrává a všechno do sebe zapadá. Jsem ráda, že se tvůrci spokojili jen s jednou řadou, které se podařilo dotáhnout myšlenku do velkolepého konce. Tím toho bylo tak akorát. Povedené, 4,5*. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ťažko hodnotiť, či je lepšie alebo horšie, že seriál nepokračoval ďalej. Ukončenie prvej série je ako-tak dostatočne vysvetľujúce, takže divák nemá pocit, že silou mocou musí vedieť, čo bude preboha ďalej. Možno by sa z toho stalo ďalšie Lost, ktorému by štyri zhustené série úplne stačili. Takže nápad super, mysteriózno a pocit, že ihneď musím vedieť, čo bude ďalej funguje dokonale, len mi trochu vadí, že žiaden podobne ladený seriál nemôže nikdy skončiť niečím skutočne šokujúcim a katarzným. VIDENÉ ZNOVA 2020: Tentokrát som viac docenil snahu tvorcov vytvoriť komplikovaný a zároveň funkčný puzzle obraz, kde síce ostali niektoré kúsky skladačky ešte v "krabici", ale výsledný obraz je aj tak jasne zreteľný. Nápad, že každá postava sa ocitá polroka v pozícii schrodingerovej mačky, je podľa môjho názoru geniálna. To ale bude súvisieť asi aj s predlohou. ()

Galerie (284)

Zajímavosti (14)

  • Aktéři seriálu vidí vizi, co se stane nebo nestane 29. dubna 2010. 29. dubna se narodil autor knižní předlohy Robert J. Sawyer. (ČSFD)
  • Název této epizody je převzat ze stejnojmenné písně od Davida Bowieho, která vyšla na stejnojmenném albu v září roku 1980. (Trajektt)

Reklama

Reklama