Reklama

Reklama

Iron Fist

(seriál)
  • USA Marvel's Iron Fist
Trailer
USA, (2017–2018), 20 h 52 min (Minutáž: 49–62 min)

Tvůrci:

Scott Buck

Předloha:

Gil Kane (komiks)

Hrají:

Finn Jones, Jessica Henwick, Jessica Stroup, Tom Pelphrey, David Wenham, Rosario Dawson, Wai Ching Ho, Ramon Rodriguez, Sacha Dhawan, Barrett Doss (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(23)

15 let od údajného úmrtí se Danny Rand znova objeví. Teď má ale sílu Železné pěsti a chce získat zpátky svoji minulost a naplnit svůj osud. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (181)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

--- PRVNÍ SÉRIE --- I přes pomalý rozjezd mě Iron Fist chytnul. První Defenders seriál, který se nemáchá v temnotě kriminálního prostředí newyorských ghett, což je alespoň pro mě po lehce stereotypním Daredevilovi docela příjemné oživení. Zároveň ale Iron Fist působí o poznání levněji, což je poznat už na první pohled z viditelně lacinější postprodukce. Také je to plné neznámých herců (snad až na Faramira), kteří ale vykreslují velice zajímavé charaktery (Gao, Harold, Ward) a celkově odvádí svou práci parádně. Pár známých se ovšem i vrací, stejně tak potěší mírné propojení s předchozími sériemi Daredevila a Luka Cage. Rozumím ale i výtkám. Seriál je nekonzistentní a občas podivné skáče v jednotlivých scénách stejně jako sám Danny Rand ve svých názorech. Celkově je Iron Fist zajímavá postavička - jeho dětinská naivita je fascinující i otravná zároveň. Ale nakonec docela pochopitelná. Hodnocení série: 4/5 --- DRUHÁ SÉRIE --- Postavu Iron Fista jsem si fakt oblíbil a dvojku Danny/Colleen řadím hodně vysoko na žebříku defendeří oblíbenosti. A přesto mě tyhle dvě postavy ve finálních dílech fakt neskutečně sraly tím, jak dementně jsou napsané a co za patetické wannabe vznešené žblepty jim scénáristé vkládají do úst. Za to však hlavní představitelé nemůžou. Stejně jako neskutečně natahovaný scénář, kdy snad po 3 epizody sledujeme Dannyho poraženecké skuhrání nad tím, jak je bez své Pěsti nemožný. Seriál se točí v kruhu, aniž by se něco kloudného dělo a děj se někam posouval. Historie defendeřích sérii se neustále opakuje a tentokrát ta obsahová prázdnota je dost často za hranicí snesitelnosti, byť natočené je to opět velmi zručně a nemůžu zase říct, že bych se nudil. Minimálně prohnaná Joy a zlomený Ward to táhnou hodně nahoru, stejně jako ústřední záporák. Obsahově je toho děje ale na 10 hodinových epizod velmi málo. Hodnocení série: 3/5 ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Toto bolelo. Daredevil mal všetko, Jessica aspoň znesiteľný príbeh, Luke aspoň atmosféru. Ale Iron Fist postráda elementárne veci a každým momentom bol seriál viac a viac na smiech. Zlyháva na poli toho, čo by mu malo ísť najlepšie a to bojové scény, príšerná choreografia a strih, každá jedna postava je otravný idiot a najsmutnejšie je, že tá hlavná najviac, príbeh je zmes na seba náhodne naskaladaných liniek ktoré do seba smiešne nasilu zapadajú a z diváka nevytiahnu žiadnu emóciu. Neviem a ani asi nechcem vedieť, kde sa to celé pokazilo, vydržal som to len z číreho záujmu o Defenders. Druhu sériu, ak vznikne, obídem oblúkom. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

To je teda pěknej fisting, uplně ironickej fisting. Mělo by se tady ale víc střílet. A mělo by se ubrat těch flashbacků z padajícího letadla. Přehnanost a nesmyslnost bojovejch scén můžu překousnout, protože přece jen se ukáže, že kromě lidského kung-fu má i nějaké ty superschopnosti. Ale že je moc nevytahuje... Dost zklamali záporáci, kteří jsou až k ukousání nudní. Ruka ještě celkem šla, ale Meachumovic rodinka moc nenadchla. A takhle je to vlastně s celým seriálem. Finn Jones takovej průměrňáček, moc se tam řeší korporátní záležitosti a moc se tam kecá... a Danny Rand je často hrozně rozporuplnej. Nevěřil jsem mu to, lidově nežral. Ale úplně zatracovat to nemůžu, zatraceně. Něco to do sebe má. 2. série: no nevim, nevim. Davos jako hlavní záporák mi nestačil - asi ho zvolili proto, že je to docela levnej nepřítel - jeho schopnosti nepotřebují moc triků a pokud studio uvažovalo o ukončení seriálu, tak se jim to hodilo. Děj se mi taky moc nelíbil - touhla po rozpálené pěsti a vzájemné kradení této schopnosti mi nepřišlo zajímavé. A hlavně furt se tam používá kung-fu v situacích, kdy by se klidně mohlo střílet. Navíc Mary Walker jsem si chvíli spletl s Trish Walker (z Jessicy Jones - jakože změnila háro a v obličeji zhnusla, ale jinak mi připadala dost podobná) a navíc myslím, že tahle postava byla dost o ničem, s její rozdvojenou osobností. A pak v posledním díle na konci, když rozšíří iron pěst na iron katanu a iron pistole, no jak jsem už psal - nevim, nevim. Jedinej, kdo mě v podstatě začal bavit, byl Ward. Ale ne tak, aby mi bylo líto, že tenhle seriál skončil. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S1 4/5 Mytologie kolem Dannyho funguje, Meachumovci správně šáhlí a nevyzpytatelní, Colleen nádherná a tajemná Ruka dost zajímavá. Když Iron Fist vyšel, tak jsem četl hodně kritiky na slaboučké souboje..no myslím, že to je to poslední, co by mi tady vadilo. Snad jen ten soundtrack mi mnohem víc sedl u Luka Cage. S2 4/5 Z těch pokračování Marvel Netflix sérií mě tohle bavilo asi nejvíc. Dost tomu pomohl ten seskok z 13 dílů na 10, a ikdyž mám docela výhrady k Davosovi (chápu jeho pohnutky, ale ten chlap to odehrál s jedním nasraným výrazem a to je v konkurenci Bushmastera, Cottonmouthe a Kingpina sakra málo), tak ty vedlejší postavy to v pohodě vyrovnávají. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Už jste někdy dostali železnou pěstí přímo do spánku? Ještě ne? Tak to buďte rádi a rozhodně se vyvarujte seriálu Iron Fist. Jakožto zdejší hororový expert pochopitelně vyhledávám snímky a seriály té nejvyšší kvality, takže prostoduchou marvelovskou tvorbou logicky naprosto opovrhuji. Nyní jsem však udělal výjimku a na tento nový počin z produkce Netflixu zaměřil svou odbornou pozornost. Již několik let totiž úspěšně pronikám do tajů šaolinského kung-fu, a tak mě seriál oslovil svým námětem. Osudová chyba. Místo inteligentního sci-fi, které vzdává hold asijským bojovým systémům a východnímu mysticismu, jsem se dočkal nechtěné parodie na akční komedie Jackieho Chana. Bojové scény a různá akrobatická čísla zde působí vyloženě směšně. Připočteme-li plytký děj, ledabyle vykreslené postavy či infantilní dialogy, nelze ohodnotit jinak než odpadem. ()

Galerie (278)

Zajímavosti (25)

  • Když Colleen (Jessica Henwick) a Misty (Simone Missick) žertují o tom, že by měli vytvořit společné duo, jde o jednoznačnou narážku na komiks, kde tyto dvě postavy tvoří duo zvané Daughters of the Dragon. (NiWi)
  • Když předává Claire Hoghartová (Carrie-Anne Moss) zprávu od Danyho (Finn Jones), je ve výloze vidět plakát, na kterém je fotka Stana Leeho. Jedná se tedy o jeho další malé cameo u Marvelu. Stan Lee ovšem není tvůrcem postavy Iron Fist. (Hovadin)
  • V epizodě je zmíněna pirátská královna ze zálivu Pinghai. V komiksech je tato královna jménem Wu Ao-Shi předchozím držitelem titulu Iron Fist. (NiWi)

Související novinky

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

05.10.2021

Pár dní zpátky sociální sítě obletěla spekulace, že by se Charlie Cox mohl vrátit do role Daredevila v nové řadě stejnojmenného seriálu na streamovací službě Disney+. Ještě předtím nás ale údajně… (více)

Matrix našel nového Nea

Matrix našel nového Nea

17.10.2019

Pokračování Matrixu konečně našlo svého hlavního představitele. Tím nebude ani navrátivší Keanu Reeves, ani nedávno oznámený Yahya Abdul-Mateen (byť na oba podle všeho čekají důležité role). Čtvrtý… (více)

Punisher oficiálně zrušen

Punisher oficiálně zrušen

19.02.2019

A je to oficiální. Měsíc po premiéře druhé řady Punishera s Jonem Bernthalem v hlavní roli se streamovací gigant Netflix rozhodl definitivně zavřít dveře za marvelovskými seriály a oficiálně tak… (více)

Reklama

Reklama