Reklama

Reklama

Četníci z Luhačovic

(seriál)
  • Česko Četnické trampoty (neoficiální název)
TV spot 2
Česko, 2017, 16 h 42 min (Minutáž: 82–86 min)

Hudba:

Jiří Hájek

Hrají:

Pavel Zedníček, Robert Hájek, Martin Donutil, Robert Jašków, Karel Dobrý, Jiří Langmajer, Igor Bareš, Dana Batulková, Ondřej Malý, Pavla Tomicová (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Děj nového seriálu zavede diváky do roku 1919, kdy dva mladí četníci po ukončení školy přijíždějí na své první působiště. Čeká je opuštěná četnická stanice v lázeňském městě na jihu Moravy. Krátce po příjezdu vyšetřují svůj první velký kriminální případ. Vedle Roberta Hájka a Martina Donutila se v seriálu objeví Robert Jašków, Karel Dobrý, Pavel Zedníček, Pavla Tomicová, Ondřej Malý, nebo Igor Bareš. V současné době je připraveno celkem šest dílů seriálu a každý ze tří režisérů natočí dva díly po pětasedmdesáti minutách. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Jozka7 k tomuto seriálu (6)

Četníci z Luhačovic (2017) 

Po prvním dílu to vypadalo dobře, ale další pokračování už tak slavné nebylo. Po pátém dílu se však zdá, že seriál má vzestupnou tendenci. Uvidíme. ()

Pytláci (2017) (E01) 

Po prvním díle to vypadá na pěkný krimiseriál odehrávající se na moravském východě v zajímavém období těsně po první světové válce. Zaujal zejména typově dobře obsazený Robert Jašków jako četnický velitel, který přes počáteční skepsi má finále případu pevně v rukou. Mimochodem, chudáci četníci, kteří se od své flinty nesměli hnout ani na krok. ()

Baron Kafr (2017) (E02) 

Tak tohle bylo jakési... nedovařené. Spíše groteskní pojetí dílu mě žel nezaujalo, místy děj dokonce sklouzl až k hranicím trapnosti. Škoda. ()

Evička (2017) (E05) 

Dost dobrý díl o případu vesnického lynče. Ten seriál je čím dál, tím lepší. A výborně zahráno. Líbí se mi například četné odkazy na válečná léta, například zjevné trauma četnického velitele, které mu oživují okolnosti případu. Úplně jsem prožíval jeho vzteklou bezmoc, ale nakonec byla "fronta prolomena". ()

Bestie (2017) (E10) 

Další a tentokrát skutečně drsný případ luhačovické četnické stanice. Vynikající díl. Temné tóny příběhu navíc podtrhuje i tísnivé vědomí, že se něco podobného v naší krásné vlasti kdysi skutečně stalo... ()

Udavač (2017) (E11) 

Výprava dokonalá jako vždy, ale myslím, že to scénáristé už kapku přehání, tohle vyvraždění Luhačovic začíná připomínat Vraždy v Midsomeru. Kdo bude příště, soudce? A rozvinutím gay linie je zřejmě připraven rychlý konec některých hlavních postav, protože sodomie v té době byla trestným činem. Uvidíme v posledním díle. ()

Reklama

Reklama