Reklama

Reklama

Scarlett Johansson alias Black Widow se po dekádě v Marvel Cinematic Universe konečně dočkala svého prvního sólového dobrodružství, které však bude úplně jiné, než jaké doposud poznala. Skupina velmi nebezpečných lidí odhalila její už téměř zapomenutou minulost, a proto se musí vydat na cestu napříč celým světem, zatímco je pronásledována Taskmasterem – neúprosným zabijákem, jehož jediný úkol je zničit Black Widow. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (754)

kingik 

všechny recenze uživatele

Pokud jste byli zklamáni comicsovými ženami v akci, jako jsou Captain Marvel a Wonder Woman, tak tenhle origin(ální) nášup určitě  potěší vaše akční choutky. Akce dominuje a je ve více  jak dvouhodinovém filmu kvalitně  rozložena a zrežírována. Překvapující je, že na režijní  sesli trůnila žena, co se v minulosti akčními záležitostmi nikterak vyloženě neprezentovala. Cate Shortland ví,  jak zabavit diváky. Dějství má dramatický  rozměr, dvě malá děvčata  jsou v úvodu odtržena od svých  rodičů, načež v ději následně skočíme o 21 let, z holčiček jsou půvabné holky, z nichž minimálně jedna nemenstruuje (fakt). Sluší se podotknout, že se opětovně potkali až v dospělosti. A pomsta na tyranovi jménem generál Draykov na sebe nenechá dlouho čekat. Dialogy a psychologické pochody se příliš nepovedly,  tudíž je jedině dobře, že  při každé možné  příležitosti se o slovo hlásí akční rejdy a digitální tuning. Zajímavostí je, že starší ze dvou hlavních protagonistek, Scarlett Johansson, ztvárnila mladší ze sester, kdežto o 11 let mladší Florence Pugh hraje starší sestru. Navíc hlavní hvězdu filmu solidně zastínila. Nástup postupem času hlásí jejich taťka David Harbour, který hnil celé roky ve vězení, a také jejich mamka Rachel Weisz. Film má smůlu v tom, že  je mládeži  přístupný, takže jakýkoliv drastický potenciál je nemilosrdně zadupán v zárodku, což je škoda. Na světě  je akcí protažené svěží comicsové dílo, které má všechny důležité divácké atributy a režijně funguje i nemálo příjemně překvapuje. 8/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prekvapive se nekona zadnej pruser. Porad si myslim, ze to je naprosto zbytecnej film a to i vcetne kontextu MCU, ale i tak jsem nakonec vlastne spokojenej. Dej je sice misty lehce mimo, akce by mohlo bejt vic, zaporaci tak nejak tradicne tragicky, ale jinak naprosto v pohode. Je fajn, ze se tvurci snazili o trochu realistictejsi komiksarnu a misty se jim to skutecne dari a hlavni ctverice je perfektni, vtipny je, ze nejmin zajimava je Scarlett a nejvic asi bavi hlaskujici Pugh a Harbour. Mozna je to tim dlouhym obdobim sucha v kinech, ale slabsi 4* to da. ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Jakoby nestačilo, že všechny mužský postavy tu jsou tak trochu blbci, zlouni nebo směšný figurky, tak ještě k tomu z Taskmastera udělali ženskou... ale to je jedno, ona to je hlavně celkem dost nezáživná rutina a Vdova samotná je prostě k uzoufání nudná postava. Škoda, ženský akční žánr by si rozhodně zasloužil víc a díky za Sofii Coppolu a její živoucí ženské charaktery. Tohle je spíš výsměch. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Marvelovka se smysluplnou feministickou nadstavbou? Captain Marvel se může jít zahrabat, o konkurenční Wonder Woman nemluvě. Emancipační přesah je u Black Widow výrazný a dokonce i vcelku vrstevnatý, zároveň však neurazí ani diváky, kteří nic řešit nechtějí. V tomhle ohledu zamrzí jen opět nestřídmá délka, což už ale nikoho nepřekvapí. Není to špičková, natož revoluční podívaná, ale jako komiksový post-mortem-origin bez problémů šlape. Florence Pugh vnáší do marvelovské vzletnosti sympatický pohled člověka, pro něhož jsou bitky namáhavé a bolestivé. Svou postavu navíc podává s adekvátní mírou nadhledu, což naopak obtloustlý David Harbour s množstvím humoru přehnal. Akce je rutinní, ačkoli finální bitka trochu přestřeluje měřítko. Black Widow si však ode mě vysloužila palec nahoru - funguje totiž jako oddychová komiksovka i rodinné melodrama se sebevědomými rýpnutími do weinsteinovských praktik. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Esence feminismu. Nejde o to, zda jsme kámošky a máme se rády, ale musíme držet při sobě, abychom odpálily do vesmíru zhoubný macho patriarchát, protože vážně jsme se nenarodily proto, abychom byly jen milé holčičky, co mají mlčet a být hezké. Florence Pugh dělající si legraci z elasťákových gest Scarlett Johansson aka Black Widow je top. Dobře, že komiksovky občas režírují i ženy. Jen by za to měly dostat stejné honoráře jako jejich mužští kolegové. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (68)

  • Ve vězení se Alexei (David Harbour) utká v páce s obrem jménem Ursa. V komiksech je Mikhail Ursus alias Major Ursa mutant, který se dokáže měnit v medvěda a má obrovskou sílu. (NiWi)
  • V scéne, kde Natasha (Scarlett Johansson) jazdí v Nórsku, môžete počuť muža v rádiu rozprávať po nórsky. V skutočnosti hovorí po švédsky a nie po nórsky. (Pat.Ko)

Související novinky

Ředitelé Disneyho jsou malicherní egoisté

Ředitelé Disneyho jsou malicherní egoisté

12.09.2023

Ředitelé největších hollywoodských studií jako Disney mívají spíš status seriózních, velice inteligentních a logikou byznysu vedených lidí. Nový report televize CNBC ale tento pohled v případě Boba… (více)

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Čína pokračuje v bojkotu marvelovek

Čína pokračuje v bojkotu marvelovek

01.05.2022

Naděje na čínskou premiéru Doctora Strange v mnohovesmíru šílenství jsou zřejmě mrtvé, tamější autority totiž po kontrole filmu došly k názoru, že snímek neodpovídá té správné socialistické vizi… (více)

Reklama

Reklama