Reklama

Reklama

Shang-Chi a legenda o deseti prstenech

  • USA Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou je superhrdina čínského původu Shang-Chi, který je konfrontován se svojí minulostí, když je zapleten do sítě tajemné organizace Deset prstenů. Jedná se o druhý film ze čtvrté fáze MCU. Ve filmu uvidíme skutečného záporáka Mandarina. (Falcon)

Diskuze

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

dragon94

Hele a bude hůř, hádám že přijde Hand ještě...ale už tu máme Deset kruhů, Hydru, Project Black Widow a vsaď se že přijde i Hand a hádám že i Leviathan a Secret Empire

na příspěvěk reagoval dragon94

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

dragon94

Jo tohle...vím, to mi taky zarazilo..no na to mě nic upřímně nenapadá leda by se současně s tímto odehrávala She Hulk ale tam má být taky Blonski. Takže fakt.nevim...ja žral každý souboj takže tak...

na příspěvěk reagoval dragon94

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Kincl

Jo to mě taky nechalo chladným a vlastně mě to spíše otravovalo, protože to už máme v MCU třetí podobnou skupinu. Já mluvil o někom jiném viz. můj předchozí příspěvek.

na příspěvěk reagoval Ratemus

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Kincl

Ano ale vládne největší globální mafii světa...mně se to líbilo jak poukazovali na MCU...a strašně oceňuji že padouchem nebyl žádný asijský známý herec z Holého údu např Kevin Watannabe, ale prostě legenda přímo z Asie.

Mimochodem já si hned pustil po tomto filmu Miyazakiho pár filmů. Tohle prostě byla má krevní skupina...no a super bylo že Číňani mluvili čínsky...to jsem čekal např v pantherovi že budou mluvit nějakou svou řečí

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Ratemus

SPOILER: No souboje byly fajn, ale na konci mi to přišlo hrozně hloupé. Od chvíle co se vesnice postavila armádě to bylo divné. Jediný souboj co za něco stál byl ten s otcem. Zbytek mě fakt těžce nebavil a přišel mi hodně amatérský. Jako třeba to klišé s tím šípem.

Každopádně co se potitulkové scény týče jsem spíše mluvil o jistém Avengerovi, který nebyl úplně ve "své kůži" a měl zlomenou ruku.

na příspěvěk reagoval Ratemus

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

dragon94

Takže , Strange to nemá v katalogu. Čili technologie to může být jak píšu níže, Atlantská a přivede do mcu Namora, nebo Kang, případně mě napadá něco s Eternals...každopádně bylo řečeno že bránu do Temné dimenze mohou zničit jen kruhy, takže to má něco společného s temnou dimenzí? Původ kruhů určitě bude řešit dvojka. napadá mě i Galactus a nebo úplně něco jiného, Beyonder když se má schylovat k Secret wars

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

dragon94

Vidíš a mě ten mytologický svět bavil. Hádám že další město v tomto světě bude Kunlun a z něj vzdeje do mcu Iron fist...těch soubojů bylo více ale upřímně už při scéně v autobuse jsem tušil že tohle bude nejakcnejsi film MCu a hlavně ty souboje jsou choreograficky perfektní. Je obrovská škoda že tohle jsme nedostali v Black widow kde bych toto čekal od Taskmastera

na příspěvěk reagoval dragon94

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Shang-Chi je jedním z těch filmů, kde jejich pokračování bude nejspíše mnohem lepší, než jejich origin. Proč? Protože Shang-chiho origin obsahuje sice pár překvapivých věcí, ale jinak je velice velice předvídatelný. Obzvláště na to trpí druhá polovina filmu, kde film opustí spoustu sympatických postav a udělá si výlet do mytologie, kde už ani výtečné kung-fu nehraje téměř žádnou roli. Vrcholem je pak závětečná bitva, která bohužel neměla vůbec šťávu, nedávala moc smysl a působila jak kdyby vypadla z anime pohádky. Bohužel zde se pak nejvíce projevuje i menší budget filmu, takže triky nevypadají ani příliš dobře. Naštěstí se to daří vyvažovat slušným humorem a alespoň jedním slušným kung-fu soubojem.
Nezbývá než doufat, že se pokračování nebude zbytečně opět pouštět do těchto mytologických blbinek a bude se držet více při zemi. Hrozně moc bych si to přál, neboť je Shang-Chi skutečně velice zajímavou a sympatickou postavou, na kterou se hdoně těším, až ji zase uvidím. 3* 65%


PS: Potitulková scéna mě nalákala na pokračování jedné z postav více, než jakákoliv potitulková scéna předtím. Jakože fakt chci vědět co se s ním stalo..

na příspěvěk reagoval Ratemus

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Tak co myslíte, odkud jsou prsteny? Není to Atlantská technologie? Signál přivábí Namora? A co myslíte bude z.inka.v Eternals o Wenwuovi? Přeci jen žil tisíc let a ovlivňoval dějiny...

darthvader77

darthvader77 (hodnocení, recenze)

Dotaz na místní komiksové nerdy a teorie pro budoucnost MCU. Myslíte si, že Souleater a ta dimenze ze které přišel má něco společného s Dormammuem a Temnou dimenzí? Jen mi přišlo, že jak ve své finální formé zfialověl tak mi ho hodně připomínal a principálně Ta Lo slouží podobnému účelu jako Kamar-taj. Docela mne zajímá jestli nedostaneme pro celé MCU jedno velké propojené peklo. 

na příspěvěk reagoval Ratemus

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Kincl

Všechny akční scény byly výborné a přehledné a skvěle využívaly prostředí. Místy jsem myslel že koukám na Chackieho Chana. Už po akci v bude mi bylo jasný že tohle bude nejvíc akční film MCu...o to víc jsem smutný že s Taskmaster absolutně promrdali potenciál.

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

Jo to bylo taky super a filmu to přidalo, ta čínština. Jinak jak jsem se bál, tak ta scéna z traileru v tom autobuse byla taky povedená a stejně jako ta na lešení. 

na příspěvěk reagoval Ratemus

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Kincl

Ano byl to Abomination, ještě mu tam říká jménem Emile. No ten signál, to mi taky vrtá hlavou, Kang? Je možné že je to naopak z budoucnosti? Nebo technologie Galactuse? Nebo annihiluse? Nebo něco s Eternals?

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

Jinak jsem i rád, že v rámci možností tam necpali jen americkou hudbu a Asijská melodie byla moc pěkná

na příspěvěk reagoval Ratemus

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

SPOILER: Za mě co se týče akce určitě v TOP 3 filmů od Marvelu, konečně akce a bitky kde není každý dvě sekundy střih. Vtipy nejsou moc na sílu a nějak tam zapadnou. Morris skvělá postava a jinak to v té kleci nebyl ten záporák z Hulka ne? Jako podobal se na něj hodně s rezervou a navíc v tom filmu v Hulkovi to nevypadalo, že by se nechal zkrotit :D Jinak jak "rozebrali" ten prsten v pod. scéně, tak co myslíte že to vysílá nebo komu?

na příspěvěk reagoval Ratemus

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Přepisu svůj komentář zde, takže Má očekávání byla ve všech ohledech překonána, protože takový nášup nenaservíroval Marvel už pěkně dlouho. S klidným svědomím mohu říct, že se jedná o tu nejpříjemnější podívanou plnou naprosto precizně zvládnutých akčních pasáží, což dělá Shang Chiho nejvíce akčním filmem a to hlavně z hlediska soubojů, které jsou perfektní, nechaotické, dobře natočené a nedebilně sestříhané. Rozhodně tleskám výpravě a celkovému zpracování, čekal jsem druhého Panthera a dostal jsem přesný opak. Největší plus, kromě akce, vidím ve stylu vyprávění, kdy nám je minulost servírována postupně a my se tak dozvídáme pohnutky hlavně padoucha, který nemá jednu vrstvu, ale hned několik a divák s ním snad dokonce i soucítí a chápe ho, navíc hlavní záporák zde hraje téměř druhou hlavní roli a je mu věnován maximální prostor a je naprosto perfektně zahraný. Další velké plus je rozhodně pocta klasickým asijským bojovým filmům s mýtickými až pohádkovými prvky folkloru,  tedy poskakování a všechna možná mýtická monstra, Miyazaki je zde přímo cítit....Shang Chi sám je sympaťák a rychle jsem si ho oblíbil. No a poslední velké plus, hlavní nosné téma celého filmu, je rodina, zde by se měli poučit tvůrci Rychle a Zběsile. Toto téma zde funguje na výbornou a vzbuzuje plno emocí a to hlavně v závěru. Humoru je tak akorát a rozhodně není infantilní, ale nenápadný a funkční. Shang chi je jeden z nejlepších filmů MCU a já chci pokračování

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Tak to mám za sebou..za mě jeden z nejlepších filmů MCu, rozhodně jedna z nej prvních dílů solovek. Nejakcnejsi z hlediska soubojů, mytologie a pocta klasickým asijským bojovým filmům s prvky mystiky a folklóru, Miyazaki je zde místy skutečně vidět a to hlavně v závěrečné bitvě...zaporak rozhodně vícevrstvý a řekl bych že se vejde do top3 nejlepších padouchů MCU,. Opravdu srdce zaplesalo

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Od lidí co to viděli mám info že se nejedná o asijského Black panthera, film je údajně velmi příjemným překvapením a fakt povedený. Dvě potitulky, zásadní pouze první. 

na příspěvěk reagoval Ranger

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

janoo8

Tak určite, to aspoň "Č-pop". Kung-fu filmy a Čína obecne majú vlastnú tradičnú hudbu, kde sa stratila? Ten lomoz v traileroch na Shang-Chi tam nemá čo robiť. 

MARVEL v traileroch už pár rokov začal používať mizernú "hudbu" (výnimka je Endgame a nedávno Eternals), mimo iného ale odráža ich súčasnú biednu úroveň filmov.

janoo8

janoo8 (hodnocení, recenze)

ESNYR

Jako v Dark Souls máš Giant Broadsword. Tudíž pro tebe je to dvouruční meč zatímco pro obra je to jednoručák.

Související novinky

Příští Avengers film našel režiséra

Příští Avengers film našel režiséra

26.07.2022

No, tak to šlo docela rychle. Kdekdo by čekal, že Marvel potažmo producent Kevin Feige využije šance, a vše důležité a neodkladné oznámí na Comic-Conu, případně si to nechá za pár měsíců na D23 Expo.… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

21.06.2022

Kevin Feige potažmo další lidé z Marvelu rozhodně nelhali, když neustále tvrdili, že snímek Avengers: Endgame znamená konec celé jedné kapitoly vyprávění o superhrdinech. První tři fáze zde zkrátka… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Reklama

Reklama