Reklama

Reklama

Shang-Chi a legenda o deseti prstenech

  • USA Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou je superhrdina čínského původu Shang-Chi, který je konfrontován se svojí minulostí, když je zapleten do sítě tajemné organizace Deset prstenů. Jedná se o druhý film ze čtvrté fáze MCU. Ve filmu uvidíme skutečného záporáka Mandarina. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (581)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

7/10 Postavy (najmä ústredný záporák) majú zaujímavý pôdorys, akčné scény (najmä v prvej polovici) sú fantastické, sebaironický humor je osviežujúci a nenútený a je to pekne farebné a exotické, ale tá snaha rozkúskovať dávkovanie mytológie krížom krážom cez celý film vedie k tomu, že možno tak pätina filmu sú flashbacky. Potom nie je čas na budovanie motivácií a hlbšieho vykreslenia postáv. Zároveň mix čínskej mytológie a superhrdinského komiksu je síce osviežujúci, ale mal som dojem, že ako priamočiare fantasy bez spätosti k Marvel univerzu by to fungovalo lepšie, rovnako ako priamočiary hrdinský komiks bez hlbokej mytológie. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Do téhle Marvelovky se mi moc nechtělo, ale nakonec je z toho celkem překvapení. Jak koluje po internetu jeden meme, zde byla očekvávání dost malá a nakonec je z toho solidní akční/fantasy podívaná s dobrým příběhem. Akce je výborná, scéna v autobuse fakt top ! Digitální, mega přehnané finále už bylo trošku moc, ale fajn. Já jsem se bavil, vítej do Marvel rodiny Shang-Chi =) (Black Widow, zatím o něco lepší) ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ale jo, na můj vkus je to sice až příliš čínské, ale když se příběh rozjede, tak se to dá překousnout. Tedy souboje na mrakodrapu jakoby vypadly z filmů s Jackiem Chanem, až se mi zdálo, že jsem ho zahlédl. Chápu, že pokud má být film pro mladší diváky, gejzíry krve nebudou, což se jistě nabízelo, leč... V aréně si jeden vzpomněl na Mortal Kombat, ale souboje naštěstí nebyly hlavním motivem. Pro mne je nejlepší poslední čtvrtina. Fantastická země a epický souboj. Mohlo to být přirozeně temnější, ale mohlo to být třeba úplně jiné. Tudíž....za mne spokojenost. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

"Make it very colorful but also somehow entirely gray." Tak nějak to řekl Ryan George v Pitch Meeting a nejenže to skvěle vystihuje tenhle film, ono to vystihuje celé MCU. Ale aby nebylo mýlky, tenhle film jsem si užila o trošku víc než většinu marvelovek, možná proto, že se u něj dá občas i trochu zapomenout, že je to vlastně marvelovka. Soundtrack mě dojal a Tony Leung je prostě the boss. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak bych si představoval tu novou verzi Mulan (kterou sem ještě neviděl), akorát teda s kung-fu týpkem, plus kdyby se to celý odehrávalo v současnosti, a měla by to na starosti výhradně "naše" ryzí odnož Marvelu namísto producentské krutovlády Disney brandu. Fakt moc pěkná akční VTIPNÁ asijská pohádka s comicsovým hrdinou, kterýho chci odteď potkávat tak často, jak jen to bude možný! [IMAX] ()

Galerie (53)

Zajímavosti (55)

  • Film prodělal několik odsunů z důvodu pandemie covid-19. Film se měl původně objevit v kinech 12. února 2021, ale následně došlo ke třem posunům na data – 7. května, 9. července a na finální datum 3. září 2021. (Kubaaa97)
  • The Great Protector (Velký ochránce) nemá základ v komiksech od Marvelu. Jedná se o především bílého draka, který by mohl odkazovat na Bailonga (Bílý drak) – dračího boha západu a podzimu, který je spojován s největším bezodtokým jezerem v Číně Kukonor, duchy a ctnostnými krály. (Kubaaa97)

Související novinky

Příští Avengers film našel režiséra

Příští Avengers film našel režiséra

26.07.2022

No, tak to šlo docela rychle. Kdekdo by čekal, že Marvel potažmo producent Kevin Feige využije šance, a vše důležité a neodkladné oznámí na Comic-Conu, případně si to nechá za pár měsíců na D23 Expo.… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

21.06.2022

Kevin Feige potažmo další lidé z Marvelu rozhodně nelhali, když neustále tvrdili, že snímek Avengers: Endgame znamená konec celé jedné kapitoly vyprávění o superhrdinech. První tři fáze zde zkrátka… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Reklama

Reklama