Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Už je to rok, co Avengers zachránili svět a všichni lidé se vrátili, ale bolest z minulosti jen tak nezmizí. S tou se nyní potlouká Clint Barton (Jeremy Renner). Po ztrátě Nataši se snaží na vše zapomenout, ale ona minulost ho dostihne, když se bude muset postavit svým bývalým nepřátelům jako Ronin. To musí vyřešit včas, protože slíbil rodině, že se vrátí na Vánoce domů. Do toho všeho se ale zaplete mladá dívka Kate Bishop (Hailee Steinfeld), která chce pomáhat lidem a chránit město také, protože je jeho velká obdivovatelka. Clint a Kate proto spojí síly, protože nepřítel je větší, než se zdá. (HanzoBureshi)

(více)

Recenze uživatele hrumsrt k tomuto seriálu (7)

Hawkeye (2021) 

Závěr letošního roku v MCU obstarává Hawkeye! Výsledkem je navíc první Vánoční projekt vůbec... Možná něco co se mělo jevit jako cesta s předáním pochodně mladší svěžejší generaci si šlo vlastní cestou.. Ačkoli se to v podstatě drží toho tradičně obstojně fungujícího stylu, který Marvel razí, tak i přesto v tom vidím pokrok. Právě třetí epizodu Echoes jim nikdo neodpáře, ta byla nápaditá originální a s dobrým originem záporáka. Chemie mezi hlavními hrdinami funguje přes poctivý vývoj na jedničku! Nakonec jsem byl i mile překvapen, jak si tvůrci pohráli s rodiči Kate, kdy jsem to takhle nečekal. Ke Clintovi patří Black Widow, to je tak nějak dané, takže když tvůrci propojili seriál s Black Widow, jak již naznačil jiný dřívější seriál z MCU, nešlo o žádné překvapení. Ba musím říct, že Jelena si to dávala na výbornou! Ačkoli zajímavě rozehrané linky si nedokázali tvůrci udržet a dostát všemu poctivý konec, tak vypracovali určitě jeden z těch svých lepších seriálů... Pohodový, Clint si ten prostor zasloužil! 70% ()

Hrdinům se vyhýbej (2021) (E01) 

Marvel s vánoční atmosférou? Ne, není to epizoda What If... Agent Clint Barton (Jeremy Renner) měl poměrně kostrbatou cestu v MCU. Obyčejný chlapík, který se uvedl nejprve maličkou roličkou po boku Thora, a pak jako Lokiho modrooká gorila. Takže vztah k němu se tak nějak utvářel postupně, kdy tak nějak plnohodnotným členem Avengers se stal až v Age of Ultron, ale ani to mi nestačilo. Nicméně i k mému překvapení mi jeho absence v Infinity War přišla na oko, v té finální bitvě si říkám "He, kde je ten Legolas?"... No a konečně se dočkal v Endgame, kdy měl za mě extrémně silnou scénu s Natashou, kde z těch všech krátkých vět a scén, co v celém MCU doposud měl, se tady konečně k něčemu dostal.. Dost možná i proto, že tak nějak celou dobu jen sekundoval, si Marvel řekl, že je možná dobrá cesta mu dát seriál. A já souhlasím, přece jen lepší se zaměřit na sympaťáka v jedné z nejvedlejších hlavních rolí, co znám, který zatím nedostal pořádnou příležitost! Clint je materiál na spin-off a ten prakticky jediný záběr v Endgame, kdesi v Čínské čtvrti ukázal, že pod tím nánosem mysterie by něco mohlo být... Úvodní epizoda je pro mě tak nějak to co jsem čekal, na Avengers poměrně suché, ale na seriálovou tvorbu MCU vlastně průměr. Což je škoda, jelikož začít projekt vsuvkovitým odkazem na  původní Avengers (2012) to chce kuráž, ale je to správná cesta a dá to dojem, že nejde úplně o nováčka. Ale přeci jen je trošku divný se tak soustředit na nějakou teen holku, která od pohledu vypadá, že ji naštve i úsměv. Takže ty scény s ní jsou zatím trošičku kostrbaté, ale aspoň jí hodily hned do akce a nemá nějaké dlouhosáhlé dialogy o tom, jak se dostala, tam kde je. Oproti ní je tady Clint, který si to dává velmi dobře, absolutně mi nepřijde jako taková ta typická vedlejší postava, co dostala spin-off, ba naopak on si byl náramně jistý a táhl si to fakt jak Avenger! Navíc opravdu mile potěšila Vera Farmiga, kterou bych si v MCU spíše nedokázal představit, přece jen má trošku cílovku na dramatičtější role, kde se opravdu musí něco uhrát... Očekávání nejsou velká, spíše žádná, tak uvidím... ()

Na schovku (2021) (E02) 

Řekl bych, že už si to nějak sedá a celkově to jde nahoru. Avšak pořád si to nestrhne tu průměrnou nálepku... Velkým plusem je, že Clint dostává více prostoru, takže už to není jen o dívání se na absolutně neznámou postavu. Jsou tu náznaky, že by si to mohlo urvat lepší chvíle.. Jako například ten útok na byt Kate, kdy Clint naprosto luxusně chytne molotov a hodí ho obratem zpět ( rychlá jednoduchá scéna, ale zatraceně efektní). Bohužel potom následovala pasáž, kdy Clint zase musí dokazovat, že není profláklý Avenger, že se musí dokonce zúčastnit do Hry na hrdiny, aby mu nějaký vyzobaný týpek milerád vrátil oblek. Bohužel trojúhelník mezi Kate, matkou a otčínemje takové klišé, že ani v podání MCU to nemá žádnou šťávu, a tak nějak se ve mně rodí obava, že se v tom bude ve velkém pokračovat... Pořád platí, že Kate to sama absolutně nezvládá. ()

Ozvěny (2021) (E03) 

Režisérské duo Bertie a Bert (nevím jestli jde o párek komiků, ale jako seriózní top režiséři, teda podle jména neznějí) se zhostilo již v pořadí třetího dílu Hawkeyova vlastního seriálu. Celé je to ve znamení hluchoty, což je zcela neprobádané téma ve velkofilmech obecně a v MCU experimentální pokrok, jako málo co... Díky tomu, že se naši dva hlavní hrdinové neslyší, tak chemie mezi nimi může pracovat na plné obrátky. Navíc je nám představena tajemná žena z předchozí epizody - Maya, která je taktéž hluchá (nevím jak zrovna tohle brát vážně, ale opravdu jsme měli v jednom filmu více hluchých, než jsem vůbec viděl v čemkoli jiném dohromady). Maya dostala parádní origin a dopsala netradiční skladbu téhle epizody. Co určitě stojí za zmínku, tak je konečně akce, která hravě vynahrazuje spíše více povídací předešlé epizody! Ačkoli bych zase ubral na již Marvelovsky typickém infantilním humoru, tak už jsem výrazně spokojenější až nevěřím, že se dívám na seriál s Hawkeyem! ()

Parťáci, nemám pravdu? (2021) (E04) 

V postupné přípravě na zakončení celého seriálu se to přeci jen trošku zamotává. Tvůrci tentokrát balancovali mezi vánoční atmosférou se sledováním klasických "santovských komedií" a poodkrytím, o co vlastně v seriálu má jít. Nejlepšími momenty jsou určitě rozhovory mezi Kate a Clintonem, kdy bych to už jistojistě připodobnil k vztahu mistr a žák, takže Kate si na nějaké parťáctví může nechat zajít chuť. Podle očekávání je nám naplno odhalen vztah s Roninem, a tady se snad nešlo splést, nicméně slyšet to naplno je uspokojující. Nakonec se i vyplácí sledovat ostatní projekty v mozaice MCU, pak nejste tolik překvapeni, s čím na vás přijdou. Ačkoli si pořád humor vybírá svoji daň a celé je to v na mě v až moc odlehčené atmosféře, tak finální část na střeše je tak dobrým navnaděním na zbytek seriálu, takže cítím, že jsem v dobrých rukách. ()

Ronin (2021) (E05) 

Je to tak miniseriál Hawkeye směřuje ke svému konci, ale ještě před tím rozehrál tolik linek, že jsem opravdu zvědav, jak to zvládne unést. Hlavní událostí je návrat Jeleny (Florence Pugh), která plní plány, tak jak je na konci Black Widow zasela Valentina Allegra de Fontaine (Julia Louis-Dreyfus). Jen za těch pár scén předvedla lepší výkon než za již zmíněnou sólovku s Natashou. Opravdu velmi dobrý výkon, kdy si získává respekt a patřičné charizma. Gratuluji, že tvůrci dokázali odpovědět i na to, jak je možné, že Jelena se v celém tom MCU objevuje až tak pozdě, což má u mě opravdu velké uznání! Závěrem se dozvídáme, že se nám pravděpodobně do všeho nějak dostane ještě i Kingpin.. Tvůrci mají před finální epizodou opravdu hodně otázek a bohužel jen málo času na všechno odpovědět. Takže se bojím, zda přece jen těch pohodových šest epizod nemělo být natáhnuto třeba tak na osm, jelikož mi otevíráme brány finále, ale absolutně nic se nám neuzavírá, ba naopak. K tomu navíc pořád je nad námi otazník okolo té rodiny Kate, ve které je toho asi více než se zdá a Hawkeye si mezi sebe nechtěli pustit zcela cíleně. Třešničkou na dortu je pak hluchavka Maya, která si v tom všem ještě dokázala najít ten svůj prostor... Celé se to proplétá s Hawkeyovou minulostí, kterou máme my jako prostí diváci MCU (nečtenáři komiksů) trošičku zahalenou v mlze.  Je to na mě malinko přehlcené, ale upletli si to na sebe takhle sami. Karty mají tvůrci rozdané zajímavě, ale dokáží je dohrát všechny... ()

Tohle mají být Vánoce? (2021) (E06) 

To jak si Kate sjela na tom špagátku po té budově, je jako co?! Absolutně se neměla čím brzdit, z fyzikálního hlediska ji zpomalovalo jen tření těch dvou provazů o sebe a to beztak nebylo kdovíjaké, takže ji gravitační síla měla naprosto na pohodu zlomit obě nohy... Jakoby tady aktuální tvůrčí tým MCU zase převzal otěže, jelikož opět se střídají ty pomalejší momenty a trapně suché vtípky. Celkově už je to pojato tak, že Kate se Clintovi jakoby vyrovnala, ačkoli je to přeci jen rychle a z ničeho nic. Jasně v podstatě o tom, to celé bylo, ale no tak, on si to kroutí už kolik let u Avengers, má výcvik a je to agent S.H.I.E.L.D.u, kdežto tahle puberťačka si jen z koníčku nakopírovala svého hrdinu z dětství. Do všeho toho bordelu se ještě připletl i Kingpin (Vincent D'onofrio), který se prezentuje jako nezranitelný overpower plnošíhlý záporák. Nakonec ta úlohu posledního souboje připadne Yeleně, která jede v úmyslu pomstít Natashu. Jenže asi v důsledku již vyčerpané stopáže procitne opravdu hodně rychle a Clint tak může dále žít s tím, jak mu Nat umřela skrz prsty.. Ve výsledku ty přehlceně rozdané karty jsou za mě hrozně rychle odbyté. ()

Související novinky

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Marvel bude testovat binge-watching

Marvel bude testovat binge-watching

17.05.2023

Šéfové studia Marvel a Disney Kevin Feige a Bob Iger sice utěšovali veřejnost, že hodlají se seriálovým obsahem na Disney+ maličko ubrat, zejména v oblasti komiksů, přesto nás už v létě čeká… (více)

Daredevil a Kingpin se vrátí

Daredevil a Kingpin se vrátí

08.07.2022

Dobré zprávy pro fanoušky Daredevila s tváří Charlieho Coxe (Hvězdný prach, Teorie všeho), první větší návrat populárního superhrdiny, ale i jeho úhlavní nemesis Kingpina v podání Vincenta D’Onofria … (více)

Reklama

Reklama