Reklama

Reklama

Třicet případů majora Zemana

(seriál)
  • Československo Tridsať prípadov majora Zemana (více)
Československo, (1974–1979), 36 h 26 min (Minutáž: 52–91 min)

Předloha:

Oldřich Železný (povídka)

Hrají:

Vladimír Brabec, Rudolf Jelínek, Miloš Willig, František Němec, Ladislav Mrkvička, Vladimír Ráž, Josef Větrovec, Emil Horváth ml., Renáta Doleželová (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Seriál detektívnych príbehov zo života českej spoločnosti. V časoch pre mnohých pamätníkov dávnej, ale tiež i nie až tak veľmi vzdialenej minulosti, mal zločin mnoho podôb, no len jedného spoločného nepriateľa... Legendárneho českého kriminalistu Jana Zemana (Vladimír Brabec) – výnimočného muža, ktorý sa vďaka obdivuhodnej húževnatosti a vytrvalosti vypracoval v podstate z nuly až na majora Zboru národnej bezpečnosti (ZNB). (TV Dajto)

(více)

Recenze (880)

Omnibus

všechny recenze uživatele

Nehodnotitelné...Tak, samozřejmě že je to jako celek propagandistický škvár nejhrubšího zrna. Ale třeba takové Mimikry? Tak tady tvůrci dílu mohli jak lvové bít o mříže svými vysokými čely - "kdepak jsme, soudruzi, asi udělali chybu... ?" :-D Prvoplánová agitka mající za cíl zúčtovat s vlasatými hašišáky a podobnými rozvratnými živly,a jejich hnusnou, zavrženíhodnou a socialistické zřízení podkopávající muzikou se poněkud minula účinkem. Ba hůř. Zdařilou píseň "A červi se rozlezou... bič boží je vyžene !" si nadšeně notovali u táborových ohňů i po hospodách čtyřkách všichni „pionýři“ od Šumavy k Tatrám! Já samozřejmě taky :-) A hašišák Lábus byl boží... A Studna? Darmo mluvit... Taky jste pak ve škole strašili holky kýváním ruky před tělem, jako my ? Ale pak večer doma, to už mi bylo ouvej, při bedlivém sledování otce, jestli nezačíná být poněkud neklidný ... ;-) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

30/30 Nejradši mám prvních deset dílů, pak už je to čím dál tím větší nechtěná sranda, vrcholící bohužel nijak zvlášť oslnivým finále. Top díly: Vyznavači ohně, Loupež sladkého i, Rubínové kříže, Hon na lišku, Loď do Hamburku a Pán ze Salcburku. Miluji ještě Inge Schellerovou, ale na Kubě bylo vždycky moc horko... Nicméně bych si přála, aby byl natočen Zločin na zámku, onen slavný 31. díl. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Asi nejkrásnější zvrácená podívaná, kterou můžeme díky našim všehoschopným televizním stanicím pozorovat zcela legálně. Občas u toho umírám, občas dostávám záchvaty agrese, vždy se však neskutečně bavím. Nejlepší ze všeho je určitě Štvanice, ve které jsou za prohnilého Pražského jara poctiví prokurátoři a kriminalisté zavrženíhodně perzekuováni, pronásledováni a doháněni k sebevraždám. Tucet mých předků, kteří v padesátých letech úpěli v kriminálech anebo byli alespoň okradeni znárodněním, by se mnou asi nesouhlasilo, ale tohle nemá chybu. ()

Tosim odpad!

všechny recenze uživatele

Na komentáři jednoho z uživatelů (doufám, že to nebude brát jako urážku, protože to tak opravdu nemyslím) se dá pěkně vidět rozporuplnost a hlavně nesmyslnost vysokého hodnocení tohoto braku, který šlape po cti mučených a zavražděných lidí. Jak jinak si vysvětlit to, že někdo může považovat Zemana za geniální seriál, a u jiného, taktéž normalizačního, ale komediálního a velice odlehčeného, si stěžuje na nějakou nerealističnost? Pro mě naprosto nepochopitelné a věřím, že stejně nepochopitelné to bude pro každého, kdo se umí hlouběji zamyslet. The End. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tento seriál by mohl být v některých kruzích opravdu nebezpečný, ale nevěřím, že mohou existovat tak tupé okruhy, které by snad mohly v tomto seriálu ncházet něco víc než bondovku pro estébáky. Škoda, že drtivá většina dialogů je výplach, toho nejtvrdšího ražení. Třeba taková Studna. Tam má se vedou, tak debilní řeči, že je z toho na blití, ale těch pár okamžiků s Brůnou, ať chci, nebo ne, jsou opravdu horor. Škoda, že tak dobrých scén, ja tam tak pomálu. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (403)

  • Ladislav Mrkvička, věrný své povaze bouřliváka, při jednom z přeletů letadlem na exteriéry, pod vlivem alkoholu začal poradcům z řad státní bezpečnosti spílat do fašistů. Druhý den nevěděl nic, protože měl okno. Režisér Sequens, který měl velký politický vliv, mu řekl: „Běž je odprosit a nejraději v kleče, protože tohle vypadá fakt zle.“ A tak se také stalo. Kolega Ráž se snažil jeho průšvih zlehčit v očích příslušníku STB tím, že řekl: „Mrkvička má takovou diagnózu a defacto za to nemůže.“ Mrkvička si o pár let později myslel, že tenhle incident může za to, že ze seriálu zmizel. (sator)
  • Rudolf Jelínek (Jiří Hradec) dostával mesačne počas natáčania 200 až 300 dopisov so žiadosťou o fotografiu. (Raccoon.city)
  • Major Zeman (Vladimír Brabec) strávil tri roky v koncentračnom tábore a bol odsúdený na 20 rokov za sabotáž vtedajšieho ríšskeho hospodárstva. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

28.12.2020

Ve věku 81 let po dlouhé nemoci zemřel český herec Ladislav Mrkvička. Známou tvář českého filmu můžete znát například ze snímků Atentát či Dostih, popřípadě pak ze seriálů 30 případů majora Zemana,… (více)

Zemřel Vladimír Brabec

Zemřel Vladimír Brabec

02.09.2017

V pátek večer nás opustil herec a dabér Vladimír Brabec. Nefalšovaná legenda, jíž proslavil kontroverzní seriál 30 případů majora Zemana, odešla ve věku 83 let a své poslední chvíle strávila s… (více)

Reklama

Reklama