Reklama

Reklama

Třicet případů majora Zemana

(seriál)
  • Československo Tridsať prípadov majora Zemana (více)
Československo, (1974–1979), 36 h 26 min (Minutáž: 52–91 min)

Předloha:

Oldřich Železný (povídka)

Hrají:

Vladimír Brabec, Rudolf Jelínek, Miloš Willig, František Němec, Ladislav Mrkvička, Vladimír Ráž, Josef Větrovec, Emil Horváth ml., Renáta Doleželová (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Seriál detektívnych príbehov zo života českej spoločnosti. V časoch pre mnohých pamätníkov dávnej, ale tiež i nie až tak veľmi vzdialenej minulosti, mal zločin mnoho podôb, no len jedného spoločného nepriateľa... Legendárneho českého kriminalistu Jana Zemana (Vladimír Brabec) – výnimočného muža, ktorý sa vďaka obdivuhodnej húževnatosti a vytrvalosti vypracoval v podstate z nuly až na majora Zboru národnej bezpečnosti (ZNB). (TV Dajto)

(více)

Recenze (880)

HAL odpad!

všechny recenze uživatele

Viděn pouze díl Studna. Zábavné. Ovšem pokud tento je ze všech nejlepší, tak je to pořád hodně hluboká mizérie i po stránce kvalitativní, i navrch tomu že po stránce ideologické jde o prolhaný hnůj a trestuhodnou propagandu. Srovnatelné s projevy Fidela Castra - dlouhé, nudné, a vzbuzující ve mně hluboký odpor a nenávist vůči všem lidem za toto zodpovědným. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malej, ale zároveň dost velkej na to aby mi naši Honzíka Zemanů dovolili v TV sledovat - fakt jsem to žral. Ne všechno jsem chápal, ne každý díl viděl, ale kdybych si měl vybavit nějaký ten prazážitek (jak říkají Cimrmanovci) určitě si vybavím havarující ambulanci s inzulínem s Rudou Jelínkem, Honzíka zavřeného v potápějícím se autě, nebo přestřelku v jihoamerické džungli... Pro mně to byl tehdy český James Bond. --- Samozřejmě s odstupem let, moudřejší o vědomí historických souvislostí, dějin a překroucených faktů je to propaganda jak vyšitá. Místy možná inspirována kriminálními případy, povětšinou však poplatná objednávce režimu. Bohužel obohacen tímto poznáním i jistou vyčpělostí seriálu je pro mne dnes totot propagandistické dílko o chrabrém esenbákovi o ničem. Co si však jednoznačně zaslouží velmi vysoké hodnocení je (jako vždy) práce Zdeňka Lišky! Hvězda z nostalgie. * ()

Reklama

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

Někdy žasnu, co tady čtu. Např. jeden ze zdejších komentářů praví - "„Sice oslava estébáků, ale zde hodnotíme především kvalitu filmů a seriálů."....Aha, takže podle logiky tohoto tvrzení a mnoha jiných zde uvedených, by třeba takový "Žid Süss", propagandistický, hrubě antisemitský a na objednávku Goebbelse natočený film musel být také příznivě hodnocen. Vždyť je mistrně natočený, má skvělou kameru, režii, herecké výkony a hudbu, zkrátka žádná filmová složka nekulhá. A jenom proto bych ho měl hodnotit pozitivně? Kulový!!!! Bohužel lidi mají krátkou paměť, ona to tak příroda zařídila, jinak by se člověk zbláznil. A pochopitelně, člověk, který se o historii blíže nezajímá, nenajde na tomto seriálu nic nemorálního. Ano, tenhle seriál je profesionálně, zručně natočený a doprovází ho skvělá Liškova hudba. Ale pro lidi, kteří byli za totáče perzekuováni estébáckýma bestiema nebo pro lidi, na které chodila udání od estébáckých důvěrníků, nebo pro pozůstalí obětí násilných výslechů je tento blivajz plivnutím do tváře! A proto bez sebemenších pochybností řadím tento pomník Stb mezi odpad. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Poněkud neklidný otec Brůna a jiní... Já jsem malý komoušek, český Honza Brabeček. Vaše "pravda" časem zhyne, ta má stranou diktovaná, však v zapomnění neupadne! Třicetkrát vám jí předložím, stejněkrát vás přitom pobavím. Mimo jiné na Kubu zavítáme, i ve Studni se ochladíme. Elita herecká tu je, dějinné události zdatně kamufluje. Emigranti kradou, vraždí i lžou, na oprátku za to právem jdou. PRAVDU hlásám cestou jistou, už jsem velkým komunistou. ()

666teen

všechny recenze uživatele

Hodnotit se to pravda nedá, ale pár perel: Návrat vyžraných vězňů z koncentráku. Budoucí plukovník Kalina má vanu, že nezapne pruhovanej mundůr. Agent Bláha, Zemanova Nemesis. Všichni faráři a mniši jsou fanatici, nebo kolaboranti (no, na tom něco bude). Všichni vysokoškoláci, kromě absolventů VUMLU jsou potencionální agenti CIA. Český James Bond Jirka Hradec a jeho Hradecgirl Hanka (jinak též Stardust). Flesh puzzle v Kvadratuře ženy. Industriální soundtrack v Prokletém dědictví. Mimoidní Vlach+Lábus jako smažky v Mimikrách. A je toho určitě víc. Navíc všichni víme (na rozdíl od Japonců), že do studny nepatří vlasatá holčička v bílejch šatičkách, ale Brůnovic chlapi. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (403)

  • Legendární melodii seriálu upravila, nahrála a vydala v roce 1994 skupina Vltava na CD „Mládí i tak velkou lásku bere s humorem“. (sator)
  • Jindřich Narenta, který v druhém dílu "Vyznavači ohně" ztvárnil Němce Wintera, nadaboval svým hlasem v seriálu ještě několik postáv hovořících německým jazykem nebo s německým přízvukem: umírajícího Lipinského, jehož hlas zní z magneťáku (4.díl "Rubínové kříže"), Hanse Jogera (5.díl "Hon na lišku") a číšnika ve vlaku do Berlína (18.díl "Bílé linky"). (Willy Kufalt)

Související novinky

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

28.12.2020

Ve věku 81 let po dlouhé nemoci zemřel český herec Ladislav Mrkvička. Známou tvář českého filmu můžete znát například ze snímků Atentát či Dostih, popřípadě pak ze seriálů 30 případů majora Zemana,… (více)

Zemřel Vladimír Brabec

Zemřel Vladimír Brabec

02.09.2017

V pátek večer nás opustil herec a dabér Vladimír Brabec. Nefalšovaná legenda, jíž proslavil kontroverzní seriál 30 případů majora Zemana, odešla ve věku 83 let a své poslední chvíle strávila s… (více)

Reklama

Reklama