Reklama

Reklama

Četnické humoresky

(seriál)
  • angličtina Cops and Robbers (více)
TV spot 25
Česko, (2001–2007), 53 h 46 min (Minutáž: 57–105 min)

Hudba:

Ivan Kurz

Hrají:

Tomáš Töpfer, Petr Kostka, Ivan Trojan, Zdeněk Junák, Stanislav Zindulka, František Švihlík, Erik Pardus, Jan Apolenář, Alena Antalová, Libuše Šafránková (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Český seriál Četnické humoresky, který v brněnském studiu České televize vyrobila tvůrčí skupina Josefa Souchopa a Dariny Levové, zavede diváky do období první republiky, kde se seznámí se sympatickými příslušníky brněnské četnické pátrací stanice, předchůdkyní dnešní kriminální služby, i s policejním psem Argem a fenkou Kikinou, a samozřejmě budou sledovat vážné i nevážné kriminální případy, tak jak je muži zákona museli tehdy řešit. (Česká televize)

(více)

Videa (28)

TV spot 25

Recenze (583)

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Otřesné. Už ta první epizoda o ukradených slepicích, fakt psala. A ta amatérská režie za korunu, fakt bomba. Herci taky výborní v těch brněnských kulisách za dvě koruny. Proč se toto musí točit. Kam se poděly dobré seriály. Neplatím koncesionářské poplatky. Nemíním dávat peníze za toto. Mně je úplně špatně se podívat jen na ty titulky podkreslené ultra stupid hudbou. A taky nevím, proč se hlavní postava jmenuje Arazím, to je turek, nebo co to je za piču?! Zkuste ještě někdy pípnout a poslat dopis, že neplatím koncesionářské poplatky, tak vám z těch Kavčích hor udělám kůlničku na dříví! ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem poslední "série", kterou již nenatočil A.Moskalyk, takže se může stát, že moje hodnocení se ještě změní. Ale jinak na televizní tvorbu kvalitní zábava, která mě dokázala udržet po všechny páteční večery. Nejspíš prvních 13 dílů bylo nejlepších. Tomáš Topfer a Ivan Trojan tu byli výborní a nádherně se doplňují. Kriminální zápletky taky obstojí. Jediné, co mě občas vadilo, byla někdy až moc přeslazené scény. ()

Reklama

Agatha 

všechny recenze uživatele

Určitě nejlepší TV seriál za posledních 20 let. Doba a prostředí 1. republiky je vděčné téma. Velmi kvalitní český seriál - což se o většině našich seriálů říci nedá. Vedle výborné režiie pana Moskalyka vyniká také výborný scénář jeho dcery, dále pak velmi krásná a slušivá móda z poválečné doby (což se o dnešním ošacení nedá tvrdit), skvělé herecké výkony nejen hlavních protagonistů (obzvláště pak T. Töpfera, I. Trojana, A. Antalové, P. Kostky, L. Šafránkové a J. Bohdalové - která v 1. dílu 3. řady excelovala). Herecké obsazení je vůbec výjimečné, jen ten výpis zaslouží obdiv, výborně obsazené a především skvěle zahrané jsou i jednotlivé epizodní role, leckdy ikonami českého filmu, televize a divadla. K tomu ještě vynikající kamera, nádherné, poctivé exteriéry a vůbec celá výprava, vkusná a příjemná hudba. A nakonec musím uznat, že i počáteční zdání klame: 3. řada se mi totiž po premiérovém shlédnutí jevila tak nějak nedostatečně, ale napodruhé to pro mě bylo úplně něco jiného. Daleko více jsem si to vychutnával a užíval. I přes těch pár maličkostí nemůžu hodnotit jinak. Velký dík patří všem tvůrcům tohoto velkolepého díla, které má svou krásnou duši. Viděl jsem to snad víc než 10x a stále mě to nepřestává fascinovat! Důvod je jediný - je to poctivé v každém směru. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Na české poměry rozhodně povedený výpravný seriál se sympatickými herci (až na Vilhelmovou, ale to je asi můj osobní problém ;)) a mnohdy zajímavými kriminálními případy. V nejlepším by se ale mělo přestat a bezmála 40 epizod bylo na četníky prostě moc. Poslední řada už mě prakticky vůbec nezaujala. ()

eileen 

všechny recenze uživatele

Miluju Moskalykovu Babičku a z piety k ní jsem se rozhodla pokusit se sledovat tento seriál, když před lety jsem to jednoduše nevydržela. Poctivě jsem se snažila u prvních čtyř dílů vydržet až do konce, ale to se prostě nedá, je to neskutečná nuda. Nechápu to vysoké hodnocení tady, asi jsem nějaká divná, ale když slyším tu úvodní hudbu - nemožné iritující téma s doprovodem píšťalky, otvírá se mi kudla v kapse. A představa dalších 35 večerů mě děsí :-(((. ()

Galerie (578)

Zajímavosti (201)

  • Ve 21. a 22. díle s názvem Doktor Smrt (2003) je možné vidět, jak si vrchní strážmistr Arazím (Tomáš Töpfer) mezi jednotlivými scénami mění uniformy. Na jedné uniformě jsou červené krokve za odsloužené roky v legiích našity správně, tj. špičkou nahoru, na druhé jsou našity špatně - tvoří písmeno V. K záměně dojde během dílů několikrát. (Pimburger)

Související novinky

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama