Reklama

Reklama

Svatyně

(seriál)
  • Kanada Sanctuary
Z natáčení
Krimi / Mysteriózní / Sci-Fi
Kanada / USA, (2008–2011), 44 h 8 min (Minutáž: 43–48 min)

Tvůrci:

Damian Kindler

Hrají:

Amanda Tapping, Robin Dunne, Christopher Heyerdahl, Ryan Robbins, Emilie Ullerup, Agam Darshi, Jonathon Young, Pascale Hutton, Ian Tracey, Panou (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(59)

Dr. Helen Magnus (A. Tapping) je vědkyní, která se zabývá sbíráním tvorů, kteří jsou nějakým způsobem zvláštní, ať už proto, že se snaží je zachránit před člověkem, který by je svým jednáním mohl zahubit, nebo proto, aby naopak lidstvo ochránila před těmito tvory. Za tímto účelem, provozuje tzv. Útočiště, místo, kde tito tvorové mohou žít, bez obav z toho, že budou pronásledováni a zabíjeni. V její práci jí pomáhá Dr. Will Zimmerman (R. Dunne), vynikající psycholog a její dcera Ashley (Emilie Ullerup), která je velmi zdatnou bojovnicí. Společně pak objevují tvory, o kterých se vypráví pouze v pověstech a bájích. (Jenda.SG-1)

(více)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (98)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Hodnotím jen pilot, ale myslím, žeten bohatě stačí. Samotný nápad není špatný - lovení a zachraňování bájných tvorů, o jejichž existenci se ani doopravdy neví. Dává to prostor k mnoha epizodám a obrovským možnostem, jak fascinovat diváka. Ale taky trochu svádí odbýt to zbývající, což se také stalo. Zpracování je totiž příšerné - od předvídatelného scénáře, který není v ničem originální, přes bídné herce až po odpudivě lacinou vizuální stránku. ()

Tristanian 

všechny recenze uživatele

Poslední dva díly 1. série jsem neviděl, protože odmítám věnovat drahocený čas hovadinám. Když vyhrává forma nad obsahem, je to většinou špatné. Jenže pokud je ještě k tomu samotná forma tragická, je to už na pováženou... Edit: Na doporučení okolí jsem se odhodlal prokousat se až do poloviny třetí série. Přidávám hvězdičku za pokus tvůrců o zlepšení, ale to je jen minimální. Většinu času je to stále stejně nekonzistentní prd... ()

Reklama

DHDV 

všechny recenze uživatele

Srovnání se seriálem hvězdná brána není na místě. Tento seriál si jde vlastní originální cestou (občas nudnou cestou). Seriál je zajímavě ztvárněný, co se týče kamery a vizuální stránky. Amanda dostala velký prostor ukázat své herecké schopnosti, ukázala že patří do seriálů :D . Průměrný seriál který možná nastartuje další vlnu seriálů jako Buffy apod… ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Seriál s obrovským potenciálem jenž, ale nakonec zůstal né tak úplně využitý. Škoda toho, neboť pár dílů bylo opravdu parádních... Na seriálu je zajímavé, že je celý natáčen jen na zeleném pozadí. Musím pochválit povedené postavy jako Henry nebo John, ale především za vynikající a skvěle zahranou postavu upíra Nikoly Tesly. Seriál byl bohužel po 4té sérii ukončen. Pokud ho nebudete sledovat o nic zásadního nepřijdete, ovšem pokud ho sledovat budete, tak toho jistě nebudete litovat. 3* 68% ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Webizody vypadaly slibně - originální atmosféra, fajn obsazení, všechno tak nějak sedělo, i ty primitivní efekty. Prostě z toho bylo cítit nadšení z tvorby a ne komerce. Čtyři hvězdy bez mrknutí oka. Pilot "opravdového" seriálu to všechno postavil na hlavu. Záporákovy motivy jsou najednou prapodivné, wookie si taky nezahrál tolik co na webu, přitažlivé flashbacky z viktoriánské Anglie jsou ty tam, stejně jako atmosféra a logika, škoda... Uvidíme, jak to bude pokračovat. Zatím klesám na tři hvězdy. První série: Come on, seriously? Z Morganiných čarodějnic s propracovaným historickým a mystickým pozadím udělat majetek 1300 let staré "Dan-Brown-by-měl-radost" sekty? To snad nemyslíte vážně. Tam, kde websérie gradovala, v seriálu mlátím hlavou o zeď a těším se na konec. Dvě hvězdy a další sledování si setsakra rozmyslím. Druhá série: Na přelomu série se začíná zase objevovat invence z webizod, vracím se nad průměr - ***. Třetí série už zavání rutinou, občasné otření o upíry sice přidává na zábavnosti, ale jinak už se držíme v šedém průměru, tři hvězdy sedí. Čtyřka už jen otravně nastavuje čas, naprosto nudné příběhy, recyklace starých zápletek, muzikálový díl už je vyloženě výsměch. Snižuju na dvě. ()

Galerie (286)

Zajímavosti (9)

  • Jako první seriál v Severní Americe používá tzv. RED One kamery. Tato kamera snímá obraz v rozlišení 4096x2048px, což je daleko vyšší rozlišení než FullHD (1920x1280px). (woylin)
  • V lednu 2007 byl natočen původní webový seriál o osmi dílech a celkovém rozsahu dvou hodin. (woylin)
  • V 3. díle 2. série se Will (Robin Dunne) ptá Big Guye (Christopher Heyerdahl), jaký má názor na ságu Stmívání, na což mu odpoví, že se mu nejvíce líbila postava Marcuse. Postavu Marcuse ztvárnil právě Christopher Heyerdahl. (MakinaB)

Reklama

Reklama