Reklama

Reklama

Svatyně

(seriál)
  • Kanada Sanctuary
Z natáčení
Krimi / Mysteriózní / Sci-Fi
Kanada / USA, (2008–2011), 44 h 8 min (Minutáž: 43–48 min)

Tvůrci:

Damian Kindler

Hrají:

Amanda Tapping, Robin Dunne, Christopher Heyerdahl, Ryan Robbins, Emilie Ullerup, Agam Darshi, Jonathon Young, Pascale Hutton, Ian Tracey, Panou (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(59)

Dr. Helen Magnus (A. Tapping) je vědkyní, která se zabývá sbíráním tvorů, kteří jsou nějakým způsobem zvláštní, ať už proto, že se snaží je zachránit před člověkem, který by je svým jednáním mohl zahubit, nebo proto, aby naopak lidstvo ochránila před těmito tvory. Za tímto účelem, provozuje tzv. Útočiště, místo, kde tito tvorové mohou žít, bez obav z toho, že budou pronásledováni a zabíjeni. V její práci jí pomáhá Dr. Will Zimmerman (R. Dunne), vynikající psycholog a její dcera Ashley (Emilie Ullerup), která je velmi zdatnou bojovnicí. Společně pak objevují tvory, o kterých se vypráví pouze v pověstech a bájích. (Jenda.SG-1)

(více)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (98)

cariada 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem sledoval asi půl roku než jsem to zdárně dokoukal, hlavně úvod mě dal hodně zabrat, vůbec mě to nebavilo a moc jsem se v tom nevyznal, celé to bylo moc točené ve tmě což z toho dělalo hodně nepřehledný paskvil, ale když už jsem to měl stažené, tak jsem to postupně sledoval dál, až mě to začalo docela i bavit. Hlavně ke konci 1.série se to velice slušně rozjede a přenese i do 2.série, což už bylo jiný kafe . Škoda, že nechali umřít nejhezčí postavu tak brzo. Dějově jsou nejlepší ty pasáže, kdy se děj přelívá do více dílů a ne kdy jsou epizody uzavřené, ty obvykle za moc nestojí, ale najdou se i výjimky. Závěr seriálu už jsem si dal docela v kuse, protože už jsem to chtěl mít konečně dokoukané občas jsem i něco přetáčel. Jako celek to hodnotím tak za 50%. Pravda je , že místy vás to chytne, ale určitě ne natolik, abych to dal za pár týdnů, jako jiné seriály. Určitě vím jednu věc a to, že už do toho znova nepůjdu. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Veřejné webepizody seriálu, který má jistě svůj nápad, ale jehož zpracování působí opravdu zvláštně. Kompletně počítačové pozadí a prostředí obecně ve spojení s právě ne moc dobrými triky nejsou ty pravá lákadla. V Druhé sezoně, na kterou má být více peněz by se to mělo změnit, přesto se jedná o zkoušku, co divák takového seriálu dokáže překousnout. Naneštěstí se to ke konci první sezony začalo slušně rozjíždět a pokud divák zapomene na pár zvyků z TV produkce může být i celkem spokojený. Atmosféra není špatná a herci taky nejsou zrovna největší odpad. Amanda Tapping potěší jistě nejvíc. Tohle není doporučení, protože tohle nesedne opravdu mnoha lidem, ale přesto si to zaslouží šanci. ()

Reklama

asfalt 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia seriálov SG1 a SGA si vzali A. Tapping, ktorá sa spolupodieľa na seriály nielen hraním hlavnej postavy ale aj producentsky a vznikol tento pre mňa úžasný počin. Seriál, ktorý mi je šitý na mieru, keďže sa dokážem vyžívať v tajomnej temnej atmosfére:-) ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Hodnotím jen pilot, ale myslím, žeten bohatě stačí. Samotný nápad není špatný - lovení a zachraňování bájných tvorů, o jejichž existenci se ani doopravdy neví. Dává to prostor k mnoha epizodám a obrovským možnostem, jak fascinovat diváka. Ale taky trochu svádí odbýt to zbývající, což se také stalo. Zpracování je totiž příšerné - od předvídatelného scénáře, který není v ničem originální, přes bídné herce až po odpudivě lacinou vizuální stránku. ()

DarkMatter 

všechny recenze uživatele

Tuším, že to byl první internetový seriál. Nebylo to špatný, ale občas byl znát menší rozpočet... Příběh taková normální fantasy blbost. Všimli si toho televize a jedna z nich to koupila, takže to teď běží jako normální TV seriál, kterej má prej docela úspěch. Tomuhle internetovýmu seriálu, ale nemůžu dát víc jak 2 hvězdy. ()

Galerie (286)

Zajímavosti (9)

  • V 3. díle 2. série se Will (Robin Dunne) ptá Big Guye (Christopher Heyerdahl), jaký má názor na ságu Stmívání, na což mu odpoví, že se mu nejvíce líbila postava Marcuse. Postavu Marcuse ztvárnil právě Christopher Heyerdahl. (MakinaB)
  • V lednu 2007 byl natočen původní webový seriál o osmi dílech a celkovém rozsahu dvou hodin. (woylin)
  • Damien Kindler, tvůrce Svatyně, napsal první scénář k tomuto seriálu již v roce 2000. (woylin)

Reklama

Reklama