Reklama

Reklama

FlashForward - Vzpomínka na budoucnost

(seriál)
  • Česko Záblesk budoucnosti (více)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2010), 15 h 46 min (Minutáž: 41–44 min)

Předloha:

Robert J. Sawyer (kniha)

Hrají:

Courtney B. Vance, Joseph Fiennes, Jack Davenport, Zachary Knighton, Peyton List, Sonya Walger, Christine Woods, John Cho, Brían F. O'Byrne (více)
(další profese)

Epizody(22)

Z ničeho nic se objeví tajemné světlo a téměř všichni lidé na světě padnou do bezvědomí. V tomto stavu před očima vidí vlastní život, jak bude vypadat za šest měsíců. Jednotka elitních agentů FBI se snaží záhadu vyšetřit a lidé si začnou uvědomovat, že budoucnost se vždycky může změnit. Najděte odpovědi a pronikněte ještě hlouběji do příběhu plného hádanek díky skvělému bonusovému materiálu. Uvidíte mimo jiné i celou sérii od pilotního dílu až po poslední epizodu. Uslyšíte, jak natáčení vnímali herci a štáb, a budete mít příležitost znovu prožít každý nečekaný dějový zvrat v celé sérii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (386)

Alementina 

všechny recenze uživatele

Shlednuto 15. dilu a s kazdym dalsim dilem moje hodnoceni klesa. Jeste po prvnich trech dilech bych nevahala dat pet hvezdicek, ale dej je cim dal kostrbatejsi, jak kdyby ten scenar vymysleli tyden pred natacenim a snaha vyvolat v divakovi pocit napeti je tak krecovita, ze si to vyslouzilo nejeden muj povzdech. Zachazi to tak daleko, ze uz me ani netesi se divat na Fiennesovu peknou tvaricku a zacinam byt i presycena jeho stale stejnym uprenym pohledem, kteremu jsem pred lety okouzlene podlehala :) ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

FlashForward kombinuje známé propriety (agenti FBI, alkoholismus, manželské rezepře, kriminální pátrání) s velice originální zápletkou. Právě sci-fi kontext vzpomínek na budoucnost dává seriálu druhý rozměr: hlavní hrdina vidí sám sebe, jak bude v budoucnosti znovu pít. Jeho manželka vidí, že ho (pravděpodobně) opustí a bude žít s někým jiným. Ale dojde k téhle budoucnosti, když ji oba viděli? Dá se budoucnost vůbec změnit? Nebo k téhle budoucnosti dojde právě proto, že ji viděli (např. všimla bych si toho chlapíka, kdybych ho neviděla ve své vzpomínce na budoucnost)? Pochválit musím casting. Joseph Fiennes nechává zapomenout na svého zamilovaného Shakespeara (skvělý americký přizvuk!) a agenta FBI mu věříte od začátku, Sonya Walger zvládá polohu doktorky, matky, manželky a ženy, která přesně neví, co si má počít se svým FlashForwardem, kde se zaplete s Jackem Davenportem, který má přesně tolik charismatu, abyste paní doktorku chápali. A takhle bych mohla pokračovat (Bryce a jeho Japonka, Dominic Monaghan atd.). Originální, chytlavé, napínavé, dobře natočené, ty peníze jsou v seriálu opravdu vidět. Posledních šest dílů je velká jízda a finále mi vzalo dech a to se mi jen tak nestává. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pilot: Hodně slibný rozjezd jednoho z nejočekávanějších seriálů letošní sezóny. Postavy jsou zatím jen lehce načrtnuté, ale některé už vykazují velký poteciál. Demetri Johna Cho na mě zatím zapůsobil nejvíc a Joseph Fiennes taky není špatný. Uvidíme co bude dál. FF si rozhodně pozornost zaslouží. První a asi i poslední série: Bastardi jedni. Zrušit seriál, který měl být náhradou ZTRACENÝCH ještě před tím, než je nahradit mohl je dost podivné. FF se pomalu rozbíhal logicky proto, že budoucnost byla hodně daleko a bylo třeba říct hodně před tím než mohl děj začít gradovat a poslední díly jsou toho názornou ukázkou. Tajně doufám, že si fanoušci druhou sérii nějak a někdy přece jen vydupou, protože tahle show měla velký potenciál a sotva když z něj začala těžit a mohla si získávat přízeň všech lidí všude tak byla škrtnuta. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že se seriál dožil jen jedné sezóny, ale na druhou stranu, scénáristé si za to můžou sami. Rozjezd seriálu byl bombastický, ale pak to začalo stagnovat a kvalita dílů v první půlce byla značně nevyvážená. Byly tu výborné díly (1x01, 1x02, 1x07, 1x10), byly tu nemastné díly s pár dobrými momenty (1x03, 1x05, 1x06), a pak tu byly naprosto příšerné epizody (1x04, 1x08, 1x09). Nedivím se, že diváci přestávali sledovat, seriál se ještě ani pořádně nerozjel a už nám servírovali hloupé vedlejší zápletky a nudnou vatu. Po těch deseti dílech by mi ani nevadilo, kdyby seriál skončil. Jenže když se seriál po zimní pauze vrátil, dostalo to všechno pořádné grády a v té druhé půlce nebyl žádný špatný díl, všechny byly nadupané! Kdyby to tou první půlkou nepodělali, mohli jsme tu mít parádní seriál, který měl slušné herce, dobré postavy a hlavně slibný náměť, ze kterého se dalo hodně vytěžit. Takhle nám zůstalo jen neukončené cosi a myslím, že znovu už na to koukat nebudu. Nač se podruhé pouštět do běhu na dlouhou trať, u kterého předem víte, že se do cíle nikdy nedostanete... ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Dlouho, předlouho jsem hledal nějakou adekvátní náhradu za Ztraceni a nepřekvapivě jsem ho dostal od stejné televize ABC. První díl jsem spouštěl se skeptickým přístupem, ale nějak mě to zajímalo a málokdy se stane, že mě nový seriál zaujme hned po první díle. Ale podařilo se, Flashforward je totiž hodně povedená záležitost, vidět svou blízkou budoucnost nutí každé onu budoucnost vyplnit. Někdo si myslí, že se nemůže vyplnit, někteří onen záblesk berou jako boží přikázání. Ale popravdě každý si svou budoucnost tvoříme dle svého. Flashforward má bohužel jen jednu řadu o 22 dílech, kde některé jsou opravdu povedené a některé, jak už to tak bývá, jen obyčejnou výplní. Mě samotnému se téma ohromně líbilo, už působivý začátek mne přesvědčil, že tomuhle seriálu dám šanci. Herecké osazenstvo je úžasné, i když více méně známí herci ze seriálů americké produkce, ke všem jsem získal určitý vztah a věřil jsem jim, některé jsem naopak nechápal a zavrhoval je. Největším tahounem je Joseph Fiennes, jenž má nejenom charizmatický hlas, ale je to sympaťák tělem i duší a jeho postava Marka Benforda se stala mou nejoblíbenější v seriálu. Sečteno, podtrženo vynikající podívaná, která za tu jednu sérii stojí, snad se někdy v budoucnu dočkáme pokračování, protože ten závěr ...! ()

Galerie (284)

Zajímavosti (14)

  • Postavy Marka Benforda a Bryce Varleye byly pojmenovány podle autorů sci-fi románů Gregoryho Benforda and Johna Varleyho. Oba zmínění autoři jsou známí svými příběhy o časových paradoxech. (Greg)
  • Název této epizody je převzat ze stejnojmenné písně od Davida Bowieho, která vyšla na stejnojmenném albu v září roku 1980. (Trajektt)
  • Aktéři seriálu vidí vizi, co se stane nebo nestane 29. dubna 2010. 29. dubna se narodil autor knižní předlohy Robert J. Sawyer. (ČSFD)

Reklama

Reklama