Reklama

Reklama

Studio Marvel uvádí film Doctor Strange o světoznámém neurochirurgovi Dr. Stephenu Strangovi, jehož život se změní po strašlivé dopravní nehodě, která mu znemožnila používat ruce. Když ho tradiční medicína zklame, je Strange nucen hledat uzdravení a naději jinde. A tak se vypraví na mystické, odloučené místo známé jako Kamar-Taj. Brzy zjistí, že Kamar-Taj není jen chrámem uzdravení, ale i základnou pro boj s temnými silami, jež chtějí zničit naši realitu. Zanedlouho si musí Strange – vybavený novými magickými schopnostmi – vybrat, zda se vrátí k původnímu životu plnému bohatství a slávy, anebo se všeho vzdá a bude bránit svět jako nejmocnější kouzelník ve vesmíru. (Falcon)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (1 260)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

No já úplné nadšení sdílet nemohu. Název filmu Strange dokonale vystihuje i celý film. Film mi přišel příliš přeplácaný a působilo to na mě dojmem, že si tvůrci řekli, narveme tam toho, co nejvíc a uvidíme, co vznikne. Time Loop, Space Loop, Dimensional Loop, Astral Travelling- je toho na jeden film zkrátka moc. Záporák je tradičně špatný, možná ještě horší než je zvykem, Mikkelsen se do záporné role absolutně nehodí, nejde z něj respekt a prostoru také neměl příliš. Potěšil v malém fightu alespoň Scott Adkins. Vizuálně je film slušný i akce na tom není nejhůř, celé je to pojato originálně a suverénně, což byl nejspíš i záměr, ale tenhle styl mi zřejmě příliš nelahodí. Finální mind fuck trip byl na mě už moc. Silnější trojec.70% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

George Lucas pred pár rokmi predpovedal, že z pozerania filmov v kine sa stane drahá lunaparková atrakcia a príbehy budú rozprávať malé filmy. Jeho vízia sa začala napĺňať a Doctor Strange je toho najlepším príkladom: vizuálne neopakovateľný zážitok, ktorý treba vidieť v IMAXe na gigantickom plátne s krásnymi ostrými farbami, no ktorý po stránke scenáru a postáv neponúka vôbec NIČ. Opäť raz sa prvotriedni herci márnia v multimiliónovom spektákle a už na nich ani nevidieť entuziazmus, ktorým kedysi oplýval napr. Robert Downey Jr. Príbeh by aj mal celkom potenciál, po dlhej dobe má záporák celkom zaujímavú (filozofickú) motiváciu, no čo z toho, keď je vo filme iba štatistom a jeho miesto zaberá triviálny origin story hlavného hrdinu. ALE vizuál filmu je neskutočný, efekty bravúrne (a pritom mal film taký nudný trailer), má to skvelú atmosféru a mytológiu a záverečné porazenie zla je najoriginálnejšie zo všetkých marvelovských filmov. Chcel by som tento tím tvorcov vidieť točiť Lovecrafta! ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ty brďo, tak tohle je něco pro šťouraly... :-D Galaktická anarchie, barevný pogo na punkovým koncertu vizuálních efektů. Film, jehož pravidla asi teprve vzniknou (spíš ale ne), film, který se sám shazuje i pozvedá, film, který je reklamou na tvůrčí svobodu. Marvel jede a já čumim. Zajdu si na tyhle dvouhodinový omalovánky určitě znova, protože jestli tady máme filmy ještě pořád proto, aby bavili, tak tenhle pan doktor bude asi můj novej obvoďák. P.S.: Jestli každej vesmírnej kouzelník začíná sbírkou Maximů, musím bejt hotovej Copperfield a ani o tom nevím... /// Podruhý jsem si to střihnul v IMAXu a bylo to lepší, než celej prodlouženej víkend dohromady. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Těch 15 minut, které pouštěli před pár dny, mě velmi navnadilo, ale fakt je, že v nich bylo doslova vše, co je na Strangeovi zajímavé, a ještě tomu hodně pomohl rychlejší střih. Celý film je velmi mdlý a je vidět, že se tvůrci perou s nepříjemným nadbytkem nutné expozice. Co je ale největší problém, postava Strange mě nezačala lidsky zajímat, je to jen protivný chlápek, který umí nějak podezřele rychle podezřele moc věcí a jeho vtípky vyznívají většinou do prázdna. Mads Mikkelsen zůstal zcela nevyužit a všudypřítomné podkuřování Číně už člověku taky leze krkem. Nebudu urážet Marvel uznáním, že je to pořád lepší než cokoliv od DC, to je asi jasné, ale nevím... Už mě to neba. A potenciál byl tak vysoko! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Cumberbatch mi je buřt. Byl jsem zvědavej na Adkinse a Mikkelsena. Ten první je dle očekávání za komparz, ten druhý má tak mizerně napsanou roli, že je úplně mdlý. Triky, vizuál a akce ok. Story pochopitelně debilita a ty cool hlášky pro puboše... no comment. Asi nejsnesitelnější letošní Marvel, ale pořád nic moc.40% ()

Galerie (146)

Zajímavosti (77)

  • Na konci filmu si můžeme přečíst pokárání tvůrců, abychom byli za volantem opatrní, ohleduplní a netelefonovali. (vyfuk)

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

01.07.2021

Obsazení čtyřky Johna Wicka nepřestává bobtnat. Mimo představitele titulního hrdiny Keanu Reevese se tak ve filmu dočkáme například i Donnieho Yena, Billa Skarsgårda či Hirojuki Sanady. A teď se k… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Reklama

Reklama